Tappara siirtää Suomen kuumimman valmentajan muihin tehtäviin – Rautakorvella edessä kolossaaliset paineet

Tapparan kahteen peräkkäiseen mestaruuteen valmentanut Jussi Tapola siirtyy ensi kaudella joukkueen urheilu- ja kehitysjohtajaksi. Päävalmentajaksi palaa Jukka Rautakorpi, jonka ura on Tapolaan verrattuna laskusuunnassa. Tapparan ratkaisua ei voi kuin ihmetellä.

Jussi Tapola nousi apuvalmentajasta Tapparan päävalmentajaksi kaudelle 2014-15 Jukka Rautakorven lähdettyä jo toistamiseen kesken sopimuskauden ulkomaille.

Kolmella päävalmentajakaudellaan Tapola on voittanut kahdesti mestaruuden, ensimmäisellä kaudella kohtalona oli hävitä seitsemännen finaalin jatkoerässä.

Samaan aikaan Rautakorpi jäi KHL-kaudellaan 2014-15 Amur Habarovskin kanssa liigajumboksi. Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajapesti päättyi potkuihin kesken turnauksen.

Ensi kaudella tämän hetken kuumin valmentaja Tapola siirtyy toimistohommiin, ja selvästi heikommin viime vuosina pärjännyt Rautakorpi ottaa valmennusvastuun.

Ratkaisussa on jotain samaa, jos paras pistemies sijoitettaisiin kokoonpanossa nelosketjuun.

Käsi ylös, kenen mielestä Tapparan päätös on hyvä.

Tapolan valmennuksessa Tappara on säilyttänyt ytimensä eli tiiviin viisikkopuolustuksen, mutta kiekollinen pelaaminen ja suunnanmuutokset ovat olleet nopeampia ja luovempia. Yksilötasolla esimerkiksi Henrik Haapala ja Aleksi Elorinne ovat nousseet maajoukkuetason pelaajiksi.

Myös kokeneet pelaajat, kuten Jukka Peltola ja Teemu Nurmi ovat Tapolan valmennuksessa pelanneet uransa tehokkaimmat kaudet.

Rautakorpikin tunnetaan kyvystään kehittää pelaajia ja nostaa suoritustasoa. Aikaisemmin Rautakorpi on kuitenkin tullut Tapparan peräsimeen ikään kuin pelastajana, korjaamaan tuuliajolle joutuneen aluksen kurssia. Tällä kertaa tehtävänä on pitää joukkueen kurssi ennallaan ja välttää karikoita.

Tappara-fanit ovat tottuneet Rautakorpeen menestyvänä valmentajana. Tapolan saavuttama tuplamestaruus nostaa odotukset entistä korkeammalle tasolle. Isoja vaikeuksia ei tarvita, kun Tapolaa aletaan kaivata takaisin penkin taakse.

Rautakorpi on edelleen kovatasoinen − ja ennen kaikkea Tapparassa tuttu − valmentaja, Tapolankin osaaminen säilyy edelleen organisaatiossa. Ratkaisussa on kuitenkin jotain samaa, jos paras pistemies sijoitettaisiin kokoonpanossa nelosketjuun.

Vaikka taustalla olisi kuinka hyvä ajatus, ulkopuolisen on vaikea ymmärtää ratkaisua.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Tapola näkee Tapparassa pitkälle ulottuvia elementtejä − Suomi on pysynyt lajin muutoksessa mukana

LIIGA | 25.10.2017 17:00
Tapparaan kahteen mestaruuteen valmentaneen Jussi Tapolan uralla puhaltavat uudet tuulet. Nykyinen pesti vie miestä ympäri Eurooppaa kiekkosarjasta toiseen. lue lisää

Voittoon tyytyväinen Tapola ruoti vastustajaa kovasanaisesti: "Ei ollut mitään tekemistä jääkiekon kanssa"

LIIGA | 10.4.2017 21:19
Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli onnellinen omiensa voitosta, mutta ruoti kovasanaisesti HIFK-puolustaja Joe Finleyn taklausta Sebastian Repoon ottelun päätöserässä. lue lisää

Tapola ja Törmänen puntaroivat erikoistilanteisiin ratkennutta ottelua − "Ketsuppipulloefekti hyvään paikkaan"

LIIGA | 8.4.2017 20:06
HIFK otti arvokkaan voiton Tapparasta välieräsarjan kolmannessa ottelussa. Joukkueiden valmentajat kommentoivat ottelun tapahtumia omilta näkökannoiltaan. lue lisää

HIFK:n ja Tapparan päävalmentajat suhtautuvat sarjaan maltilla − "Montaa asiaa ei voi joukkueelle viedä yhtä aikaa"

LIIGA | 6.4.2017 21:51
Tappara otti jo toisen voittonsa välierissä, kun se kellisti HIFK:n vakuuttavan esityksen jälkeen Helsingissä sarjan toisessa ottelussa. Joukkueiden päävalmentajat analysoivat ottelua omilta kanteiltaan. lue lisää

Katso video: Kiekkotiedoillaan ihastuttanut 4-vuotias Jerry haastatteli idoliaan Henrik Haapalaa: "Harmittaako, kun Sami Mutanen taklasi sua?"

LIIGA | 17.2.2018 12:00
Alkuviikosta somehitiksi nousseella videolla 4-vuotias Jerry Järvensivu luetteli ulkomuistista tietoa Liiga-pelaajista. Jatkoaika järjesti Jerrylle mahdollisuuden haastatella Tampereelle palannutta Henrik Haapalaa, joka on Jerryn suurin idoli. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Sebastian Repo

Tappara #92 L lh
s. 1996 Lahti
189CM / 86KG
SOPIMUS: Loppukauden laina
VARAUS: 2017 Florida Panthers 6. kierros #184