Adam Hallin jäähyväiset Mestis-kiekolle?

MESTIS / Ennakko
Joulutauko lähestyy myös Mestiksessä. Tiistaina Kirkkonummella kohtaavat vahvassa vireessä oleva kotijoukkue Salamat sekä hieman mollivoittoisesti viime otteluissa esiintynyt KalPa. Kuopiolaisryhmälle ottelu on viimeinen ennen joulutaukoa, Salamat pelaa vielä perjantaina. Ottelu on mahdollisesti myös Adam Hallin viimeinen kamppailu kilpipaidoissa.

Kuopiolaisleirissä riittää jännitettävää. Joukkueen suurin mielenkiinto kohdistuu tiistaina pelattavaan Salamat-kamppailuun. Monen muun katseet ovat kuitenkin kiinnittyneet rapakon taakse. NHL:n työsulun päättymisestä on esillä selviä merkkejä. Monien mielestä NHL-kausi käynnistyy tammikuun lopulla, sopuun päästään ennen joulupyhiä. Tämä tarkoittaisi myös sitä, että loistavasti esiintynyt jenkkisentteri Adam Hall hyvästelisi kuopiolaisjoukkueen.

Adam Hall debytoi Mestiksessä lokakuun puolivälissä. Salamat onkin ainut joukkue, jonka Hall ehtii varmuudella kohdata kolme kertaa. Nashvillessa laitahyökkääjänä pelannut Hall on ollut kuopiolaisryhmälle kaikki kaikessa. Puolustavassa roolissa pelannut Hall on merkkauttanut 18 ottelussa tehot 12 + 8. Eniten Hall on kuitenkin auttanut joukkuettaan puolustuspäässä. Nöyrää peliä illasta toiseen esittävä Hall on todennäköisesti paras puolustava hyökkääjä, mitä Mestis-tasolla on koskaan nähty. Kuopiossa työsulku-asian kehittymistä seurataankin pelonsekaisin tuntein.

Salamat vahvassa vireessä

Kirkkonummelaisryhmä on ollut erittäin vahvassa vireessä varsinkin kotikaukalossaan. Joukkue on hävinnyt kotonaan vain kahdesti, kun sekä KalPa että Sport onnistuivat voittamaan Salama-ryhmän. Kirkkonummelaista suurimmat ongelmat olleetkin vieraskaukaloissa. Salamat on voittanut kolme ottelua peräkkäin, viimeisin onnistuminen tuli vieraskaukalossa Forssassa.

Sinipaitojen maalinsuulla nähdään tiistai-iltana Jokeri-laina Pasi Häkkinen. Pelaamattomuus näkyi Häkkisen otteissa vielä lauantaina Forssassa, mutta nyt Häkkinen on päässyt pelituntumaan. Häkkinen tuokin kotijoukkueen maalinsuulle aimo annoksen varmuutta. Varmaa on, että helpolla Häkkistä ei tiistaina ohiteta. Kuopiolaisryhmän pitääkin saada piristysruiske hyökkäyspeliinsä, mikäli joukkue aikoo poistua kaukalosta voittajana.

Marraskuu oli nuorelle kirkkonummelaisryhmälle vaikea, mutta viime otteluissa alkukauden hyvä vire löytynyt uudestaan. Salamoiden pelikuri on tällä hetkellä uomissaan. Viime viikon kahdessa ottelussaan joukkue sai yhteensä vain viisi kahden minuutin rangaistusta. Myös puolustuspään merkkausvirheet ovat vähentyneet koko ajan. Pasi Häkkinen vahvistaa hyvin viime otteluissa toiminutta puolustusta entisestään. Maalijuhlia kuopiolaisvieraat tuskin pääsevät viettämään.

Kotijoukkue pääsee tiistain otteluun miltei parhaalla miehistöllään. Varmuudella riveistä on poissa vain puolustaja Kai Öhberg, joka parantelee jalkavaivaansa aina tammikuulle saakka. Salamoiden puolustusosasto saa tiistain otteluun myös toisen Jokeri-vahvistuksen, kun Samuli Jalkanen liittyy kirkkonummelaisryhmän miehistöön.

Uutinen


Romo ja Tikkanen lähtevät Salamoista[lue lisää]

Maanantai-ilta toi tullessaan vielä varsin yllättävän uutisen. Simo Romo ja Tuomas Tikkanen ovat poistuneet Salamamoiden miehistöstä. Tikkasen ja Romon sopimukset on puretty yhteistyössä seurajohdon kanssa. Tikkasella ja Romolla on ollut kauden aikana luottamuspulaa Salamoiden valmennusjohdon kanssa.

- Lähdetään ihan oikeasti hakemaan pisteitä siitä pelistä, olisi iso asia meille. Häkkinen ei ollut pelannut pitkään aikaan, joten kaikki jutut eivät olleet vielä ihan kohdallaan Forssassa, mutta onneksi sai yhden pelin alle ennen KalPa-ottelua. Muutenkin meillä on peli harpannut taas eteenpäin. Karo Koivunen sai onnistumisia alle, ja Heikki Laine oli iskussa ja pelihalut ovat kovat pelilevon (4 ottelun pelikielto) jälkeen. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, Salamoiden valmentaja Vesa Surenkin kommentoi.

- Hyökkäyspelaaminen meillä on aika reipasta ollut, joten teemana on puolustuspelaaminen. Se ja erinomainen maalivahtipeli ovat kaiken A ja O, Surenkin jatkoi.

Kapanen sivussa kuopiolaisryhmän miehistöstä

Sarjajohtaja lähtee tiistain kamppailuun hieman siipirikkoisena. Varmuudella sivussa ovat puolustaja Juho Kuronen sekä hyökkääjät Aki Korhonen ja Sami Kapanen. Varsinkin Kapasen polvivamma on kuopiolaisryhmälle paha takaisku. KalPa-kasvatin polvi vääntyi taklaustilanteessa lauantaisessa Hermes-KalPa-ottelussa. Kapanen on ollut viime otteluissa ylivoimaisesti kuopiolaisten paras kenttäpelaaja.

Kilpipaitojen peli on viime aikoina hieman yskähdellyt. Osittain pelin takkuaminen johtuu kuopiolaisten rankasta fyysisestä harjoittelujaksosta. KalPa on lisännyt saliharjoittelua sekä tehostanut jääharjoitteitaan, kuntoa tehdään kevään pudotuspelejä varten. Savolaisten liike onkin ollut viime otteluissa varsin vaisua.

Kuopiolaisryhmän peli ei ole ollut uomissaan, kaikkea ei voi selittää rankalla harjoittelujaksolla. Varsinkin maalimäärät ovat laskeneet selvästi. Kilpipaidat hallitsevat otteluita näennäisesti, mutta varsinaiset maalipaikat ovat kortilla. Otteet kaipaavat selvästi enemmän suoraviivaisuutta, päättäväisyyttä ja röyhkeyttä. Myös laukauksia pitäisi saada selvästi enemmän kohti vastustajan maalia.

Maalivahti Pasi Kuivalainen on ollut viime otteluissa kuopiolaisryhmän tuki ja turva. Kuivalainen saa torjuntavastuun myös tiistain Salamat-ottelussa. Puolustuspäässä kuopiolaisille on sattunut viime peleissä paljon henkilökohtaisia virheitä. Varsinkin Kalevi Aitio ja Jermu Pisto ovat olleet vaikeuksissa. Puolustuspeli toimi kuitenkin jälleen lauantaina, kun Hermes jäi maaleitta kotikaukalossaan.

Edessä tasainen taisto?

Joukkueiden edellisissä otteluissa KalPa on ollut selvästi vahvempi. Adam Hallin debyyttiottelussa KalPa oli vahvempi peräti lukemin 9-1, Kirkkonummella pelatun ottelun kuopiolaisryhmä voitti lukemin 1-5. Nyt kotijoukkue pääsee KalPa-otteluun paremmista lähtökohdista kuin viimeksi. Luvassa lieneekin tasainen ja tasokas Mestis-kamppailu.

Tiistaina on todennäköisesti edessä maalivahtienkamppailu. Pasi Häkkinen vastaan Pasi Kuivalainen. Kuivalainen on ollut alkukaudella suorastaan huikeassa vireessä, markkinointipäällikkö on paremmassa kunnossa kuin vuosiin. Minimaalisesti Jokereissa peliaikaa kerännyt Häkkinen on puolestaan Mestis-tasolle erittäin hyvä maalivahti. Ennusmerkit povaavatkin tiistaista niukkamaalista ottelua, johon vierasjoukkue lähtee hienoisena ennakkosuosikkina.

» Lähetä palautetta toimitukselle