Pudotuspeliviivaa jahtaamassa

MESTIS / Ennakko
Tiistaina nähdään Järvenpäässä tiukka ottelu, jonka merkitystä kahden pudotuspeliviivaa paremmalle puolelle halajavan joukkueen kesken ei pidä aliarvioda.

Edellisen kierroksen komean voiton jälkeen on selvää, että kotijoukkue Haukoilla on itseluottamus korkealla. Joukkue onnistui nappaamaan pisteet paikallisvastustaja Kiekko-Vantaalta numeroin 7-3.

TuToa vastaan ei kokoonpanoon ole tulossa juurikaan muutoksia. Haukkojen valmentaja Jan Lehti uskookin omiin suojatteihinsa.

- Ihan hyviällä fiiliksellä lähdetään pelaamaan TuToa vastaan. Lähdemme taistelemaan pisteistä. TuTolla on ollut viime peleissä nostetta, mutta uskon että taistelulla saamme ihan hyvä tuloksen pelistä.

Haukkojen kokoonpano on siis varsin stabiili. Ainoastaan Sami Taanosen tilanne on epävarma. Taanosen nilkka on vihoitellut viime aikoina ja hänen tilannetta seurataan päivä kerrallaan. Edellisessä ottelusta poissa olleet Vili Mustonen ja Janne-Petteri Vuorinen eivät pääse tähänkään otteluun armeijan takia. Tommi Sievers on pitkäaikaispotilaana poissa kokoonpanosta.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran syyskuun lopussa. Tuolloinkin ottelu käytiin Järvenpäässä ja kotijoukkue oli vahvempi lukemin 4-1. Haukoilla oli tuossa ottelussa uusina pelaajina Matti Hana, Jarno Virkki ja Sami Heinonen. Tuon ottelun jälkeen on Haukkojen kokoonpanossa ollut kokoajan hieman muutoksia, mutta nyt näyttää, että joukkue lähtee TuToa vastaan pitkälti samalla kokoonpanolla kuin edellisellä kerralla. Virkki ei tällä hetkellä enää ole joukkueen kokoonpanossa, mutta hänen tilallaan luistelee Juuso Hietanen.

Hana ja Heinonen puolestaan ovat lunastaneet paikkansa Haukkojen kokoonpanossa.

TuTokin jahtaa pudotuspeliviivaa

TuTo sai lauantaina kotonaan pitkän yhdeksän pelin voittottomien ottelun putkensa poikki. Vastaantulijana oli Kokkolan Hermes.

- Tiistaina jatketaan. Meillä on Haukat vieraissa ja se on meille taas se iso peli. Me koetetaan taistella kaikin kynsin ja hampain. Nuoret ja vanhat kaverit tappelee irtokiekoista ja menee vaikka suu edellä kiekon eteen. Niillä on hirveä kiihko saada tuo pudotuspeliviiva kiinni. Kyllä tällä työmoraalilla se saavutetaan – toivottavasti – ennen kuin kausi loppuu, TuTon valmentaja Ismo Lehkonen totesi.

TuTon murheenkryyni on alkukauden ollut heikko ylivoimapeli. Lauantaisessa Hermes-ottelussa tuo elementti tuntui toimivan ensimmäistä kertaa koko kautena. Nähtäväksi jää johtuiko tuo ryhdistäytyminen jostain kollektiivisesta suonenvedosta, vai onko Ismo Lehkonen onnistunut iskostamaan joukkueeseensa uusia kuvioita.

Yksi palapelin puuttuva osa voittava maalivahtipeli, jota ainakin lauantaina Ossi Ojanen kykeni tarjomaan. Mielenkiintoista on nähdä jääkö Ojasen hyvät otteet yksittäisiksi huippuotteluiksi, vai kykeneekö kaveri ylläpitämään hyvää tasoaan.

Poissa turkulaisten kokoonpanosta ovat hyökkääjät Tuomas Jalava (nivus) ja Markus Leppänen (kylki) sekä pakki Jouni Saarinen (aivotärähdys) että maalivahti Timo Kinnunen (polvi).

Loukkaantuneista erityisesti juonikkaan hyökkääjä Tuomas Jalavan poissaolo kirpaisee. Jalavan nivusvamma on miehen itsensä mukaan sellaista laatua, että on mahdotonta sanoa, että onko hän kokoonpanossa ensi viikolla vai vasta ensi maaliskuussa. Jalavan poissaolo laittaa painetta pelintekemisen ja tehojen saralla yhä enemmän joukkueen kapteeni Tero Forsellin niskoille.

» Lähetä palautetta toimitukselle