Pelirohkea SaiPa nöyryytti Helsingin IFK:ta

Keltainen oli valttia tiistaina Helsingin jäähallissa
Helsingin IFK:n ja Lappeenrannan SaiPan välillä pelattiin jääkiekko-ottelu, jonka vierasjoukkue vei nimiinsä luvuin 6-2. Nuori SaiPan joukkue piti HIFK:lle oppitunnin asenteesta ja työnteosta.

-Jollain tavalla olimme alussa mukana pelaamisessa. Sitten päästettiin vähän halpoja maalia ja SaiPa meni ansaitusti johtoon, sanoi HIFK:n valmentaja Antti Pennanen ottelun jälkeen.

Pennasen sanoissa tiivistyy koko pelin kuva, josta ei jäänyt juuri jälkipolville kerrottavaa. SaiPa painoi peliä HIFK:n päätyyn kotijoukkueen jäädessä seisomaan telineisiin. Pelinkuva säilyikin samana ensimmäisestä minuutista viimeiseen.

Ensimmäinen erä kotijoukkueen hallintaa

HIFK tuli ensimmäiseen erään hyvin ja haastoi SaiPan tasaväkisesti jopa vieden peliä. Jo ensimmäisessä erässä oli nähtävissä kotijoukkueen kurittomuus, joka kostautui lukuisina SaiPan vastahyökkäyksinä.

Ensimmäisen takaiskun HIFK saikin kokea jo neljännellä minuutilla, kun Olavi Vauhkonen siirsi vierasjoukkueen johtoon Ville Kohon esityöstä.

HIFK tuli tasoihin neljä minuuttia myöhemmin, kun kakkosylivoima hyödynsi SaiPan huonon vaihdon. Markus Granlund tarjoili Eero Somervuorelle keskelle paikan, josta tämä sai rauhassa laittaa kiekon ranteella oikeaan yläkulmaan.

SaiPa karkaa toisessa erässä

Toisen erän alkuun HIFK sai ylivoiman Antti Bruunin ottaessa jäähyn estämisestä. HIFK ei kuitenkaan ylivoimaansa kyennyt hyödyntämään maalitilanteidenkin jäädessä puuttumaan.

Pian HIFK:n ylivoiman jälkeen SaiPa iski. Tyler Redenbach menetti kiekon helposti hyökkäysalueella, josta SaiPa pääsi vastahyökkäykseen. Redenbach kerkesi paikkaamaan virheensä puolustuspäähän, mutta menetti kiekon heti uudelleen. Tästä virheestä SaiPan Jaakko Rissanen viimeisteli johtomaalin.

SaiPa hiipi jo kahden maalin johtoon Stefano Giliatin ylivoimalla tekemällä maalilla. Tyler Redenbach paikkasi virhettään tuomalla HIFK:n vielä maalin päähän. Maali syntyi onnekkaasti SaiPa-puolustajan mailan kautta.

HIFK:n takaa-ajo tyrehtyi Roberts Jekimovsin läpiajosta viimeistelemään 4-2 maalin. Jekimovs tyylitteli kiekon HIFK:n maalivahti Joni Ortion haaroista sisään ja vei vieraat kahden maalin johdossa kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä SaiPa rankaisi IFK:ta vielä kerran ylivoimalla Jesse Mankisen maalilla. Lopullisen niitin arkkuun naulasi alivoimalla Ville Koho komealla rannelaukauksella Ortion hanskakäden ohi.

HIFK:lla paljon miettimistä, SaiPalla vahva ykkönen

Ottelun jälkeen HIFK:n valmentaja Antti Pennanen oli hiljainen mies.

- SaiPa meni johtoon ja sen jälkeen peli meni vähän pakottamiseksi. Tehtiin huonoja valintoja kiekon kanssa ja peli meni säheltämiseksi, Pennanen kertasi tapahtumia ottelun jälkeen.

- Jokaisen HIFK:ssa on mietittävä, että tällainen ei tule enää toistumaan, Pennanen päätti.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen kehui nuorta joukkuettaan ja omiensa pelirohkeutta. Tirkkosen mieltä lämmitti erityisesti ykkösketjun onnistuminen.

- Siinä on kaksi kuopiolaista ja yksi latvialainen. Pojat on muutaman harjoituksen perusteella hioutuneet hyvin yhteen, Tirkkonen sanoi.

Hyvin SaiPan peli toimii tositilanteissakin. Helsingin IFK:lla sen sijaan riittää miettimistä aina pelin avaamisesta lähtien. Tällä hetkellä oman sinisen ylittäminen on jo saavutus.