Jokipojilta paluu voittokantaan rutiinisuorituksella

Juuso Kaijomaa napautti läheltä voittomaalin.
Mehtimäen illassa kohtasi kaksi pudotuspelien kotiedusta taistelevaa joukkuetta. Tiukka taisto sarjataulukossa ei kuitenkaan välittynyt kentälle aivan odotetusti, ja aavistuksen virkamiesmäisessä ottelussa kotijoukkue Jokipojat nujersi Kiekko-Vantaan lukemin 2-0.

Jokipoikien ja Kiekko-Vantaan ero sarjataulukossa ennen ottelua oli vain kolme pistettä ensin mainitun eduksi. Vantaalaisilla oli mahdollisuus nousta voitolla tasapisteisiin, ja tämä enteili kovaa taistelua kaukaloon.

Ottelu ei kuitenkaan aivan klassikoksi muodostunut, ja molemmilla joukkueilla tuntui parhaat otteet jääneen piippuun. Etenkään ensimmäisessä erässä ei juurikaan tapahtumia ollut, vaikka joensuulaiset pääsivät pariin otteeseen hyville tekopaikoille. Laukaukset suuntautuivat kuitenkin vierailijoiden maalivahdin Lassi Yrjölän syliin.

K-Vantaan keskialueen puolustus oli ottelussa, etenkin toisessa erässä, aavistuksen hukassa. Kotijoukkue Jokipojilla oli kiekonriistojen jälkeen valtavasti tilanteita läpiajoihin ja ylivoimahyökkäyksiin, mutta kotijoukkue ei onnistunut hyödyntämään näitä maalien muodossa.

Vieraiden valmentaja Simo Mälkiä oli kuitenkin tyytyväinen suojattiensa pelaamiseen tasakentällisin.

− Olen tyytyväinen meidän 5−5-pelaamiseen. Tämä on se tyyli ja tapa, millä täällä voisi pisteistä pelata, ja antaa itselleen mahdollisuus. Nolla jäi kuitenkin tauluun. Hyökkäyspelissä on parannettavaa.

Kotijoukkue ratkaisi maalin edestä

Ylivoimatilanteet toisessa erässä muodostuivat ottelun käännekohdaksi. Ajassa 24.07 Kiekko-Vantaan Juha Tarkkanen joutui kampittamaan Oula Uskin oman maalin edessä, ja tästä seuranneella ylivoimalla ärjypaitojen Juuso Kaijomaa latoi lähietäisyydeltä numeroiksi 1−0.

Pian tämän jälkeen joensuulaiset ottivat kaksi pikkukakkosta nopeaan tahtiin. K-Vantaa pääsi jauhamaan yhteensä kolmisen minuuttia ylivoimaa, josta 55 sekuntia viidellä kolmea vastaan.

Ylivoimapyöritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaikka Pekka Niemimaan johtama ylivoimakentällinen loi hyvää painetta maalille. Nollapelin pelannut Timo Niemi torjui varmasti vieraiden yritykset.

− Kulminaatiopiste tänään oli, että hävittiin ylivoima-alivoima-peli. Tällaisessa pelissä 5−3-ylivoimasta pitää naulata maali, analysoi vierasluotsi Mälkiä erikoistilanteita.

Päätöserässä ajassa 43.35 kotijoukkueen Ossi Pellinen iski maalinedushässäkän päätteeksi 2−0 ohi voimattoman Yrjölän. K-Vantaa otti tämän jälkeen kiekonhallinnan itselleen, mutta ei onnistunut murtautumaan aivan parhaille maalintekopaikoille, ja kuparinen jäi vierailta rikkomatta.

− Ylpeä olen joukkueesta. Saatiin kolmen pelin tappioputki poikki ja kolme pistettä tärkeään paikkaan, iloitsi kotijoukkueen valmentaja Ari Aaltonen.

Riemua ei kuitenkaan herättänyt joukkueen sairaslista, johon puolustaja Joni Muranen liittyi illan ottelun aikana. Tulevasta, jo perjantaina pelattavasta TUTO-ottelusta Aaltonen veisteli mustaa huumoria.

− Todennäköisesti kolmella kentällä mennään ylihuomenna. Nyt tuntuu siltä, että Herra on tosissaan jättänyt meidät. Täytyy varmaankin mennä kirkkoon.

Jokipojat kohtaa perjantaina TUTOn kotikaukalossaan. K-Vantaan ottelut taas jatkuvat vieraskiertueella, sillä se matkaa lauantaina Jyväskylään JYP-Akatemian vieraaksi.