Hurjasti vahvistunut Arizona Coyotes on valmis pudotuspeleihin

Arizona Coyotesin kesä on ollut yhtä myllerrystä. Runko on muuttunut niin pelaajia kuin valmennusjohtoakin myöten.

Arizona Coyotes (tuolloin Phoenix Coyotes) pelasi kaudella 2011-12 hurmoksessa, jota aavikolla ei oltu ennen nähty. Divisioonansa voittanut Coyotes kaatoi pudotuspeleissä sekä Chicago Blackhawksin että Nashville Predatorsin. Noutaja tuli vasta konferenssifinaaleissa, kun tuleva mestari Los Angeles Kings oli parempi voitoin 4−1.

Kyseisen kauden jälkeen on tapahtunut paljon − tosin pudotuspelejä osavaltiossa ei ole enää sittemmin pelattu.

Seura aloitti uudelleenrakennusprosessin alkuvuodesta 2015 ja kaksi ja puoli vuotta myöhemmin se on alkamassa vihdoin tuottaa hedelmää. 

Coyotes on käyttänyt varausvuorojaan viime vuosina erittäin hyvin ja saalistanut sitä kautta itselleen tulevaisuuden tähtipelaajia, kuten Max Domin, Brendan Perlinin, Christian Dvorakin, Dylan Stromen, Nick Merkleyn, Christian Fischerin, Clayton Kellerin ja Jakob Chychrunin.

Viime kesän aikana Coyotes on onnistunut hankkimaan vahvistuksia suurimpiin ongelmakohtiinsa.

Toisen polven kiekkoilija Domi on jo näyttänyt osaamisensa tehden kahdella kaudella pelaamissaan 140 NHL-ottelussa tehot 27+63. Perlini, Dvorak ja Chychrun pelasivat menneellä kaudella tulokaskautensa, joissa kolmikko osoitti kuuluvansa NHL-tasolle. Tulevalla kaudella on lupa odottaa vielä suurempaa roolia.

Strome, Keller, Fischer ja Merkley eivät vielä ole vakiinnuttaneet paikkaansa NHL-tasolla, mutta se tapahtuu mitä todennäköisimmin ensi kaudella. 

On siis sanomattakin selvää, että nuorta tulivoimaa Coyotesilla on kenties enemmän kuin yhdelläkään toisella joukkueella. Pelkästään sen varaan ei voida kuitenkaan laskea, jos tavoitteena on pudotuspelit jo tulevalla kaudella.

Viime kesän aikana Coyotes on onnistunut hankkimaan vahvistuksia suurimpiin ongelmakohtiinsa.

Uutena päävalmentajana aloittaa Rick Tocchet, joka on kahtena edellisenä keväänä juhlinut apulaisvalmentajan roolissa Stanley Cupia Pittsburgh Penguinsissa.

Puolustukseen hankittiin myös todellinen voittaja, kun kolminkertainen Stanley Cup-mestari Niklas Hjalmarsson siirtyy aavikolle jakamaan maanmiehensä Oliver Ekman-Larssonin taakkaa.

Ykkössentterin puute on vaivannut Coyotesia enemmän tai vähemmän koko seuran olemassaolon ajan. Kesällä tilanne korjattiin 27-vuotiaalla Derek Stepanilla, joka on toiminut viimeiset vuodet ykkössentterin roolissa New York Rangersin paidassa. 

Stepan kykenee siis hoitamaan vaikeimmat tilanteet ja antamaan sentterilupaus Dvorakille ja Stromelle optimaaliset asemat kehittyä NHL-tasolla.

Maalivahtiosastollekin saatiin vihdoin muutos, kun pitkäaikainen ykkösmaalivahti Mike Smith siirtyi Calgary Flamesin riveihin. 35-vuotias Smith ei ole eikä tule enää olemaan se sama Smith, joka kaudella 2011-12 johdatti joukkonsa konferenssifinaaleihin. Antti Raanta on erittäin potentiaalinen ja sopivan ikäinen vahvistus Coyotesille.

Coyotes on tulevalla kaudella yksi NHL:n ehdottomasti mielenkiintoisimmista joukkueista. Ei ole yhtään epärealistista väittää, etteikö joukkue pystyisi taistelemaan pudotuspelipaikasta kaiken mennessä nappiin.

Tulevaisuus aavikolla on tällä hetkellä valoisampi kuin koskaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Rangers ja Coyotes vaihtokaupoilla - Raanta aavikolle

NHL | 23.6.2017 20:56
New York Rangers on kaupannut Antti Raannan ja Derek Stepanin Arizona Coyotesiin. Vaihdossa Coyotes antoi Anthony DeAngelon ja ensimmäisen kierroksen varausvuoron viikonlopun varaustilaisuuteen. lue lisää

Raanta alavartalovamman vuoksi sivussa − Coyotes nosti farmista varamaalivahdin

NHL | 14.10.2017 11:58
Antti Raanta kärsii alavartalovammasta, ja varotoimenpiteenä Arizona Coyotes kutsui farmista Marek Langhamerin NHL-joukkueen mukaan. lue lisää

Hjalmarsson Arizonaan, Murphy Windy Cityyn

NHL | 23.6.2017 19:26
Chicago Blackhawks ja Arizona Coyotes ovat tehneet pelaajakaupan, jossa tärkeimpinä palasina liikkuvat puolustajat. lue lisää

Demers ja McGinn vaihtavat osoitteita

NHL | 18.9.2017 1:04
Florida Panthers ja Arizona Coyotes ovat tehneet pelaajakaupan. Arizonan aavikolle matkustaa puolustaja Jason Demers ja Floridaan vasen laitahyökkääjä Jamie McGinn. Lisäksi Panthers maksaa 12,5 % Demersin nykyisen pelaajasopimuksen palkasta. lue lisää

Duclairille vuoden jatkosopimus

NHL | 4.9.2017 16:46
Laitahyökkääjä Anthony Duclair on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Arizona Coyotesin kanssa. Sopimuksen arvo on 1,2 miljoonaa dollaria. lue lisää

Kommentit

Niklas Hjalmarsson

Arizona #4 L op
s. 1987 Eksjö, SWE
191CM / 89KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2005 Chicago Blackhawks 4. kierros #108