Maalivahdit loistivat Kouvolassa - Ilves katkaisi tappioputkensa

LIIGA / Raportti
Juha Järvenpään 41 torjuntaa eivät riittäneet voittoon asti.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Tappioputkessa olleet KooKoo ja Ilves kohtasivat lauantai-iltana Kouvolassa. Ottelun lopusta kehkeytyi melkoinen jännitysnäytelmä. Lopulta vierasjoukkue oli jatkoajalla vahvempi maalein 1−2 (0−0, 0−0, 1−1, 0−1).

Ennen illan ottelua molemmat joukkueet olivat tappioputkessa. Ilveksellä se oli kuuden ottelun mittainen, kun taas KooKoolla vain kolmen. Ilvekselle 2−1-jatkoaikavoitto varmasti maistui.

− Tuloksellisesti ollaan pelattu kovia aikoja. Ollaan hävitty, vaikka ollaan käytännössä yksi huono peli pelattu. Tämäkin oli maalin peli, Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola taustoitti.

Illan suurimpina tähtinä loistivat molempien joukkueiden maalivahdit. KooKoon Juha Järvenpää merkkautti 41 torjuntaa, ja Ilves-kassari Hannu Toivonen otti 26 koppia. Toisessa erässä Järvenpää joutui torjumaan kiekkoja oikein urakalla ja venyi jopa 22 laukauksen eteen.

− Meidän maalivahtitilanne on tällä hetkellä hyvä. Kauden alussa meille sanottiin, että meillä on huono maalivahtitilanne. Nyt kun meillä on hyvä maalivahtitilanne, ovat taas kaikki huolissaan. En oikein tiedä, mikä se tilanne pitäisi olla, veisteli KooKoo-luotsi Petri Mattila kysymykselle joukkueen maalivahtitilanteesta.

Jatkoajalla sankariksi nousi Ilveksen Kai Kantola. Hyökkäjä joutui aluksi Järvenpään nollaamaksi, mutta seuraavalla yrityksellä kiekko menikin vierasfanien riemuksi maaliin.

Lopun jännäri 

Joukkueitten välisestä taistelusta muodostui lopussa melkoinen jännitysnäytelmä. Tommi Välimaa räjäytti yli 300 Ilves-kannattajaa huutoon taistelemalla kiekon Järvenpään selän taakse, kun pelikellossa oli aikaa alle neljä minuuttia.

− Tunnelma oli aivan mahtava! Jos ajatellaan tuo meteli ja mekkala, niin näitä pelejä on äärettömän hieno pelata, hehkutti Tuokkola.

KooKoon Toni Hyvärinen teki saman tempun kotiyleisölle tasoittamalla ottelun heti perään. Hyvärinen sai melko vapaasti kääntää riparikiekon maaliin Ilveksen pienen merkkausvirheen seurauksena.

Kotijoukkue pisti vielä 1−1-tilanteessa Ilveksen ahtaalle, eikä kolme pistettäkään olleet kaukana. Mikko Lehtonen laukoi kotiyleisön harmiksi verkon väärälle puolelle, ja Ryan O'Connorin laukaukseen Toivonen venyi huikeasti räpylänkulmalla.

− Pienestähän se oli kiinni ja ketuttaa kuin pientä oravaa. Siinä oli vielä muutama hyvä paikka 1−1-tilanteessa, Mattila harmitteli.

− Tästä ei saa vaipua masennukseen vaan päästetään aivot vapaalle ja kerätään maanantaina uusi virta. Iso tasonnosto oli edellisestä pelistä. Pistekin tietysti parempi kuin ei mitään.

Ilves pelaa seuraavan kerran, kun Ässät saapuu tiistaina Tampereelle. KooKoolla pelit jatkuvat keskiviikkona HPK:n vieraana Hämeenlinnassa.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo