Sinne meni se alku

LIIGA / Raportti
Leijoniin kutsun saaneen Juha-Pekka Haatajan osuma aloitti Kärppien nousun.
Kuva © Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com
TPS oli syöttää todellista rotanmyrkkyä Kärpille tiistaina Raksilasssa, kun joukkue oli jo kahden maalin johdossa avausminuuttien jälkeen. Sen jälkeen paketti kuitenkin aukesi ja Kärpät pääsi ohitse. Tappio teki turkulaisjoukkueen loppukauden urakasta todella vaikean.

Shokkialku, mutta sen jälkeen asetelmat aivan uusiksi.

Tiistaina Raksilassa ei tarvinnut avauserässä keskittyä pelkästään sylissä oleviin popcorneihin, vaan avauskaksikymppisen aikana kaukalossa tarjoiltiin peräti viisi osumaa.

Kahden ja puolen minuutin kohdalla TPS oli iskenyt Kärppien maalilla aloittaneen Tomi Karhusen vaihtoon.

Turkulaisjoukkue oli äärimmäisen suoraviivainen omissa paikoissaan.

– Ei me siinä mitenkään nukuttu, vaan TPS teki paikoistaan maalit. That's it, Kärppien kultakypärä Juha-Pekka Haataja tiivisti.

– Erinomainen alku meiltä. Iskimme tehokkaasti paikoista sisään. Mutta sitten tuli rimanalitus, TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja pohdiskeli pelin jälkeen.

Kärpät kuittasi kaksi takaiskumaalia, kun Haataja, Juho Keränen ja Toni Kähkönen pistivät kiekon ohi TPS-maalivahdin Atte Engrenin.

– Hyvä lataus oli kuitenkin ja erityisesti ylivoimat pyörivät varsin mallikkaasti, Pajuojan kollega Hannu Aravirta tuumasi oululaisjoukkueen suorittamisesta.

Huml illan hahmona

Avauserän tulituksen jälkeen meno rauhoittui ainakin maaliverkkojen puolella. Sen sijaan kuvaan astuivat jäähyt, joita molemmille siunattiin herkkään tahtiin.

– Niitä tuli liikaa. Vähän muutenkin meidän peli meni yksilösuorittamiseksi, TPS:n Pajuoja harmitteli.

– Toiseen erään saatiin kuitenkin vähän enemmän ryhtiä, turkulaisjoukkueen luotsi jatkoi.

TPS tasoitti pelin heti kaksikymppisen alkupuolella, kun Brian Willsie ohitti rannelaukauksellaan Kärppien maalille vaihdetun Johan Backlundin.

– TPS pelaa hankalaa peliä. Tulevat nopeasti omalta alueelta ylöspäin ja iskevät vastaan, Kärppien käskijä Aravirta kehaisi vastustajaa.

Kärpät kuitenkin iski ottelun voittomaalin toisen erän loppuun, kun tehot 1+2 napauttanut Ivan Huml ohitti napakalla rannelaukauksella TPS-vahti Engrenin.

– Huml pääsi hyvälle tunnetasolle ykkösketjun keskellä. Oli oikea veto lyödä hänet siihen. Muutenkin onnistumisia tuli laajalta rintamalta, Aravirta kiitteli.

Siirtorajan vaikutus

TPS:n riveissä erityisesti kultakypärä Marko Anttilan pelaaminen jätti kysymysmerkkejä ilmoille. Muutenkin kärkihyökkääjillä jäi parantamisen varaa.

– Vähän vaihtelevaa pelaamista oli heillä. Moni on ollut kovasti siirtohuhujen kohteena viime aikoina. Monella paikkakunnalla on ollut sitä, että juuri heitä on huhuttu sinne. Siirtoraja sotkee vähän, Pajuoja myönsi.

Tappion myötä joukkueen mahdollisuudet pudotuspeleihin pääsyn suhteen vaikeutuivat entisestään.

– Nyt pitää olla vain realisti. Pitää istua alas ja miettiä, että miten tästä jatketaan, mustavalkoisten päävalmentaja mietti.

Kärpille TPS-ottelu oli paluu voittokantaan kahden tappion jälkeen. Kokonaiskuva olikin lupaava päävalmentaja Aravirran mielestä.

– Paljon hyviä viitteitä, mutta vielä on monessa asiassa petrattavaa.

Oululaisilla urakka jatkuu torstaina Jyväskylässä JYPin vieraana. Samana päivänä TPS puolestaan saa Turkuun vieraakseen Jokereille tiistaina hävinneen SaiPan.

» Lähetä palautetta toimitukselle