Hurjasti vahvistunut Arizona Coyotes on valmis pudotuspeleihin

Arizona Coyotesin kesä on ollut yhtä myllerrystä. Runko on muuttunut niin pelaajia kuin valmennusjohtoakin myöten.

Arizona Coyotes (tuolloin Phoenix Coyotes) pelasi kaudella 2011-12 hurmoksessa, jota aavikolla ei oltu ennen nähty. Divisioonansa voittanut Coyotes kaatoi pudotuspeleissä sekä Chicago Blackhawksin että Nashville Predatorsin. Noutaja tuli vasta konferenssifinaaleissa, kun tuleva mestari Los Angeles Kings oli parempi voitoin 4−1.

Kyseisen kauden jälkeen on tapahtunut paljon − tosin pudotuspelejä osavaltiossa ei ole enää sittemmin pelattu.

Seura aloitti uudelleenrakennusprosessin alkuvuodesta 2015 ja kaksi ja puoli vuotta myöhemmin se on alkamassa vihdoin tuottaa hedelmää. 

Coyotes on käyttänyt varausvuorojaan viime vuosina erittäin hyvin ja saalistanut sitä kautta itselleen tulevaisuuden tähtipelaajia, kuten Max Domin, Brendan Perlinin, Christian Dvorakin, Dylan Stromen, Nick Merkleyn, Christian Fischerin, Clayton Kellerin ja Jakob Chychrunin.

Viime kesän aikana Coyotes on onnistunut hankkimaan vahvistuksia suurimpiin ongelmakohtiinsa.

Toisen polven kiekkoilija Domi on jo näyttänyt osaamisensa tehden kahdella kaudella pelaamissaan 140 NHL-ottelussa tehot 27+63. Perlini, Dvorak ja Chychrun pelasivat menneellä kaudella tulokaskautensa, joissa kolmikko osoitti kuuluvansa NHL-tasolle. Tulevalla kaudella on lupa odottaa vielä suurempaa roolia.

Strome, Keller, Fischer ja Merkley eivät vielä ole vakiinnuttaneet paikkaansa NHL-tasolla, mutta se tapahtuu mitä todennäköisimmin ensi kaudella. 

On siis sanomattakin selvää, että nuorta tulivoimaa Coyotesilla on kenties enemmän kuin yhdelläkään toisella joukkueella. Pelkästään sen varaan ei voida kuitenkaan laskea, jos tavoitteena on pudotuspelit jo tulevalla kaudella.

Viime kesän aikana Coyotes on onnistunut hankkimaan vahvistuksia suurimpiin ongelmakohtiinsa.

Uutena päävalmentajana aloittaa Rick Tocchet, joka on kahtena edellisenä keväänä juhlinut apulaisvalmentajan roolissa Stanley Cupia Pittsburgh Penguinsissa.

Puolustukseen hankittiin myös todellinen voittaja, kun kolminkertainen Stanley Cup-mestari Niklas Hjalmarsson siirtyy aavikolle jakamaan maanmiehensä Oliver Ekman-Larssonin taakkaa.

Ykkössentterin puute on vaivannut Coyotesia enemmän tai vähemmän koko seuran olemassaolon ajan. Kesällä tilanne korjattiin 27-vuotiaalla Derek Stepanilla, joka on toiminut viimeiset vuodet ykkössentterin roolissa New York Rangersin paidassa. 

Stepan kykenee siis hoitamaan vaikeimmat tilanteet ja antamaan sentterilupaus Dvorakille ja Stromelle optimaaliset asemat kehittyä NHL-tasolla.

Maalivahtiosastollekin saatiin vihdoin muutos, kun pitkäaikainen ykkösmaalivahti Mike Smith siirtyi Calgary Flamesin riveihin. 35-vuotias Smith ei ole eikä tule enää olemaan se sama Smith, joka kaudella 2011-12 johdatti joukkonsa konferenssifinaaleihin. Antti Raanta on erittäin potentiaalinen ja sopivan ikäinen vahvistus Coyotesille.

Coyotes on tulevalla kaudella yksi NHL:n ehdottomasti mielenkiintoisimmista joukkueista. Ei ole yhtään epärealistista väittää, etteikö joukkue pystyisi taistelemaan pudotuspelipaikasta kaiken mennessä nappiin.

Tulevaisuus aavikolla on tällä hetkellä valoisampi kuin koskaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Rangers ja Coyotes vaihtokaupoilla - Raanta aavikolle

NHL | 23.6.2017 20:56
New York Rangers on kaupannut Antti Raannan ja Derek Stepanin Arizona Coyotesiin. Vaihdossa Coyotes antoi Anthony DeAngelon ja ensimmäisen kierroksen varausvuoron viikonlopun varaustilaisuuteen. lue lisää

Sopimus tuli: Raanta sai ansaitsemansa palkankorotuksen − sopimuksessa potentiaalia suureksi ryöstöksi

NHL | 7.4.2018 16:00
Sensaatiomaisen kauden Arizona Coyotesissa pelannut Antti Raanta jatkaa aavikolla ainakin seuraavan kolmen kauden ajan. Uuden sopimuksen myötä suomalaisvahdin palkka nousee yli nelinkertaiseksi. lue lisää

Huippuotteet takasivat kovan palkankorotuksen - Raannalle kolmen vuoden jatkosopimus

NHL | 6.4.2018 9:06
Erinomaista kautta pelaava Antti Raanta on tehnyt Arizona Coyotesin kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen. lue lisää

Kuemperin hankinta ei horjuta Raannan valtikkaa - suuri palkankorotus on edelleen tuloillaan

NHL | 22.2.2018 12:03
Arizona Coyotes hankki vahvistusta tolppiensa väliin Darcy Kuemperin muodossa. Suunnitelmat Antti Raannan jatkosopimuksen suhteen ovat kuitenkin pysyneet entisellään. lue lisää

Coyotesin tuska hellitti hetkeksi - Raanta totuttelee elämään aavikolla

NHL | 1.11.2017 16:42
Manhattanin kirkkaat valot vaihtuivat Arizonan jylhiin ja karuihin maisemiin. Kahden New Yorkissa vietetyn vuoden jälkeen maalivahti Antti Raannan tie kävi Arizona Coyotesin maalin suulle. Miten sopeutuminen Arizonan helteisiin on sujunut ja mitä New Yorkin vuosista jäi käteen? Jatkoaika tapasi Raannan Philadelphiassa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Derek Stepan

Arizona #21 R kh
s. 1990 Hastings, MN, USA
183CM / 76KG
SOPIMUS: 2021
VARAUS: 2008 New York Rangers 2. kierros #51