Piskuinen SaiPa jatkoaikavoittoon

LIIGA / Raportti
Jaakko Rissanen räjäytti Kisapuiston jatkoajalla.
Kuva © Markus Ilves
SaiPa ja Tappara väänsivät lauantaina tiukan kamppailun Kisapuistossa. Voittajaa haettiin jatkoajalta asti, jossa ottelun ratkaisi kotijoukkueen Jaakko Rissanen.

Kolmen ottelun voittoputkessa Lappeenrantaan matkannut Tappara tarjosi tiukan vastuksen huimassa liidossa olevalle SaiPalle. Kotijoukkue ei ollut ottelussa terävimmillään, mutta SaiPan henkinen kantti hakee tällä hetkellä vertaistaan.

Onnistumisten ja vastoinkäymisten kautta voittoon asti taistellut SaiPa huudatti kauden ennätyskotiyleisöä jatkoajalla. Jaakko Rissanen korjasi Per Savilahti-Naganderin laukauksesta tulleen irtokiekon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi varmasti maaliin.

SaiPa johti ottelun puolessa välissä jo kahdella maalilla, mutta turhat jäähyt antoivat tamperelaisille mahdollisuuden nousta otteluun mukaan. Tapparan tehokas ylivoima jauhoi tulosta, kun ensin onnistui siniviivan tuntumasta läpi ottelun hanakasti ampunut Teemu Aalto ja päätöserän alussa Kurtis Foster samoilta jalansijoilta.

- Saatiin itse kaksi maalia tehtyä ylivoimalla ja tavallaan se jänne kesti siten pelissä. Jatkoajalla meillä oli siinä ensin paikka (Jarno) Koskirannalla syöttää tyhjiin (Chris) Connollylle takatolpille, mutta ei ollut pää ylhäällä riittävästi. Siitä tuli sitten 3-1-hyökkäys omiin, nämä on pienestä kiinni, Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi harmitteli.

- Pystyttiin tänään vastaamaan kuitenkin hyvin SaiPan vireeseen ja ollaan joukkueena menossa oikeaan suuntaan. Vieraspiste täältä on hyvä suoritus.

SaiPa aloitti ja lopetti laadukkaasti

Kotijoukkue sai otteluun tuloksellisesti lentävän lähdön, vaikka Tappara hienokseltaan avauserää hallitsikin. Stefano Giliati kiitti ketjukavereidensa Markku Flinckin ja Jesper Piitulaisen ansiokkaasta karvauksesta ja Giliati karkasi läpiajoon. Kiekko nousi rystyltä ohi voimattoman Juha Metsolan ja ottelun avausmaali oli syntynyt.

- Pelattiin avauserä periaatteessa hyvin, mutta siinä tuli yksi sellainen tilanne, jossa SaiPa on tällä hetkellä liigan kärkeä, eli joukkue kääntää keskialueen tyhmyyksistä pelin nopeasti ylöspäin, Rautakorpi harmitteli.

SaiPan 2-0-johtoon toisessa erässä vei ylivoimalla Simo-Pekka Riikola, jonka rannelaukaus pomppi Metsolan torjunnan kautta Tappara-maaliin. Kotijoukkue joutui maalin jälkeen vahvan Tapparan puristuksessa puolustuskannalle ja kirvesrinnat tulivat ottelussa väkisin tasoihin.

Tapparalla oli toisessa erässä useampikin loistava paikka lisäosumiin, mutta SaiPan maalilla torjunut Jani Nieminen oli jälleen hyvässä vireessä ottaen useita todellisia huippupelastuksia. NHL-lockout-apu Jannik Hansen joutui monen muun tamperelaishyökkääjän tavoin toteamaan Niemisen vireen, kun tanskalainen epäonnistui läpiajossaan.

Päätöserä oli vahvasti luistelleen SaiPan. Tappara tiivisti peluutustaan ja käytännössä kahdella hyökkäysketjulla pelanneen Tapparan potku ei riittänyt loppuun saakka. SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen oli tyytyväinen ottelun tasoon ja omiensa esitykseen.

- Kiihkeä peli, jossa oli paljon kamppailuja. Yleisö varmasti sai rahoille vastinetta. Saatiin hyvä lähtö peiin, saatiin keskialueen riisto ja Giliati teki hienon maalin. Pelattiin kolmannessa erässä paremmin, kuin toisessa ja haettiin kyllä aktiivisesti voittomaalia.

Tuomarityöskentely puhutti lehdistötilaisuudessa

Intensiivisen ja fyysisen kamppailun jälkipuinneissa nousi tuomarikaksikon Marko Kovanen-Tom Laaksonen työskentely. Ajoittain painiksi äityneen ottelun tuomarointi sai Tirkkosen ymmälleen.

- Tuomarilinjaa ei ollut tänään oikeastaan ollenkaan, välillä sai tehdä mitä vain ja välillä ei tiennyt yhtään mitä voi tehdä. Ehkä tuomarit odotti jo taukoa, kun oli viimeinen peli.

Jukka Rautakorpi ei nähnyt tuomarityöskentelyssä valitettavaa. Tappara-koutsi ihmetteli joukkonsa voittoon valmentaneen Tirkkosen huomioita tuomaroinnissa.

- Sodaksi ne maalinedustat menivät. Se on sellaista taistelua. Se on sinun näkemys, vaikken oikein ymmärrä mitä haet sillä takaa. Ymmärrän kyllä, että katsot asioita värillisten lasien takaa. Se on sinun halusi provosoida asioita. Mielestäni peli oli joukkueiden välillä rehellistä. SaiPa pelaa fyysisesti ja siihen pitää vastata fyysisesti.

Loistokkaan alkukauden pelannut SaiPa lähtee maaottelutauolle tasapisteissä sarjajohtaja JYPin kintereillä. Tirkkonen on syystäkin tyytyväinen alkukauteen.

- Koppi on täynnä iloisia jätkiä. Hienosti on mennyt tuloksellisesti ja muutenkin. Päivittäinen tekeminen on ollut hyvälaatuista koko joukkueella.

» Lähetä palautetta toimitukselle