Lappeenrannassa toistettiin viime kauden käsikirjoitusta

Lehtivuori viimeisteli voiton HPK:lle.
SaiPa oli vielä viime viikolla voittamaton kotihallissaan. Sitten TPS tuli ja teki keltamustista selvää jälkeä. Lauantaina HPK pääsi kaivamaan kuoppaa vielä syvemmäksi viemällä pidemmän korren voittomaalikilpailussa.

Lauantai-iltana Lappeenrannan kisapuistosta löytyi monta vapaata istumapaikkaa, kun moni oli päättänyt jäädä kotiin luultavasti osittain kotijoukkueen kannalta penkin alle menneen TPS-ottelun vuoksi. Paikalle saapuneet saattoivat hyvinkin miettiä nähneensä tämän pelin joskus aiemminkin – ottelu oli varsinaisen peliajan jälkeen tasan 3–3, kuten kolmesti viime kaudella, kun SaiPa ja HPK iskivät yhteen.

SaiPa ei ensimmäisessä erässä ollut yhtään torstaita enempää edukseen, ja HPK onnistui hyvin vastaamaan lappeenrantalaisten vauhtiin. Vieraat menivätkin johtoon kuuden ja puolen minuutin kohdalla, kun Jussi Markkanen torjui Patrick Hollandin laukauksen suoraan Joonas Lehtivuoren lapaan. Puolustaja napautti kiekon kevyesti Markkasen ohi Ville Järveläisen silmien alla.

− HPK rankaisi ensimmäisessä erässä todella tehokkaasti meidän parista nukahduksesta, SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen huokaisi tutuksi tulleella tyylillä ottelun jälkeen.

Tasoitus nähtiin viisi minuuttia myöhemmin, kun Henrik Forsberg istui kakkosta pideltyään kiinni SaiPa-pelaajan mailasta. Kotijoukkueen ykkösylivoima yski jälleen, ja tulosvastuu jäi toiselle ketjulle. Lasse Lappalaisen syöttö napsui Brett Carsonille, joka kokeili onneaan ja onnistui yllättämään Jere Myllyniemen. Seuraavaan maaliin meni jälleen viisi minuuttia, kun Heikki Liedes masensi vuorostaan kotiyleisön ohittamalla heppoisesti Markkasen.

− Pelasimme ylivoimalla ja Lasse liukui keskelle, heitti hyvän syötön minulle ja minulla oli paljon tilaa ja huomasin tyhjän kolon, Carson kertasi kauden toista osumaansa.

− Onneksi päätin laukoa, vaikka rako ei ollut suuri. En tee paljoakaan tuollaisia maaleja, joten se tuntui hyvältä.

SaiPan piristyi toisessa erässä

Toisessa erässä SaiPa lisäsi kierroksia ja ykkösnyrkkikin vaikutti piristyneen, vaikkei ylivoimalla tulosta tullutkaan. Tasaviisikoilla Chad Rau pääsi mielipaikalleen maalin eteen, josta David McIntyre hänet löysi. Saatuaan kiekon Rau kilautti pelivälineen tolpan kautta sisään.

− Sain kiekon siniviivalla ja näin McIntyren odottelemassa valmiina menemään maalin taakse, joten laitoin kiekon sinne, Carson kuvaili toista tasoitusmaalia.

− Hän voitti kaksinkamppailunsa ja syötti kiekon Raulle. Hän on todella hyvä maalin edessä ja tekee maalin, jos saa kiekon. Se oli hieno kuvio heiltä, minä vain toimitin kiekon paikalle.

Tolpat olivat SaiPalle suosiolliset myös seitsemän minuuttia myöhemmin. Ville Hämäläinen voitti HPK:n alueella aloituksen, ja Johan Larsson veti pikkumustan yläriman kautta sisään.

− Olemme puhuneet tällä viikolla paljon siitä mitä tehdä, kun joudumme takaa-ajoasemaan. Meidän pitää pitää kiinni omasta pelikirjastamme, ei saa huijata ja pienet yksityiskohdat täytyy muistaa, Carson painotti.

− Teimme niin, tulimme takaa ohi ja nousimme 3−2-johtoon ylivoimalla.

SaiPan hyvä syke katkesi, eikä HPK päässyt putoamaan kyydistä, kun Simo-Pekka Riikola ja Holland väänsivät laidassa ja puolustaja päätyi istunnolle korkeasta mailasta. Ylivoima ehti vanheta puoli minuuttia, kun Riku Hahl toi kauniilla laukauksella vieraat tasoihin Lehtivuoren alustuksesta.

− Sitkeästi puolustettiin ja varjeltiin omaa maalia, iskettiin hyviin paikkoihin ne [maalit]. Tuo 3−3-tasoituskin, ei ehtinyt selkäranka siinä naksahtaa. Iso kiitos joukkueelle siitä, että jaksoi painaa vielä kaksi peliä tuohon putkeen, HPK:n valmentaja Pasi Arvonen kiitteli.

– SaiPa on kova kotijoukkue, ei me pystytä sillä taidolla pärjäämään. Ainoa millä me pärjätään on kova taistelu ja joukkuepelaaminen.

HPK vie kaksi pistettä – jälleen

Kolmannessa erässä Markkasta ei enää nähty kentällä, vaan hänen tilalleen luisteli Jani Nieminen. Mies istui vaihtopenkillä lippalakki päässä, mutta ei pelikunnossa.

– Jussi Markkanen loukkasi itseään toisessa erässä, Tirkkonen kertoi synkkänä pelin jälkeen.

Nieminen piti maalin puhtaana koko kolmannen erän ajan, mutta kun Myllyniemellekään ei löytynyt enää ohittajaa, peli venyi jatkoajalle ja aina voittolaukauskilpailuun asti. SaiPalta yrittämässä kävivät sekä Rau että McIntyre, mutta miesten ruuti oli jo ehtinyt kastumaan. HPK:lta onnistuivat sekä Sakari Manninen että Lehtivuori, joten kaksi maistuvaa pistettä karkasi Hämeenlinnaan.

SaiPan seuraava tilaisuus kääntää kotiottelut jälleen voitoksi tulee jo tiistaina, kun Tappara saapuu Lappeenrantaan. HPK yrittää kangeta itsensä pois Liigan jumbosijalta keskiviikkona KooKoota vastaan.