Ilveksen ykkösketju ei suostunut häviämään

Pelicans-puolustajat päästivät Masi Marjamäen tekemään kauniin voittomaalin.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelitapahtumat eivät korreloineet pistejaon kanssa Tampereella. Pelicans oli jo viedä Ilveksen siltaan, mutta tupsukorvat nousivat väkisin ohi ja korkkasivat samalla pistesarakkeensa.

Puolityhjälle, vain reilulle 3500-päiselle Hakametsälle tarjoiltiin tiistaina herkkupala. Ilves oli aloittanut kautensa surkeasti, eikä siltä odotettu mitään, mutta niin vain isäntäjoukkue onnistui voiton kampeamaan. 45 sekunnin ajan kestäneessä kliimaksissa Pelicans siirtyi kahden maalin johtoon – ja menetti sen.

Ilves oli 60 minuutin aikajanalla jäljessä ja varsinkin alussa tamperelaisten peli näytti hirveältä. Hyvillä yksilösuorituksilla hankittujen ylivoimien myötä pelirohkeus kuitenkin nousi esiin, eikä pisteiden jääminen Tampereelle ollut järin suuri ihme. Ilves käytti Pelicansin mustat hetket armotta hyväksi.

- Harmittaa. Kovalla, hyvällä työllä päästään johtoasemaan ja sitten itse hölmöillään se pois. Syö miestä, Pelicansin Kai Suikkanen ruoti joukkueen suoriutumista.

Alku yhteen päähän, Ilves selviää ja kuittaa

Pelicans oli ensimmäisen erän avauspuoliskon ajan herra ja hidalgo kaukalossa. Ilves luopui kiekosta jopa oma-aloitteisesti ja joutui vaihto vaihdolta vain peesaamaan, kun Pelicans vyörytti hyökkäyksiä. Uusi vahvistus Angelo Esposito sai paljon hyvää aikaan lukuisilla pienillä oivalluksillaan.

- Pelin alku oli huonoin näistä kolmesta pelistä ylivoimaisesti, jäätiin ihan telineisiin, Raimo Helminen myönsi Ilveksen kopin edestä.

Ilveksen sauma koitti vasta, kun Pekka Jormakka oli jo siirtänyt vieraat johtoon tarkalla vedolla Miika Wiikmanin kainalosta. Puolivälissä ensimmäistä erää Pelicans sortui jäähyilyyn, tosin tilanteissa, joissa rangaistukset olisi voinut jättää viheltämättäkin. Sankariroolissa pelannut ykkösketju Masi MarjamäkiKai KantolaMatias Sointu väläytteli osaamistaan, mutta tasoitusosuman iski Ville Korhonen. Korhonen riisti hyökkäysalueella kiekon Ryan O’Marralta ja liipaisi komean ylämummo-osuman paria minuuttia ennen summeria.

Heti seuraavassa vaihdossa oli Marjamäen vuoro kouluttaa Pelicans-maalia vartioinutta Jere Myllyniemeä. Tiistai ei ollut maalivahtien päivä kummassakaan päässä. Voimalaituri nousi maalille, mutta kääntyi tolpalle liukuneen Myllyniemen selän taakse ja naulasi Ilveksen vanhanaikaisella johtoon.

Marjamäki hinaa Ilvestä Teräsmies-viitta harteilla

Pelicans myllytti toisessa erässä hieman vaisummin kuin ensimmäisen alussa, mutta teho kompensoitui ajalla. Ilveksellä ei ollut varsinaisia hallintajaksoja missään vaiheessa. Pelicans yritti aikansa ylivoimalla ja Espositon loppuminuuttien tasoitusosumalla toinen erä päättyi lukemissa 2-2, hieman Ilvestä mairitellenkin.

Pelin käsikirjoitus saatettiin julkaisukuntoon kolmannessa erässä. Viisi maalia teki tapahtumasta maksamisen arvoisen ja antoi Ilvekselle riemukkaan tuntuisen avausvoiton.

Ilkka Pikkarainen siirsi ensin joukkueensa 3-2-johtoon ja ajassa 48.00 Radek Smolenak teki ratkaisevan oloisen 4-2-maalin. Toisin kuitenkin kävi. 13 sekuntia myöhemmin Kai Kantola kavensi, 24 sekunnin päästä maalasi Michael Keränen. Suikkanen herätteli joukkuettaan aikalisälläkin, mutta lopputuloksena oli ainoastaan päädystä päätyyn vellova hurlumhei-lätkä, josta Ilves nautti. Ilveksen kärkiketjua johtanut Marjamäki teki upean voittomaalin suoraan Ville Koistisen syötöstä.

- Ei kaikki vielä nytkähtänyt eteenpäin, mutta maaleja saatiin. Jätkien luonne tuli esiin. Kahden maalin takaa-ajoasemasta käänsivät voitoksi, täytyy olla heistä ylpeä, Helminen sanoi.

Suikkanen oli normaalista tyylistään poiketen jopa ymmärtäväinen Pelicansin ailahtelusta.

- Asenteessa ei ollut vikaa. Mehän aloitettiin peli pirun hyvin. Sitten hölmöiltiin jäähyjä ja meni vähän ote. Toinen erä oli täysin meidän, kolmannen erän alku meidän. Sitten taas tyrittiin kahden maalin johdon jälkeen. Mutta mennään eteenpäin.

Kummankin joukkueen peli oli parhaimmillaan hyvää, huonoimmillaan todella huonoa. Pelicans haki lähinnä järkeviä syöttölinjoja omasta päästä lähdettäessä, Ilves yritti tavoittaa kiekkoonsa lisää rauhallisuutta. Tupsukorvat tekivät satunnaisissa vaihdoissa paljon pieniä hyviä asioita kiekon kanssa ja pelirohkeuden kehittäminen syöttöpelaamisen ohella voi hyvinkin nostaa joukkueen osakkeita.

Eteenpäin mennään joukkueiden osalta torstaina ottelulla Ilves-KalPa, Pelicans kohtaa perjantaina kotonaan HIFK:n.