TuTo siipirikkoisen haukkalauman vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Järvenpään Haukat pelaa toisen kotipelinsä kolmen päivän sisällä, kun torstaina kotijoukkueen vieraaksi luistelee TuTo Turusta. Molempien joukkueiden tilanne vaikuttaa sekasortoiselta – joskin hieman eri tavalla. Siinä missä Haukat kärsii pelaajapulasta, TuTon suurin ongelma on pelaamisen kehno taso. Lisäväriä otteluun tuovat kuitenkin Haukkojen uudet vahvistukset: maalivahti Sami Heinonen sekä puolustajat Matti Hana ja Hämeenlinnan-apu Jarno Virkki.

Joukkueet lähtevät otteluun tasapisteistä. Haukkojen vire on kuitenkin huomattavasti vieraitaan nousujohteisempi, sillä joukkue otti Jaska Vilenin kypärätempun siivittämänä kauden avausvoiton tiistaina. TuTo on sen sijaan hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan käsittämättömällä maalierolla 0-9.

Heinonen, Hana ja Virkki uusia nimiä

Haukoilta poissa on varmuudella ainoastaan Juha Jusslin, jonka polvivamma osoittautui aluksi luultua pahemmaksi. Todennäköisesti Jusslin ei kuitenkaan ole ainoa haukkaryhmästä torstaina puuttuva pelaaja, sillä Timo Ahonen sai edellisessä pelissä selkäkrampin, Marko Sakko valitteli yhä kipeää jalkaansa ja Timo Suuronen oli poissa kuumeen vuoksi.

Haukkojen valmentaja Jan Lehti joutuu muokkaamaan kokoonpanojaan lähes jatkuvasti uuteen uskoon, sillä joukkue kärsii pahasta pelaajavajeesta. Puolustaja Iiro Välimäki pelannee torstaina, koska puolustajia ei muuten ole tarpeeksi. Tiistaina Mestis-debyyttinsä tehnyt Lassi Karhunen jatkanee myös kokoonpanossa.

- Voi olla, että joudutaan vetämään 15 kenttäpelaajalla. Jos sekä Ahonen että Suuronen ovat poissa, meille tulee vaikeuksia, Lehti ruoti tiistaisen Kiekko-Vantaa-ottelun jälkeen.

Lehden kenttäpelaajapulmaan tuli kuitenkin helpotusta, kun Matti Hanan ja Jarno Virkin tulosta Järvenpäähän uutisoitiin torstaina. SaiPan puolustaja Hana siirtyi vuokralle Haukkoihin koko kaudeksi, ja puolustaja Virkki HPK:sta pelaa Haukoissa toistaiseksi. Ainakin Hana pelaa jo TuToa vastaan.

On vähintäänkin paradoksaalista, että vaikka Haukoilla ei tahdo olla tarpeeksi kenttäpelaajia, samanaikaisesti valmennusportaalla on ratkaistavanaan positiivinen maalivahtiongelma. Jaakko Valkama pelasi Kiekko-Vantaata vastaan loisto-ottelun, mutta Sami Heinosen paluu sekoittanee kuvioita. Luultavasti Heinonen saa heti paikan vakuuttaa seurajohto osaamisestaan.

Turkulaisten peli sekaisin

TuTon ongelmana on viime peleissä ollut varsin heikko hyökkäyspeli. Keskialueen ylitykset kestävät siinä määrin, että vastustaja ehtii asettua valmiiksi puolustusasemiin. Tästä johtui myös se, että maalipaikkojen määrä tiistaina jäi vähäiseksi – osin myös hyvin puolustavan Jukureiden vuoksi.

Suuri osasyy TuTon hyökkäyksen heikkouteen on varmasti Tero Forssellin poissaolo. Tässä suhteessa TuTolle ei ole helpotusta luvassa, sillä Forssell ei pelaa myöskään Haukkoja vastaan.

Varmuudella TuTolta puuttuvat kokoonpanosta myös lonkkavaivainen hyökkääjä Tomi Laurila ja murtuneesta jalkapöydästä vielä kolmesta kuuteen viikkoa kärsivä puolustaja Jussi Rantala. Jo harjoituspeleissä loukkaantunut Kai Syväsalmi puolestaan on pelikunnossa vasta lokakuun puolenvälin tienoilla.

Hyökkääjä Jussi Sipponen pelaa toistaiseksi VG-62:ssa, ja Naantalista TuToon on puolestaan palannut puolustaja Miikka Koski. A-juniori Kasperi Kangasniemi pelasi tiistaina ensimmäisen Mestis-ottelunsa.

TuTon valmentaja Ismo Lehkonen näkee turkulaisten suurimpina ongelmina hyökkääjien aloituspelaamisen sekä taistelut irtokiekoista.

- Ei jääkiekkopeliä voi voittaa, jos häviää kaikki aloitukset puhtaasti. Toisekseen meidän pitää alkaa tapella irtokiekoista. Tällä hetkellä voitetaan ehkä kaksikymmentä kahdestasadasta, Lehkonen manasi.

TuTon maalivahtitilanne vaikuttaa sen sijaan varsin hyvältä, sillä vaikka Ari Reunanen päästi taakseen viisi osumaa, hän pelasi vakuuttavasti. Lienee siis selvää, että Reunanen aloittaa maalilla myös Järvenpäässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle