Jokipoikien yritys ei riittänyt

MESTIS / Raportti
Hokki jatkoi vastustamatonta kulkuaan Mestiksen puolivälierissä. Tällä kertaa kajaanilaiset sentään joutuivat tekemään töitä voittonsa eteen, kun Jokipojat innostui kotihallissaan pistämään edes erän verran hanttiin ennakkosuosikille. Alussa hankittu johto kuitenkin piti, joten Hokki vei ottelusarjan toisen taiston lukemin 2-5 (0-2, 1-1, 1-2).
haastattelu

Hokin Rossi noussut yllätysvastuuseen
[lue lisää]

Ottelusarjan avausottelussa Hokki ei saanut lannistuneilta joensuulaisilta minkäänlaista vastusta. Maanantai-iltana asetelmat olivat muuttuneet, sillä surullisesta alusta huolimatta Jokipojat yritti kaikkensa ja pisti Hokin ahtaalle.

Erityisesti toisessa erässä laidat rytisivät ja mustelmia tuli, kun Jokipojat pyrki kahden maalin takaa rinnalle. Fyysinen peli tehosi, joten vihdoin ja viimein yrittämään heränneet joensuulaiset saivat painetta vierasjoukkueen päätyyn. Kun aihetta oli, myös kotiyleisö innostui kannustamaan suosikkejaan täysin palkein.

Rynnistys

Tsempin ruumiillistuma oli Jarkko Immonen, jonka periksi antamattomuus palkittiin yhdellä kauden komeimmista maaleista. Ei-niin-samettisista käsistään tunnettu puolustaja lähti etenemään omalta siniviivalta ja survoi lopulta oman laukauksensa paluukiekon kajaanilaismaaliin.

- Ilme toiseen erään oli loistavaa luokkaa, painettiin päälle, taklattiin ja laitettiin Hokin puolustus tekemään armottomasti töitä. Palkintoa ei kuitenkaan tullut, paitsi tietysti Immosen maali, muisteli Jokipoikien päävalmentaja Jami Kauppi joukkueensa hurmoshetkiä.

Yhden erän hurmos ei riittänyt, sillä Hokki ehti livahtaa heti alussa johtoon. Kajaanilaiset johtivat lukemin 2-0 jo ajassa 4:46, joten kotijoukkue joutui lähtemään tuskaisaan takaa-ajoon ensiminuuteista alkaen.

- Takaa-ajajan rooli ei ole mukava. Siihen johtaneilla syillä voisi jossitella pitkään, mutta en lähde sitä nyt tekemään. Harmittaa ja sylettää joukkueen puolesta, murehti Kauppi.

Räväkkä alku ja tiivis sumppu

Jossiteltavaa joensuulaisille jäi erityisesti maalivahti Teemu Seppäsen otteista. Jonne Hattusen viimeistelemä avausmaali oli karkea merkkausvirhe joensuulaispuolustukselta, mutta illan toinen osuma luiskahti taakse luvattoman helposti.

Kajaanilaissankariksi taas nousseen Juho Keräsen siniviivan jälkeen lähettämä jäänuoliainen valui joensuulaisvahdin längistä sisään, vaikka minkäänlaista näköestettä kiekon ja maalivahdin välissä ei ollut.

- Tiukka playoff-kamppailu oli. Saatiin alkuun pari maalia, joten pelin luonne muuttui. Tiedettiin, että sen jälkeen Jokipojat tulee erittäin kovaa toiseen erään, ja niin tulivatkin. Kova peli, Jokipojat oli tosi hyvä, tuumaili Hokin päävalmentaja Kai Suikkanen.

Johtoasemassa vieraat eivät enää lähteneet hötkyilemään, vaan puolustivat pudotuspelien hengen mukaisesti tiiviisti omaa maalia. Isäntien rynnistyksestä huolimatta paketti kesti, joten maalivahti Mikko Rossi ei joutunut ongelmiin.

- Kun Hokin tasoinen joukkue pistää kolmannessa erässä viisi miestä kiekon alle, niin ei siitä helppo ole ohi mennä. Saatiin kiekkoja kuitenkin hyvin syvään, mutta ei silti vieläkään päästy kunnolla testaamaan Rossia, harmitteli Kauppi.

Suikkanen puolestaan kehui aiheesta omiensa suoritusta johtoasemassa.

- Lopussa yritettiin puolustaa järkevästi ja onnistuttiin, siitä kiitettävä arvosana joukkueelle. Pystyttiin nöyrästi puolustamaan omaa maalia. Arvokas voitto, mutta kisat jatkuu.

Ylivoimahyökkäyksiä

Kun Jokipojat rynnisti täydellä höyryllä päälle ja pelaajat innostuivat liikaakin, pääsivät vieraat rakentelemaan useita ylivoimahyökkäyksiä. Viimeistely ontui, sillä Iiro Memosen rangaistuslaukauksen lisäksi muutama ylivoimahyökkäys ja läpiajo jäi kajaanilaisilta hyödyntämättä.

Parhaan pelitilanteessa syntyneet tekopaikan tuhri Antti Kangasniemi, joka lapioi kiekon vapaasta paikasta yli tyhjän maalin. Hetkeä myöhemmin avautuneen läpiajonsa päätteeksi sama mies osui jo tolppaan.

Lopullisesti joensuulaiskirin katkaisivat Jussi Tapio ja illan toisen maalinsa tehnyt Juho Keränen. Tapio löysi ylivoimapelissä poikittaissyötöstä aukon Teemu Seppäsen haarojen välissä, ja Keränen puolestaan rynnisti suoraan hyökkäyspään aloituksesta maalintekoon.

- Keränen on noussut isoon rooliin, vaikkei maalien tekeminen varsinaisesti ole hänen hommansa. Toisaalta voi kysyä, mikseivät (Tuomas) Nikoskelainen ja (Marko) Virtala ratko näitä pelejä, mutta onpahan hyökkäyspäässä ainakin laajasti tasoa, antoi Suikkanen tunnusta yllätysratkaisijalle.

Viimeisiä viedään

Hokki kruunasi iltansa viimeisellä sekunnilla, kun Markus Haverisen sutaisu liukui maaliin juuri ennen summerin pärähdystä. Kakkossyötön maaliin sai koko ottelun virkaveljeään varmemmin torjunut maalivahti Mikko Rossi.

Ville Väänäsen kolmannessa erässä läheltä ohjaama ylivoimamaali oli laiha lohtu, sillä kajaanilaisten kilpikonnapuolustuksen keskellä ei joensuulaisille juurikaan muita tekopaikkoja siunaantunut. Pirtein osa joensuulaisjoukkuetta oli Janne Häikiön johtama vauhdikas nelosketju, joka sai yrityksensä ansiosta ylivoimavastuutakin.

Jokipojat alkaa olla melko toivottomassa asemassa, sillä kajaanilaiset pääsevät hakemaan ottelusarjan lopullista ratkaisua keskiviikkona kotikentällään. Joensuulaisluotsi Kauppi haluaa silti vielä uskoa joukkueensa menestykseen.

- Tunnustus Hokille, heillä on kolme loistavaa kentällistä ja fyysisyyttäkin löytyy. Ei kuitenkaan lähdetä luovuttamaan, ottelupallo on Hokilla, mutta meidän pitää vaan nousta verkolle ja pamauttaa, jaksoi Kauppi valaa uskoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle