Kumman putki katkeaa?

MESTIS / Ennakko
Harvoin nähty ihme tällä kaudella: JYP-Akatemia on tehnyt maalin.
Jyväskylässä kohtaavat keskiviikkona kauden toisessa Keski-Suomen paikallismittelössä maalinteon kanssa tuskailleet JYP-Akatemia ja KeuPa HT. Kumpikaan ei ole voittanut aikoihin, mutta toisen ilme on illan päätteeksi kirkkaampi.

Sarjan kymmenentenä majailevan Akatemian viime viikko toi kaksi vierastappiota, kun niin Peliitat kuin Jukuritkin olivat kotihalleissaan vahvempia. Edellinen voitto on kuun alusta RoKia vastaan, ja sen jälkeen saldona on kuudesta kamppailusta vain yksi pinna jatkoaikatappiosta Kiekko-Vantaata vastaan.

Päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi on jaksanut toitottaa peleissä nähtyjä hyviä elementtejä ilta toisensa perään, mutta voittoihin asti se ei ole tuloksellisesti hyvien ensimmäisten viikkojen jälkeen riittänyt. Maalinteko on ollut silkkaa tervanjuontia, kun kuudessa tappiopelissä laatta on saatu vastustajan häkkiin vain seitsemän kertaa.

Melko hämmentävä tilasto on se, että joukkueen parhaan maalintekijän paikkaa jakamassa olevat 11 pelaajaa ovat kukin osuneet vain kaksi kertaa. Kaikkiaan Akatemia on tehnyt 13:ssa pelissä 31 maalia, ja se on Mestiksen huonoin lukema yhdessä vastustaja KeuPan kanssa. Joukkue tarvitsee lisää tehokkuutta erikoistilanteisiinsa sekä rentoutta maalintekoon, jotta pelit alkaisivat kääntyä taas voitoiksi.

KeuPan taisteluilme ei ole riittänyt

Keuruulaisten tappioputkella on mittaa yksi ottelu Akatemiaa vähemmän, mutta ongelmat ovat olleet samansuuntaisia. Maaleja ei olla saatu aikaan, tai jos ollaan saatu, niin omiinkin on ropissut aivan liikaa, kuten viime viikon tappiollisissa kotipeleissä TUTOa ja RoKia vastaan.

Lukon laina-apu Rasmus Rinne ei ole kyennyt auttamaan joukkuetta maalin suulla lainkaan odotetulla tavalla, ja päävalmentaja Ville Niemisellä on ollut pureskeltavaa siinä, miten sinällään hyvät taistelupelit saadaan käännettyä voitollisesti kotiin. Jos Akatemian parhaaksi maalintekijäksi pääsee kahdella maalilla, sarjajumboksi valahtaneella KeuPalla lukema on sentään kolme. Tuota paikkaa on jakamassa neljä pelaajaa.

Oman mausteensa molempien joukkueiden arkeen on tuonut taas tälläkin kaudella yhteistyöt JYPin ja Lukon liigajoukkueiden kanssa. JYPin edustusmiehistön loukkaantumiset ovat avanneet mahdollisuuksia Akatemian pelureille, ja autot ovat sahanneet tiheästi jälleen myös Keuruun ja Rauman väliä.

Kauden avauksessa JYP-Akatemia kellisti todella vaisusti ja sekavasti esiintyneen KeuPan 4-1, ja molemmat takuuvarmasti syttyvät pelaamaan juuri tätä Keski-Suomen derbyä. Kun vielä panoksena on tappioputken katkaiseminen ja sitä kautta iloisemman huomisen turvaaminen, latauksen luulisi olevan kohdallaan molemmilla joukkueilla.

 

Seuraa Heitä

Samuel Salonen #91 | 1

Laitahyökkääjä

Akatemian paras pistemies tehopistein 2+7, mutta edellinen osuma on kymmenen ottelun ja yli kuukauden takaa. Jos on pisteissä paras, niin plusmiinus näyttää puolestaan joukkueen heikointa lukemaa -9. Joko nyt uppoaa?

Riku Pitkänen #27 |

Laitahyökkääjä

Entinen Akatemian hyökkääjä oli hyvässä vireessä alkukaudella, mutta tappioputken myötä myös Pitkäsen pyssy on mennyt tukkeeseen. Viiteen viime peliin maalia ei ole syntynyt, mutta vanhassa kotihallissa liukas taituri syttyy varmasti pelaamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle