Palauttaako RoKi liidokkaat joensuulaiset maan pinnalle?

MESTIS / Ennakko
Ennen SaPKo-ottelua Joensuussa juhlittiin kauan.
Keskiviikkona muodostuu asetelma Lappi vastaan Pohjois-Karjala, kun Joensuun Jokipojat tulee tappiollisen SaPKo-ottelun jälkeen haastamaan viimeksi voiton ottanutta Rovaniemen Kiekkoa vastaan.

Rovaniemen Kiekon pelit viime aikoina ovat päättyneet voittoon, jatkoaikatappioon ja häviöihin. Viimeisin ottelu lappilaisilla oli lauantaina Keuruulla pelattu ottelu KeuPa HT:ta vastaan, milloin keuruulaiset hävisivät toisen kerran tällä kaudella rovaniemeläisjoukkueelle lukemin 5-2.

RoKi oli vahva KeuPaa vastaan ottelun kaksi ensimmäistä erää, mutta viimeisessä erässä keuruulaiset eivät halunneet päästää lappilaisia naarmuitta. KeuPa taisteli lopussa ja aiheutti paniikkia vieraiden päädyssä, kun ilmaantui pitkiä kiekkoja ja RoKin pelaaminen oli muutoinkin hieman sekavaa. Sinisten lainamaalivahti Timo Niemi piti kuitenkin vierasjoukkueen hyvin pinnalla.

Joensuulaisten tavoitteena paluu aiempaan pelaamiseen

Jokipoikien taival on vuorostaan ollut erittäin tiukkaa. Sarjan keskikohdilla sijaitseva Jokipojat on pelannut lähiaikoina peräti kahdeksassa viimeisimmässä ottelussa yhden maalin erolla vastustajistansa voitokkaana ja pari kertaa hävinneenä. Niistä usea on päättynyt jatkoajalle.

Kuuden ottelun voittoputkessa olleen joukkueen tasaisista otteluista kielii joukkueen maalien määrä suhteessa omissa soimisiin, sillä otteluun tuleva vierasjoukkue on tehnyt 37 maalia, ja oma verkko on heilunut 31 kertaa.

Mutta lähimuistissa heillä on tappio SaPKoa vastaan. Joensuussa pelatussa ottelussa isännillä oli täydellinen ote pässinpäiden sarvista, mutta pässit pyristelivät ja laittoivat lopulta asetelmassa itsensä johtavaksi pelinhallitsijaksi. Asenteen lisäksi Jokipoikien uppoamiseen vaikutti heidän pitkin kautta ongelmaksi muodostunut ylivoimapelaaminen. Ylivoimaa tuli, mutta sen käyttäminen ansiokkaasti tuotti vaikeuksia.

Voitonnälän ruokkiminen

RoKi tulee otteluun voitokkaan pelin jälkeen ja haluaa jatkaa täysien pisteiden keräämistä. Voitto ohittaisi heidät sarjataulukossa ylempänä olevan JYP-Akatemian, kun pikkuhurrikaanit ovat sarjaportaassa kymmenensiä.

Kirvelevä tappio takanaan Jokipojat hakee sitä, mikä viimeksi jäi saavuttamatta: roima nousu aiemmin mainitusta tasaisesta keskikastista kärkipäähän.

Pelaajistoa ja statistiikkaa

Joensuulaisten hyökkääjä Samu Pitkänen on kaudella esittänyt pelisilmäänsä tehojen valossakin. Mies on tehnyt kuluneella kaudella vain yhden maalin, mutta syöttöpisteitä on kertynyt jo 12. Pitkäsen tarjoessa maalipaikkoja, on vuorostaan Janne Väyrynen viimeistellyt niistä. Maaleja Väyrysellä on seitsemän ja syöttöjä nihkeämmin määrällä kaksi, mutta viime otteluissa hänen hanansa ovat olleet hiukan tukkoisia.

Napapiirillä kultakypäränä lähes koko kauden ollut Henri Fomin on tehtaillut saman verran pisteitä kuin joensuulaisten kultakypärän kantaja. RoKin toiseksi tehokkain pelaaja Harri Pälve on fyysisyydellään ja pelitavoiltaan vastakohta Fominista. Siinä missä pienikokoinen Fomin hakee nopeita ja liukkaita ratkaisuja ketteryydellään, toimii kookas Pälve varmaotteisemmin ja rauhallisemmin. Heidän yhteispeluunsa onkin RoKin tärkeimpiä aseita, kun kotiottelussa he haluavat jatkaa siitä mihin viimepelissä jäivät.

Rovaniemeläisten kokoonpanosta lähtee lainalla ollut Janne Kettunen, kun Lappeenrannan SaiPa tarvitsee häntä liigamiehityksessään. Kolmen ottelun vierailu Lapissa tuotti Kettuselle yhden syöttöpisteen sinipaidassa.

Näillä mennään

Keskiviikkoisessa ottelussa nähdään jaloilleen itsensä laittanut RoKi, ja voittoputkensa päättänyt Jokipojat. Ehkäpä olennaisimmaksi seikaksi voineen mainita ylivoima. Jokipojilla se on tehnyt vaikeuksia, kun vuorostaan RoKi teroitti sitä viimeisimmässä ottelussa kolme kertaa. Kuitenkin joensuulaisilla on takanaan tiukkoja ja lopulta voittoisasti päättyneitä pelejä, joten he tietävät mitä he tarvitsevat saadakseen taas menestystä.

Seuraa Heitä

Harri Pälve #55 | Pardubice

Laitahyökkääjä

Tuleeko fyysinen ja tehokas Pälve aiheuttamaan kovaa painetta vierasjoukkueen päätyyn?

Janne Väyrynen #33 |

Laitahyökkääjä

Nostaako Väyrynen itseään korkeammalle maalipörssissä pienen suvantovaiheen jälkeen? Vastustajien verkot ovat heiluneet seitsemän kertaa hänen toimestaan, mutta alla on neljä maalitonta ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle