120 minuutin taistelupari

MESTIS / Ennakko
Kun suurin osa muista pitää taukoa, Jukurit ja Salamat uurastavat keskenään. Tiistaina Mikkelissä, ja viikkoa myöhemmin Kirkkonummella. Ensimmäisessä kohtaamisessa Jukurit on suuri suosikki, sillä sarjajohtaja on edellisen ottelun perusteella erinomaisessa vireessä. Vierastappioputken katkaisu vaatisi Salamoilta kauden parasta esitystä, ja ripauksen onneakin.

Sarjajohtaja Jukureiden kokoonpano on parin viime viikon aikana elänyt ja peli hieman onnahdellut. Viidestä viimeisimmästä ottelusta on ollut tuloksena kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Lauantain paikallisottelu Kouvolassa osoitti kuitenkin, että mikkeliläisten iskukyky on jälleen huipussaan. Jukureiden kokoonpano oli aiempaa eheämpi, ja niin oli peliesityskin. KooKoolle ei juuri mahdollisuuksia jäänyt, kun Jukurit haki 5-1-vierasvoiton.

- Meillä on nyt aitoa kilpailua pelipaikoista, ja se on sinänsä mukava tilanne valmentajan kannalta. Uskon, että ollaan iskussa Salamoita vastaan, ja niin pitääkin olla, jos aiotaan voittaa, sanoo jukuriluotsi Risto Dufva.

Helpolla ei pisteitä Kalevankankaalta haeta. Seitsemän kertaa kahdeksasta Jukurit on lähettänyt vierasjoukkueen tyhjin taskuin kotimatkalle. Ainoa lipsahdus sattui edellisessä kotiotteluissa, jolloin Jukurit hävisi Jokipojille 3-4. Lipsahdusta edesauttoi flunssasta juuri toipuneen jukurivahti Jaakko Suomalaisen tavallista epävarmempi peli, mutta Kouvolassa Suomalainen oli jälleen itse muuri.

"Voitamme sen verran kuin ansaitsemme"

Vierailija Salamat elää vaikeaa vaihetta. Kolme perättäistä vierasottelua ovat tuoneet mukanaan kolme tappiota KooKoolle (8-4), Sportille (7-0) ja Hermekselle (3-2).

- Kouvolan ottelu oli meiltä heikko, KooKoo puolestaan pelasi erittäin hyvin. Vaasassa meillä ei ollut mitään jakoa. Jatkettiin vaisua ja pelokastakin peliä. Sport pelasi tosi hyvin, siellä ei olisi edes tuuri auttanut. Kokkolan ottelun pelilliseen puoleen on vaikea olla tyytymätön. Kaksi erää hallittiin aika hyvin, oltiin Hermestä parempia ja olisimme voiton ansainneet, yhteenvetää Salamoiden valmentaja Niki Andersson.

Hyökkäävästä pelityylistään Salamat ei aio tinkiä. Tiistain ottelun alustavassa käsikirjoituksessa lukee, että taitavat kirkkonummelaiset saattavat pystyä haastamaan isäntänsä pelin hallinnallisesti varsin hyvin. Todellisia maalipaikkoja Jukurit luonee kuitenkin enemmän, sillä sarvipäiden robottimaisen tarkka puolustuspelaaminen on ollut tiiviimpää kuin kirkkonummelaisilla.

- Ei nyt ihan itseluottamusta uhkuen Mikkeliin lähdetä, mutta en tiedä, onko tilanne sen huonompi, jos neljän ottelun voittoputkessa sinne lähtisimme. Pitää palata pelilliselle huipputasolle, ja vähän tuuriakin tarvitsemme. Maalipaikat pitää pystyä hyödyntämään, sillä niillä tuskin mässäilemään pääsemme. Pelityyli meillä on mikä on. Uskon, että voitamme tuolla pelityylillä sen verran kuin ansaitsemme, Andersson pohtii.

Vanhoja muistellen

Maalinteko ei joukkueille ole ollut ongelma, sillä Salamat on tehnyt toistaiseksi eniten maaleja ottelua kohti Mestiksessä, ja Jukurit väijyy tilastossa piirun verran jäljessä toisena.

Salamoiden Sami Ryhäsen johtama superketju on ollut parissa viime pelissä vaisuhko. Valmentaja Andersson kokeili Mikkelissä Jarno Niinimäkeä Ryhäsen ja Karo Koivusen rinnalla, mutta jo ottelun aikana ketjun työjuhdan paikalle palasi vakiojäsen Immo Suutarinen. Omalla paikallaan Niinimäki on ollut iskussa ja on ollut viidessä viimeisimmässä ottelussa Salamoiden tehokkain pelaaja (2+5) yhdessä Koivusen kanssa.

Jukureiden tehot ovat jakaantuneet huomattavasti tasaisemmin. Viidessä viimeisimmässä ottelussa peräti 18 eri pelaajaa on päässyt tehopisteille, mutta ainoastaan kaksi heistä on tehnyt enemmän kuin kaksi pistettä. Hyökkäyspään vetureina ovat toimineet ketjukaverit Mika Niemi (1+4) ja Olli Sipiläinen (2+2). Kouvolan ottelussa myös kokenut ykkösketju Lasse Kanerva - Petri Lehtonen - Antti Laakso pääsi vaihteeksi maalin makuun.

Jukureiden kokoonpanosta puuttuvat varmuudella puolustaja Kalle Kaijomaa sekä hyökkääjät Tomi Lindfors ja Janne Jaakkola. SaiPan Joni Tuominen jatkaa puolustuksen apuna. Salamoilta saattaa sivussa olla Pohjanmaan reissulla itseään loukannut kakkosmaalivahti Juha Korhonen.

Joukkueiden ensimmäisen keskinäisen kamppailun voitti syyskuussa Jukurit 3-0. Tilanne oli ratkaisevan tuntuisesti jo kymmenen minuutin pelin jälkeen 2-0. Sama toistui Salamoiden edellisessä vierasottelussa Kokkolassa. Niki Anderssonin resepti tarkemman alun saamiseksi on sinällään yksinkertainen.

- Muistellaan vanhoja.

Viimeisimpien otteluiden pistepörssit eivät valitettavasti toimi toistaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle