Lohenpyynnistä korjausliike kurssille?

MESTIS / Ennakko
Ari Aaltosen Jokipojat on uudessa tilanteessa.
Keskiviikon Mestis-kierroksen yksi kutkuttavimmista kohtaamisista käydään Mehtimäellä, jossa tappioputkeen ajautunut sarjakolmonen Jokipojat kohtaa pykälää alempana olevan Kiekko-Vantaan.

Isännillä uusi tilanne

Jokipojat on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan, sillä KeuPa-vierastappiota seurasi kotiotteluputken avanneet SaPKo- ja Jukurit-tappiot. Kumpaakin vastaan joensuulaisjoukkue oli niskan päällä, mutta loppuhetkien hermoilut ja epäonni jättivät isännille vain yhden lohtupisteen per peli.

Joensuulaisille tilanne on uusi: joukkue ei ollut tällä kaudella hävinnyt kolmea ottelua putkeen. Kaksikin peräkkäistä tappiota ärjypaidoissa on kärsitty vain kahdesti. Nyt joukkueelta haetaan todellista selkärankaa, sillä muun muassa molempien maalivahtien poissaolon myötä sivussa on jopa päälle kymmenen miestä.

Ailahtelee, ailahtelee

Kiekko-Vantaan osalta sen sijaan peli-ilmeen molemmat ääripäät ovat tulleet tutuksi. Voittoja ja tappioita on tullut vuorotellen, usein vieläpä täysin selvin lukemin: komeaa 7−0-kotivoittoa JYP-Akatemiasta seurasi Hermekselle kärsitty 1−4-tappio.

Vieraskentällä vantaalaissakilla on luistanut varsin hyvin: neljästä edellisestä vierasottelustaan se on voittanut kolme. Jokipojat taas on ollut haavoittuvainen kotikentällään, joten vantaalaisittain toivoisi peli-ilmeen osuvan iloisen ääripään kohdalle.

Ensi kertaa Mehtimäellä

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti, joista kumpikin Vantaalla. Jokipojat kävi ensin nappaamassa 3−4-jatkoaikavoiton, mutta joulukuun alussa kotijoukkue oli vahvempi maalein 6−4. Tuolloin katkesi myös joensuulaisten massiivinen vierasvoittoputki.

Kiekko-Vantaa nähdään Mehtimäellä siis ensi kertaa sitten kevään 2014.

Seuraa Heitä

Janne Väyrynen #33 |

Laitahyökkääjä

Väyrynen katkaisi pitkän kuivan kautensa osumalla Jukureiden verkkoon. Maalipyssylle näyttäisi olevan tärkeää saada onnistumisia tasaisesti illasta toiseen.

Jere Laine #91 |

Laitahyökkääjä

Kultakypärää kantava luottohyökkääjä on pelipäällä illasta toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle