Kisapuistossa kaivataan kurssin kääntymistä

LIIGA / Ennakko
Sekä SaiPa että HPK kaipaisivat otteisiinsa tasapainoa.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
SaiPan lokakuu alkoi valoisissa merkeissä, mutta sateiden mukana katosi paras terä. HPK on vuorostaan räpistellyt koko syksyn. Molemmat kaipaavatkin lauantailta helpottavia lisäpisteitä.

Sekä SaiPan että HPK:n otteet ovat olleet vaihtelevia viime aikoina. Kärsittyään 1−6-rökäletappion Ässiä vastaan HPK otti itseään niskasta kiinni. Hämeenlinnalaiset taistelivat ensin itselleen Ilvekseltä kaksi pistettä voittomaalikilpailussa, ja Kärpät kaatui heti seuraavana iltana 2−1. Sama lopputulos toistui JYPiä vastaan, mutta väsyneellä jalalla liikkunut HPK jäi toiseksi.

Viimeisimmän vieraskiertueensa SaiPa aloitti kompuroiden Vaasassa, kun Sport voitti ansaitusti 4−2. Seuraavaksi HPK:n tavoin lappeenrantalaiset hävisivät Ässille ja voittivat Ilveksen. Pistemenetyksiä pahemmin joukkuetta kuitenkin kirpaisi Petteri Nokelaisen loukkaantuminen. Kärkihyökkääjä tulee olemaan sivussa ainakin joulutaukoon asti.

Torstaina SaiPa koki puolestaan kauden ensimmäisen kotitappion, kun joukkue nöyrtyi TPS:lle 1−4. Maalit syntyivät kaikki toisessa erässä. Myös HPK:lla oli omat mustat minuuttinsa perjantai-iltana, kun Pelicans iski ensimmäisessä erässä kolme maalia ja voitti ottelun lopulta 4−2.

Ratkaisukohdat

HPK on ailahdellut pelin sisällä hyvän ja luokattoman välillä, mutta syttyessään joukkue paikkaa taistelutahdollaan paljon. Edellisenä iltana ollut ottelu Pelicansia vastaan saattaa kuitenkin tuntua pohkeissa – varsinkin, koska ottelu pääsi alkamaan suunniteltua myöhemmin.

SaiPalle jäi paljon todistettavaa torstain TPS-ottelun jälkeen. Ykkösketju ei ole viime otteluissa saanut ulosmitattua parasta osaamistaan, ja varsinkin torstaina kiekko eli omaa elämäänsä. Ketjut ovat pakostakin eläneet Nokelaisen puuttuessa joukosta, ja SaiPa-valmennuksella on ollut tapana antaa pelaajille aikaa löytää toisensa.

Jos ketjujen kemiat osuvat kohdalleen, HPK:n pitäisi olla SaiPalle helppo suupala. Kotijoukkueen tilannetta helpottaa myös vakuuttavasti pelannut Jussi Markkanen, joka palannee tolppien väliin. Lokakuu on kuitenkin ollut SaiPalle aiempinakin vuosina kolea, ja jos kotijoukkue jatkaa tehottomia otteitaan, HPK voi jatkaa siitä, mihin TPS jäi.

Erikoista

Joukkueet kohtaavat tällä kaudella ensimmäistä kertaa sitten kesän harjoitusottelun, jonka SaiPa vei nimiinsä 3−1. Viime kaudella käydyistä otteluista neljä viidestä päättyi varsinaisen peliajan jälkeen. HPK voitti näistä kolme, joista viimeisen voittomaalikilpailussa 1–0 kesällä SaiPaan siirtyneen Ville Järveläisen osumalla.

Seuraa Heitä

David McIntyre #7 |

Keskushyökkääjä

Kauteen hyvän alun saanut hyökkääjä on hyytynyt ja energia menee epäolennaisuuksiin. Saisiko viimein juonen päästä kiinni?

Riku Hahl #32 |

Keskushyökkääjä

Palasi perjantaina kokoonpanoon pitkän poissaolon jälkeen. Onnistuuko sytyttämään joukkueen taistelemaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle