Seitsemäs yritys toi voiton

Daniel Brodin ohjasi Ässien kolmannen osuman.
Ässät nappasi kauden ensimmäisen voittonsa Bluesista vasta seitsemännellä yrittämällä. Voitto oli tälläkin kertaa lipsahtaa porilaisten käsistä, mutta espoolaisten kiri ei aivan riittänyt. Pata nappasi näin pisteen numeroin 4-3.

Porilaiset johtivat parhaimmillaan jo neljällä maalilla, mutta ottelu pysyi jännittävänä loppuun asti. Blues kavensi pelin jo ennen toista erätaukoa Henri Laurilan ohjatessa kiekon maalin kulmalta Antti Raannan ohi. Näin tilanne oli kahden erän jälkeen 4-1.

Kolmannessa erässä tuli nopeasti selväksi, että suurin porilaisten into oli jo jäänyt pukukoppiin, kun taas Blues taisteli voitosta tosissaan. Erän tapahtumien perusteella vierasjoukkueen kavennusmaali oli vain ajan kysymys ja viidenkymmenen peliminuutin jälkeen espoolaiset onnistuivatkin. Blues teki lopulta alle puolessa minuutissa peräti kaksi maalia Marco Rosan ja Tomi Sallisen kirjauttaessa osumat tililleen.

- Musta minuutti muutti koko pelin luonteen. Onhan se ihan selvä, että kun 4-1 vaihtuu tilanteeseen 4-3, momentum siirtyy vastustajalle. Toisaalta me tarvitsemme näitä otteluita, joissa pidetään pinteessäkin voitosta kiinni, Karri Kivi tuumi.

Blues yritti vielä ottelun lopulla tasoitusta ilman maalivahtia. Aivan viime hetkillä kiekko pyörikin vaarallisesti kotijoukkueen puolustusalueella, mutta espoolaiset eivät kuitenkaan saaneet ohjattua kiekkoa aivan maaliin asti.

Kotijoukkueen vahva alku

Ensimmäistä kertaa kotijäällään Stephen Dixonin myynnin jälkeen esiintynyt Ässät esitti ottelun alussa yllättävän hyviä otteita. Läpi kauden aneemisesti esiintyneen patapakan taisteluilme välittyi hallin ylimmille penkkiriveille asti.

- Sen näki heti alusta lähtien, että Ässillä oli tänään kovempi tarve voittaa. Meidän pelimme oli puolestaan enemmän tai vähemmän irrallista, Lauri Marjamäki sanoi.

Hyvä peli-ilme palkittiin ensimmäisessä erässä peräti kolmella maalilla. Ensimmäisen kerran Pata pääsi juhlimaan osumaa hieman erän puolivälin jälkeen, kun Aki Uusikartano iski kiekon maalinedushässäkän jälkeen häkkiin. Erän loppuvaiheilla maalinteossa onnistuivat puolestaan lähes nollakulmasta terävällä laukauksella Lars Voldenin yllättänyt Shaun Heshka, sekä maalin kulmalta ohjauksen tehnyt Daniel Brodin.

Ässien heikkouksiin on läpi kauden kuulunut ylivoimapeli. Sarjan heikoin ylivoimajoukkue on ollut tähän asti ylivoimissa lähinnä Dixonin hyvien suoritusten varassa, mutta illan ottelu antoi viitteitä paremmasta. Tällä kertaa Ässät pelasi sopivan yksinkertaisesti, liikutti kiekkoa ja laukoi hyviltä paikoilta. Tuloksena oli paljon aiempaa vaarallisempi ylivoima.

Parantuneet esitykset ylivoimalla palkittiin toisessa erässä. Patapakka nousi jo 4-0-johtoon, kun Uusikartano iski maalin edessä pyörineen irtokiekon kotijoukkueen kolmannen maalin jälkeen Blues-maalia vartioimaan tulleen Antti Oreen ohitse. Syöttöpisteen tilanteesta nappasivat Sami Lähteenmäki, sekä kiekon viivalta maalille toimittanut Miko Malkamäki.

Oikea joukkue voitti

Padan esitys illan ottelussa näytti siltä, että joukkue haluaa vielä tosissaan taistella pudotuspelipaikasta. Joukkue on kokenut pahoja menetyksiä, mutta siitä huolimatta Ässät kykeni yhteen kauden ehjimmistä esityksistä. Nyt Ässät pelasi joukkueena, ei kasana yksilöitä.

- Olen tyytyväinen siitä, että onnistumisia tuli tänään näin paljon. Se oli juuri sitä mitä me tarvitsimme. Olemme edelleen oksassa kiinni, Kivi mietti.

Espoolaisten ensimmäiset kaksi erää puolestaan osoittivat lähinnä haluttomuutta ja flegmaattisuutta. Vierasjoukkueen maalipaikat olivat vähissä, eikä joukkueelle ominaista kaksinkamppailuiden voittamista nähty juurikaan. Bluesin esitys näyttikin kahdessa ensimmäisessä erässä aivan erilaista, kuin vain reilu viikko sitten Bluesin ottaessa Ässistä kaksi selvää voittoa.

- Eihän se riitä alkuunkaan, että me pelataan vain vähän ottelusta. Kyllä oikea joukkue voitti tämän ottelun, Marjamäki totesi.

Bluesin heikkoa esitystä paikkasi jonkin verran viimeinen kaksikymmenminuuttinen. Pelin paremmasta joukkueesta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä, vaikka vierasjoukkue kykenikin nousemaan maalin päähän. Ässät hallitsi pelistä kahta ensimmäistä erää, kun Blues oli vahvempi vain viimeisen erän ajan.

Joukkueiden ottelut jatkuvat perjantaina. Tuolloin Blues kohtaa kotikentällään sarjajumbo Ilveksen, kun taas Ässät kohtaa Lahdessa Pelicansin.