Jokipojat jatkaa uurastustaan

MESTIS / Ennakko
Jokipojat jatkaa huimaa viiden ottelun viikkoaan keskiviikkona, jolloin vieraaksi Joensuuhun saapuu Hokki. Molemmilla on allaan katkera tappio, sillä nuorten maajoukkue lannisti keskiviikkoillan kilpakumppanit äskettäin peräkkäisinä päivinä.

Tappio pikkuleijonille oli kummallekin katkera paikka, joten Joensuussa nähdään sisuuntuneiden joukkueiden taistelu. Palaute edellisen pelin jäljiltä on varmasti ollut tiukkaa, joten suunnan pitäisi olla joukkueille selvä.

- Jos ei olisi heti keskiviikkona peliä, niin varmasti mentäisiin ja kovaa. Nyt ei voi kuitenkaan ruveta hulluttelemaan, joten varmaan silitellään päitä ja kehutaan, että hyvin meni, tuhisi Jokipoikien päävalmentaja Jami Kauppi maanantai-illan tappion jälkeen.

Pelaamisesta Hokkia vastaan joensuulaisleirissä on epäilemättä mainiot muistot, sillä lokakuussa Jokipojat haki Kajaanista ylivoimaisen vierasvoiton.

Sen jälkeen kajaanilaisjoukkueen päävalmentaja Kai Suikkanen on kuitenkin saanut iskostettua luomansa uudet kuviot joukkueen mieliin ja hallitseva mestari on samalla noussut pikku hiljaa kohti sarjan kärkisijoja.

- Varmasti Joensuu on hyvä kotonaan. Heillä on kova putki edessä, mutta emme pääse vielä hyödyntämään sitä. Hävisimme heille kotona, joten kova peli on nytkin varmasti luvassa, miettii Suikkanen ottelun alla.

Huolia riittää

Molempien joukkueiden kiitoa hillitsevät loukkaantumishuolet. Hokilta maalivahti Ari Reunanen on sivussa sormivamman vuoksi, minkä lisäksi hyökkääjiä puuttuu pitkä liuta. Uusina miehinä sairastuvalle siirtyvät edellisessä ottelussa nivusensa loukannut Jarkko Hattunen sekä vatsatautia poteva Jussi Tapio.

Loukkaantuneiden kirjoissa jatkavat hyökkääjät Juho Keränen, Jaakko Järvitalo ja Markus Haverinen sekä puolustajat Heikki Lukkari ja Hannu Haipus

Keskiviikkoillan isännät eivät juuri helpommalla pääse, sillä loukkaantumiset runtelevat Jokipojilla erityisesti puolustusta. Poissa on kaksi avainpuolustajaa, sillä joulutaukoon asti huilaavan Juuso Akkasen lisäksi Juho Kuronen huilaa maanantain ottelussa tulleen olkapäävamman vuoksi.

Pikkuvammojen vuoksi myös puolustaja Jani Oinosen pelaaminen on epävarmaa, joten Jokipojat luisteluttaa keskiviikkona joka tapauksessa jonkun nuoren pelaajan Mestis-debyyttiinsä. Kiekon naamaansa saaneen ykköshyökkääjä Tomi Karlssonin pelikunto on niin ikään avoin.

Reunasen poissa ollessa kajaanilaismaalille luistelee Mehtimäellä itsestään selvästi kokenut Mikko Rämö. Edellisessä Jokipojat-ottelussa Rämö pelasi todennäköisesti syksyn heikoimman pelinsä, joten parannettavaa riittää.

Kahta tasaista maalivahtiaan miltei vuorotellen peluuttavan Jokipoikien veräjää vartioi tällä kertaa Jocelyn Guimond.

» Lähetä palautetta toimitukselle