Lehkonen upotti Jokerit

LIIGA / Raportti
Kuva © Teemu Soini
Kuopiossa vahvasti pelannut kotijoukkue jätti Jokerit nollille. Savolaisten sankari oli kaksi maalia iskenyt 17-vuotias Artturi Lehkonen. Maalit olivat hänen ensimmäisensä KalPan liiga-asussa.

KalPan liigakauden ensimmäiset ottelut eivät olleet jääkiekkoilun suurta juhlaa. Kauden avaus päättyi tylyyn tappioon JYPille, mutta kovalla taistelulla tullut vierasvoitto Tapparasta näytti vapauttaneen kuopiolaisten peliä. Niiralan tiistai-illassa joukkueen luistin liikkui terävästi ja syöttötarkkuutta oli tullut roimasti lisää.

Nuorella joukkueella liikkeellä ollut Jokerit jäi KalPan jalkoihin pelin jokaisella osa-alueella, ja varsinkin avauserä oli savolaisten näytöstä. Pelikieltojen ja loukkaantumisten runtelemat narripaidat eivät joukkuepelissä yltäneet yhtenäisen KalPan tasolle, vaikka yrityksen puutteesta joukkuetta ei voi syyttää.

Lisää harmia helsinkiläisille toi nelosketjun sentterinä pelanneen Teemu Henritiuksen loukkaantuminen. Lehdistötilaisuudessa vierasjoukkuetta edustaneen Hannu Virran mukaan Henritiuksen akillesjänne meni ottelun tuoksinnassa poikki, joten pakkolepoa lienee luvassa useampi kuukausi.

Lehkonen otti ohjat

KalPan peliote oli ottelussa aktiivinen. Myös hyökkäyksiin lähtöihin oli saatu uutta ideaa ja pelin avaamiseen oli tullut ripaus rauhallisuutta. Jokerit yritti tukkia keskialueen tarkasti, mutta usein vierailijoiden viisikko valui liian alas ja kotijoukkue pääsi tulemaan vauhdilla hyökkäysalueelle.

Ensimmäisessä erässä Jokerit sortui jäähyihin, mikä lopulta poiki KalPan avausmaalin. Osumasta vastasi Artturi Lehkonen, joka suti Matti Kuparisen laukoman irtokiekon lähes tyhjään maaliin. Avauserässä myös Tommi Miettisellä ja Jyri Junnilalla oli paikat lisäosumiin, mutta Lehkosen maali jäi ensimmäisen erän ainoaksi.

– Tultiin hyvin peliin ja valmistautumiseen panostettiin enemmän, kun oli vähän heikompi sarja-avaus perjantaina. Olisi voitu paremmalla maalintekotehokkuudella tehdä peli avauserässä meille vähän helpommaksi, kotijoukkueen päävalmentaja Jari Laukkanen sanaili.

Jokereiden Hannu Virta harmitteli joukkueensa tahmeaa avauserää ja jäähypenkin kuluttamista.

– Tultiin pelin alkuun sukkasillaan. Jäähyjen takia oli vaikea saada rytmiä. Toisessa erässä selkeästi parannettiin ja rytmitettiin paremmin kiekollista peliä. Oltiin pelin päällä ja haettiin vahvaa viimeistä kahtakymmentä minuuttia.

Jokereiden sauma katosi virheisiin

Virran toivoma vahva päätöserä jäi haaveeksi, sillä ottelu sai sinettinsä heti kolmannen erän alussa, kun KalPa rokotti armottomasti Jokereiden puolustuspään virheistä. Heti avausvaihdossa Lehkonen rynnisti luvattoman helposti Ossi Väänäsen ja Esa Lindellin välistä ja tuikkasi kaatuessaankin kiekon ohi Eero Kilpeläisen.

Vain neljä minuuttia myöhemmin oli Nico Maneliuksen vuoro hölmöillä. Puolustaja yritti avata paineen alla oman maalin editse, mutta syöttö napsahti suoraan KalPan Jukka Hentusen lapaan. Kokenut laituri kiitti ja tälläsi Kilpeläisen varusteiden kautta kiekon maaliin.

Hentusen maalin jälkeen peli oli käytännössä taputeltu. KalPa puolusti Jokereiden hyökkäykset kulmiin ja katkoi osan yrityksistä jo oman siniviivan päällä. Lopulta otteitaan jatkuvasti parantavan Mikko Koskisen nollapeli tuli vain 12 torjunnalla.

– Kolmannen erän alkuun tehtiin kaksi isoa virhettä ja peli valui käsistä. Meillä on paljon nuoria poikia, yritystä on paljon ja toivoisin pojille onnistumisia. Meillä on nyt seitsemän hyökkääjää tällä hetkellä loukkaantuneina tai pelikiellossa, mutta työ jatkuu ja perjantaina haetaan avausvoittoa, Virta totesi.

Laukkanen oli joukkueen kokonaispaketista mielissään.

– Kiekollisen pelin lisäksi olen erittäin tyytyväinen johtoaseman puolustamiseen. Se oli miesmäistä ja jämäkkää ja tehtiin Jokereiden orastava loppukiri aseettomaksi. Ensimmäinen erä ja johtoasemassa pelaaminen oli hyvää A-luokkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle