Teräväisen osumat käänsivät tasaisen kamppailun

LIIGA / Raportti
Teuvo Teräväinen oli isäntien tehomies kahdella osumallaan.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokerit ja SaiPa olivat ennen illan ottelua ottaneet yhteen kauden aikana kolmesti. Jokaisella kerralla voittajana kaukalosta oli poistunut Saipa. Vieraat tarjosivat tänäänkin Jokereille erittäin kovan ja kurinalaisen vastuksen, mutta helsinkiläiset punnersivat lopulta väkisin ohi.

Vierasjoukkue SaiPa on pitänyt tällä kaudella Jokerit ahtaalla. Vaikka joukkue ei tammikuun aikana olekaan saanut kerättyä pisteitä syyskauden malliin, oli joukkueen valmentaja Pekka Tirkkonen tyytyväinen omien esitykseen Ilmalassa.

- Jos katsotaan meidän viimeisiä pelejä, niin tänään oli peli-ilme ihan erilainen. Puolustus ja maalinteko on ollut vaikeaa viime aikoina, mutta tänään oltiin pitkästä aikaa raikkaalla ilmeellä pelissä, lappeenrantalaisten päävalmentaja pohti.

Vaikka Jokerit teki voittomaalin aivan ottelun lopussa ja sitä kautta pilasi SaiPan vahvan vieraspelin lopputuloksen, ei Tirkkonen jäänyt harmittelemaan asiaa sen enempää.

- Lopussa tuli toki harmittava pomppu ja siitä maali, mutta olihan siinäkin tilanteessa jo aikaisemmin paikkoja purkaa tilanne.

SaiPa sai Jokerit ajoittain todella ahtaalle, mutta Tirkkonen ei suoraan myöntänyt että vastustajan peli olisi tutkittu erityisen tarkasti.

- Aina vähän vastustajan peliä katsotaan, mutta kyllä se siltä omasta pelaamisesta lähtee. Meidän peli perustuu vahvaan viisikkopeliin, joka on meidän elinehto.

Jokerivalmentaja Tomi Lämsä antoi tunnustusta myös vastustajalle.

- SaiPalle pitää kyllä antaa tunnustusta. Heidän ilme ja tulokulma tänne tullessa oli todella vahva. Lähes voisi sanoa, että yksi talven kovimmista otteluista ja vierailijoilta kovimmista ottelun aluista täällä. Pitää olla tyytyväinen kolmeen pisteeseen.

Lämsä myönsi ottelun alun vaikeuden isännille.

- Kyllä joukkeesta puristettiin todella paljon irti kahden edellisen vieraspelin aikana. Lisäksi tänään tuli vielä kokoonpanoon muutoksia ja yksi uusi pelaaja mukaan, joten se sai aikaan vähän häiriöitä joukkueen ympärille ja vei terävyyttä alussa.

Vieraat valmiimpana ensimmäiseen erään

Ensimmäiseen erään huomattavasti valmiimpana tuli SaiPa. Isäntäjoukkue Jokerit jäi lähes täysin telineisiin ottelun alussa, kun vierailijat olivat ottelun alussa erittäin hyvällä jalalla liikkeellä. Vieraiden otetta vahvisti ensimmäisellä minuutilla Teemu Erosen ottama jäähy korkeasta mailasta. Ylivoiman aikana SaiPa sai rakennettua kohtuullisen paineen isäntien maalille, mikä päättyikin vieraiden 1-0-osumaan. Kiekon iski verkkoon Eero Kilpeläisen torjumasta paluukiekosta puolustaja Jere Pulli.

Ottelun alku jatkui SaiPan hallinnassa aina erän puoliväliin asti, jonka jälkeen Jokerit pääsi peliin paremmin mukaan. Isäntien parhaan paineen vieraiden maalille pystyi rakentamaan joukkueen nelosketju, jossa pelasivat Joonas Rask, Henri Heino ja Jani Rita.

Tasaista toisessa erässä

Toiseen erään Jokerit pääsi jo paremmin peliin mukaan. Joukkue sai erän alussa luotua jonkin verran vaarallisia tekopaikkoja SaiPan päätyyn, mutta maalit jäivät puuttumaan.

Kotijoukkueelle tarjottiin mahdollisuutta tasoitukseen myös ylivoimapelillä, mutta joukkueen viimeaikainen alavire ylivoimapelissä sai jatkoa. Tasoitusta saatiin odottaa aina erän puoliväliin asti, jolloin peruspakki Antti-Jussi Niemi onnistui tuomaan siniviivavedolla Jokerit tasoihin. Maalia edesauttoi jokerihyökkääjien vahva maalineduspelaaminen Miika Wiikmanin vartioiman maalin edustalla.

Maalin jälkeen erä jatkui tasaisissa merkeissä. Vierailija SaiPa sai hyvällä liikkeellään ja erittäin kurinalaisella viisikkopelillä ajoittain Jokerit ahtaalle. Etenkin isokokoinen puolustaja Ivan Majesky oli ajoittain suurissa vaikeuksissa nopeiden lappeenrantalaisten hyökkääjien kanssa.

Erän lopussa SaiPa sai vielä ylivoiman Nichlas Hardtin koukatessa kultakypärä Roberts Jekimevosin nurin oman kiekonmenetyksensä jälkeen. SaiPa ei kuitenkaan onnistunut ylivoimalla maalinteossa.

Jokerit menee väkisin ohi

Kolmannessa erässä peli jatkui edelleen hyvin tasaisena. Kumpikaan joukkue ei saanut erän ensimmäisellä puoliskolla rakennettua juurikaan vaarallisia tilanteita, vaikka molemmille joukkueille vihellettiin tasaisesti jäähyjä ja tarjottiin ratkaisupaikkoja ylivoimalla.

Lopulta ottelu ratkesi kuitenkin erikoistilanteeseen. SaiPan tultua juuri täysilukuiseksi, pääsi Teemu Pulkkinen heittämään kiekon kulmasta maalille. Syöttö oli tarkoitettu viivamiehelle, mutta kiekko muutti puolustajasta suuntaa ja päätyi suoraan Teuvo Teräväisen lapaan. Hyökkääjällä oli helppo työ siirtää maalin kulmalta kiekko ohi hyvin pelanneen Wiikmanin.

Jokerivalmentaja Lämsä ehtikin jo kaipailla onnistumista ylivoimalla.

- Ylivoima on kyllä ollut hakemista. Sen kanssa on kyllä tehty töitä kovasti viime aikoina. Syksyllä se se oli vahvaa, mutta nyt on ollut heikompaa. Taisin juuri ennen sitä maalia sanoa aitiossa, että tämä tarvitsisi nyt sen yhden pompun ja homma alkaisi varmasti helpottaa. Sieltä se pomppu sitten saatiin, mutta ei se toki työnteon tarvetta poista.

Lopussa Teräväinen pääsi vielä kaunistelemaan loppuluvut tyhjään maaliin jokeritulokas Jesse Winchesterin syötöstä.

Jokerit jatkaa urakkaansa torstaina tuttua vastustajaa, eli Tapparaa vastaan Hakametsässä. SaiPa puolestaan matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle