Matkalla eri suuntiin

MESTIS / Ennakko
Kupittaan lauantai-illassa ottavat yhteen Järvenpään Haukat ja TuTo. Haukat on kovaa vauhtia putoamassa pudotuspeliviivan tuntumasta, sillä kahdesta edellisestä kuolemanottelusta joukkueen saldoksi jäi nolla pistettä. Turkulaiset ovat sen sijaan parantaneet otteitaan huomattavasti; viidestä viime ottelusta voittoja on kertynyt huimat neljä.

Haukat kävi torstai-iltana häviämässä oman tärkeän ottelunsa Tikkurilassa Kiekko-Vantaalle varsin selkein 5-2-lukemin. Järvenpääläiset sortuivat omaan tehottomuuteensa, kuten useissa viime aikojen otteluissa. Joukkueen ilme on näyttänyt kahdessa viime ottelussa jopa hivenen tuskaiselta.

- Ei tässä mitään tuskaa ole. Meillä ei vain ole tarpeeksi pakkeja, valmentaja Jan Lehti kuittaa tylysti. Suurimpia ongelmia Haukkojen pelissä onkin viimeistelyn lisäksi ollut puolustuspeli, joka selkeästi kärsii Ville Raatikaisen ja Fredrik Varan puuttumisesta.

- Puolustuspään on pelattava paremmin. Koetetaan treeneissä sekoitella vähän pakkipareja, koska noin homma ei toiminut.

Haukkojen kokoonpanosta puuttuu SaiPassa koejaksolla olevan Varan ja universiadeissa Suomea edustavan Ville Raatikaisen lisäksi edelleen polvileikkauksestaan vielä toipuva pitkäaikaispotilas Sami Taanonen.

SaiPan Fredrik Varaa paikkaamaan tulleet lainamiehet Juha Jokiraita ja Tuomas Vänttinen pelaavat vielä TuToa vastaan, minkä jälkeen heidän jatkonsa selviää. Matti Näätänen sen sijaan palasi takaisin Bluesiin.

Turkulaiset lievässä nousussa

Vaikka TuTon edellinen ottelu päättyi Kuopiossa tappioon, kovin murheellisin mielin joukkue voi tuskin olla. Epäonnistuneen alkukauden jälkeen voittoja on alkanut sadella tiuhaan tahtiin. KalPa-pelin voikin katsoa olleen joukkueelle lähinnä hyvä opetus.

- Tuolla vieraskiertueella ensimmäinen erä KalPaa vastaan toi meille roppakaupalla opetusmateriaalia, jota olemme tässä sulatelleet. Meidän pelaajilla on henkilökohtaisia tavoitteita, ja he kokevat alkukaudella olleensa alisuorittajia, TuTo-luotsi Ismo Lehkonen kertoo.

Poissaolijoita TuTo-leirissä riittää. Hyökkääjistä Tomi Laurilan kausi on ohi, ja Markus Leppänen palaa tositoimiin Lehkosen mukaan arviolta neljän viikon kuluttua.

Puolustuksessa aukkoja on sitäkin enemmän. Ässiin siirtyneen Jesse Saarisen lisäksi Jouni Vento on sivussa loppukauden. Vikki Tammelin ei puolestaan pelaa ainakaan neljään viikkoon.

Joukkue ei kuitenkaan Lehkosen mukaan hanki lisävahvistuksia, vaikka poissaolijoita onkin roppakaupalla. Viimeksi puolustajana pelasi Atte Saunamäki, nyt on Jussi Sipposen vuoro.

TuTon maalilla pelaa lauantaina selkäkrampistaan muutaman viikon etuajassa toipunut Timo Kinnunen, joka on pelannut VG-62:ssa häviämättä yhtään peliä.

Haukkoja vastaan TuTo ei vielä tällä kaudella ole onnistunut voittoa ottamaan. Lauantaina siihen pitäisi olla hyvät mahdollisuudet, sillä joukkueen vireys on aivan eri luokkaa kuin syyskaudella. Lisäksi molemmat kauden aiemmat ottelut on pelattu Järvenpäässä.

- Ne olivat tiukkoja pelejä - itseasiassa olimme niskan päällä molemmissa otteluissa ja lauomme heidän maaliaan kohti yhteensä sata kertaa ja saimme tulokseksi - oliko se yhteensä kaksi maalia? Pelaajilla on hirveä motivaatio näyttää osaamistaan. Tämä peli on meille iso haaste, Lehkonen maalailee.

» Lähetä palautetta toimitukselle