Jokipoikien lento katkesi

MESTIS / Raportti
Hokki katkaisi Jokipoikien jo viiden ottelun mittaiseksi venähtäneen voittoputken perjantaina Kajaanissa. Joensuulaiset onnistuivat vielä nousemaan 1-3-tappioasemasta tasoihin päätöserässä, mutta peli kääntyi lopulta isäntien voitoksi aivan viime minuuteilla.

Hokki oli avauserässä tasaviisikoin pelatessa paljon parempi, mutta ei kuitenkaan saanut luotua kovin pahoja maalipaikkoja. Jokipojat viimeisteli erän ainoan täysosuman, kun Jani Keränen ja Sami Puruskainen pelasivat kiekon maalin nurkalle Tapio Ahtoselle, joka tälläsi pelivälineen Hokki-vahti Ari Reunasen ohi.

Molemmat joukkueet pääsivät myös koettamaan ylivoimamyllynsä toimivuutta – Jokipojat kolmesti ja Hokki kahteen otteeseen – mutta kumpikaan ei saanut kuvioitaan toimimaan.

– Pelattiin kuusi minuuttia ylivoimaa, eikä saatu edes yhtään laukausta aikaan. Käsittämättömän heikkoa valmistautumista meidän ylivoimapelaajilta. Käsittämätöntä!, Jokipoikien valmentaja Jami Kauppi ärjyi lehdistötilaisuudessa.

Toinen erä oli täyttä isäntien hallintaa, mistä kertoo torjuntatilastokin. Hokin Ari Reunanen joutui torjuntatöihin vain seitsemän kertaa, kun taas vastapäädyssä urakoinut Teemu Seppänen pysäytti peräti 17 kajaanilaisten laukausta. Linnapaidat pitivät erän aikana yllä selvästi parempaa liikettä, joten Jokipojat joutui vetäytymään puolustuskannalle.

– Ensimmäisessä erässä ei oltu valmiita ja tarjottiin Jokipojille paikkoja. Toiseen erään tuli kuitenkin eri joukkue, ja vietiin peliä puhtaasti, Hokin valmentaja Kai Suikkanen näki pelitapahtumat.

Tällä kaudella Mestiksen kärkivahtien joukkoon kiilannut Jokipoikien Seppänen ei kuitenkaan ollut perjantaina parhaimmillaan. Ville Meriläisen ruuhkan keskeltä takomaa tasoitusmaalia ei voi pistää hänen piikkiinsä, mutta Hokin kaksi seuraavaa osumaa olisivat olleet estettävissäkin. 2-1-osuman laukoi ylivoimalla siniviivalta Tuomas Nikoskelainen erän puolivälissä; 3-1-maali syntyi Ville Vimparin löysästä rannelaukauksesta reilua minuuttia myöhemmin.

Jokipojat nousi vielä voittotaisteluun

Jokipojat piristyi päätöserässä, joka oli pelillisesti varsin tasainen, ja sai vielä aikaan taistelun voitosta, kun Ville Väänänen ja Jarkko Immonen onnistuivat maalinteossa jo reilusti ennen erän puoliväliä.

Hokin Tuomas Nikoskelainen pääsi kuitenkin niittaamaan 4-3-johto-osuman – ja samalla kajaanilaisten voittomaalin – Jokipoikien puolustuksen kardinaalimunauksesta kolmisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Antti Kangasniemi kaunisteli vielä lukemat 5-3:een joensuulaisten pelatessa ilman maalivahtia viimeisellä peliminuutilla.

– Noustiin kolmannessa erässä hyvin rinnalle, mutta yksi henkilökohtainen virhe ratkaisi pelin. Molemmat siniviivat oli tarkoitus pitää tarkasti, mutta eipä onnistunut, omiensa otteisiin tyytymätön Jami Kauppi murahti.

– Kopissa käytiin erittäin tunteikas keskustelu pelin jälkeen, Kauppi vakuutti.

Kai Suikkanen oli luonnollisestikin tyytyväinen omiensa nousuun ottelun lopussa.

– Loppu oli meiltä hyvää rypistystä, ja vanhat konkarit ottivat suurta roolia, Suikkanen kiitteli.

Jokipojat jatkaa pelejään jo lauantaina kotiottelulla Lempäälän Kisaa vastaan. LeKi jatkaa Joensuusta matkaansa Kajaaniin, jossa se kohtaa sunnuntaina Hokin.

» Lähetä palautetta toimitukselle