Kuntopuntarin ääripäät vastakkain Rovaniemellä

MESTIS / Ennakko
Denis Godla on torjumassa Hermestä pudotuspeleihin.
Kuva © Timo Savela
Villillä kortilla Mestikseen nousseet RoKi ja Hermes kohtaavat toisensa neljännen kerran tällä kaudella. Vuorotellen voitosta tappioon kulkenut RoKi saa vieraakseen vahvavireisen Hermeksen, sillä Suomi-sarjasta tuttu vastustaja on hävinnyt tänä vuonna vain yhden ottelun.

Askel kerrallaan eteenpäin

RoKi pelasi viime viikonloppuna kaksi perättäistä ottelua koti- ja vieraskaukalossa. Perjantaina Peliitat kaatui kotona lukemin 5-1 ja lauantaina vieraissa JYP-Akatemia otti tärkeät pisteet 1-6 -voitolla. Vaikka RoKi makaa sarjataulukossa viimeisellä sijalla, ei karsintaviivan yläpuolelle ole matkaa kuin kolme pistettä. 

Verkon heiluttaminen on tuottanut rovaniemeläisille vaikeuksia kauden mittaan ja RoKi on sen myötä menettänyt läjän pisteitä, mutta viime aikoina ketsuppipullon korkki on raottunut hieman ja joukkue on saanut uutta uskoa tekemiseen parilla runsasmaalisella voitolla. RoKin peli on mennyt eteenpäin pienin askelin ja otteiden tasaantuessa joukkue taistelee tiukasti suorasta sarjassa säilymisestä.

Alkuvuoden yllättäjä

Hermes on tällä hetkellä kuntopuntarin kärkijoukkueita Mestiksessä. Viidestä viimeistä ottelusta neljä on päättynyt kokkolalaisten voittoon ja syklin ainoa tappio tuli lauantaina TUTOa vastaan voittolaukauskilpailussa.

Viime aikojen vahvat otteet nostivat joukkueen seitsemännelle sijalle, joten tällä vauhdilla sarjanousija pelaa pudotuspelejä keväällä. Nousukiidon takuumiehenä on toiminut maalivahti Denis Godla, jonka torjuntaprosentti 92,48% kalpenee vain Jokipoikien Samuel Jukurin lukemille.

Kokkolalaiset ovat päästäneet sarjan viidenneksi eniten maaleja, mutta puolustuspäätä on nyt saatu tilkittyä pitävämmäksi. Viidessä viimeisessä pelissä omissa on soinut kahden maalin ottelukeskiarvolla, kun taas koko kauden ajalla verkko on heilunut väärässä päässä keskimäärin kolme kertaa ottelussa.

Voittaako vierasjoukkue?

Tällä kaudella RoKi ja Hermes ovat kohdanneet kolmesti ja kaikki ottelut ovat päättyneet vierasvoittoihin. RoKi on hakenut pisteet Kokkolasta kahdesti ja Hermes on käynyt kerran hiljentämässä Lappi Areenan yleisön. 

Hermeksen 2-5 -voittoa lukuunottamatta kamppailut ovat ratkenneet yhdellä maalilla, joten keskiviikkoisestakin koitoksesta voi odottaa tiukkaa vääntöä. RoKi taistelee varmasti jokaisesta pisteestä viimeiseen asti päästäkseen eroon sarjajumbon tittelistä ja Hermes laittanee kaiken likoon vankistaakseen paikkaansa pudotuspeliviivan yläpuolella.

Seuraa Heitä

Henri Fomin #47 |

Laitahyökkääjä

Loukkaantumisen jälkeen laitahyökkääjän meno on ollut hieman vaisumpaa kuin aikaisemmin. Fominilta odotetaan enemmän tulosta vastustajan päädyssä.

Jesse Juntheikki #80 | Rapaces de Gap

Laitahyökkääjä

Hermeksen toiseksi tehokkain pelaaja on kuuden ottelun pisteputkessa. Jatkuuko verkon venyttäminen RoKia vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle