Mielipide

Suoraviivaisempi Tappara etsii vielä onnistumisia

LIIGA / Kolumni
Kahdessa puolivälieräottelussa Tappara on tehnyt yhteensä viisi maalia. Runkosarjaan verrattuna suoraviivaisempi pelityyli ei vielä ole riittävästi konkretisoitunut tehoina, mutta jos ja kun tärkeimmät yksilöt heräävät, on Tappara äärimmäisen vaarallinen.

Tappara on kahdessa puolivälieräottelussa laukonut yhteensä 79 kertaa, laukauksista 45 on mennyt maalille asti. Kirvesrintojen kolme ahkerinta laukojaa ovat puolustajia, ja viidestä pudotuspelimaalista kaksi onkin puolustajan käsialaa.

Runkosarjaan verrattuna Tappara on toistaiseksi pudotuspeleissä pelannut huomattavasti suoraviivaisemmin, vaikka tilastojen valossa runkosarjan ottelukohtainen laukausmäärä onkin isompi kuin pudotuspeleissä. Kaukalossa eron on kuitenkin huomannut.

Oivaltava syöttö takatolpalle voi tulla juuri silloin, kun puolustajat ja maalivahti odottavatkin laukausta.

Siniviivalta lyödään herkästi kiekkoa maalille, ja maalin läheisyydessäkin laukominen on tällä hetkellä Tapparan prioriteetti. Myös maalineduspelaaminen on ollut aktiivista ja ärhäkkää.

Ilves-puolustus ja maalivahti Antti Lehtonen ovat toistaiseksi pystyneet hyvin peittämään ja torjumaan laukaukset, mutta suoraviivaisempi pelityyli tuottaa vielä tulosta.

Silmiinpistävää on ollut esimerkiksi erinomaisena syöttelijänä tunnetun Jan-Mikael Järvisen laukaisuhanakkuus. Kahdessa pelissä Järvinen on laukonut viisi kertaa. Määrä ei sinänsä vaikuta isolta, mutta ottelukohtainen keskiarvo on lähes kaksinkertainen runkosarjaan verrattuna.

Päinvastainen esimerkki on Veli-Matti Savinainen, joka on toistaiseksi suunnannut energiaansa väärin asioihin. Runkosarjan maalipörssin voittaja on kahdessa pelissä laukonut kuusi kertaa. Runkosarjassa Savinainen laukoi keskimäärin 5,3 kertaa ottelua kohden. Kärkihyökkääjistä Jani Lajunen taas ei ole vielä pudotuspeleissä laukonut kertaakaan.

Tapparalla on siis vielä runsaasti käyttämätöntä potentiaalia. Vastustajan kannattaa myös muistaa, että Tapparan suoraviivaisemman pelaamisen taustalla on edelleen se huikea taitotaso ja peliäly.

Oivaltava syöttö takatolpalle voi tulla juuri silloin, kun puolustajat ja maalivahti odottavatkin laukausta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös