Hyökytetty RoKi pitkälle lauantaireissulle

MESTIS / Ennakko
Samu Pitkäsen Jokipojat pääsi aiemmin viikolla kotivoiton makuun.
Kotivoittojen makuun palannut Jokipojat saa Mehtimäen lauantai-iltaan vieraakseen RoKin, joka koki perjantaina todellisen nöyryytyksen.

RoKin perjantai-ilta kulki toiseen erätaukoon asti mukavaan malliin, mutta päätöserässä Jukurit esitti todellisen ihmenousun ja takoi rovaniemeläisten verkkoon seitsemän täysosumaa. RoKin 4−2-johto vaihtui melkoisten vaihdeiden jälkeen 4−9-tappioon.

− Ei vaan yksilötasolla taito riittänyt Jukureiden pelaajia vastaan, yks-ykköset hävittiin, puhisi sarjajumboksi valahtaneen RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen ottelun jälkeen.

Jokipojilla taas koko alkukausi on mennyt mukavasti. Joukkue on sarjataulukon kolmantena, ja heikosti menneet kotiottelutkin saivat keskiviikkona käänteen KeuPa-kotivoiton myötä. Jokipojat otti kauden toisen kolmen pinnan kotivoittonsa 1−0-voitolla.

Siitäkään huolimatta Jokipoikien esitys ei ollut vertaansa vailla. Paljon oli kiinni loistavan alkukauden pelanneen Samuel Jukurin torjunnoista.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen on tasan kuukauden takaa Rovaniemeltä, jossa Jokipojat oli parempi maalein 2−1. 

− Kotona pitää aina pelata paremmin, ja kyllä me sitä kotipelaamista olemme miettineet. Mutta ei meillä ole paineita, hyvin olemme sarjassa mukana, muistuttaa Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Jokipojat saa kokoonpanoonsa mieluisan vahvistuksen, kun Oula Uski palaa ärjypaitojen kokoonpanoon. Hänet laitetaan heti alkajaisiksi ykkösvitjaan Samu Pitkäsen ja Jesse Jormanaisen rinnalle. Ykkösketjun vakiokalustoon kuuluva Ossi Pellinen joutuu jättämään ottelun väliin.

Isäntien maalilla jatkaa Jukuri, kun taas RoKi-verkoa vartioi Jokipojat-taustainen Paavo Hölsä.

Seuraa Heitä

Oula Uski #12 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä palaa pelikentille pitkästä aikaa. Viime kaudella Jokipoikien kasvatti Uski pelasi TUTOssa.

Miikael Arkimo # |

Laitahyökkääjä

Hermeksessä aloittanut sentteri palaa vanhaan kotihalliinsa, sillä Arkimo pelasi Joensuussa kauden 2012−13. Pistetili ei ole auennut vielä neljän RoKissa pelatun ottelun aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle