Pelicans ei lentänyt turbiiniin – Kärpät kaatui Raksilassa

Sebastian Aho karisti Marko Pöyhösen kannoiltaan.
Koko torstain otsikoissa Vaasan nakki-episodin takia ollut Lahden Pelicans yllätti hallitsevan Suomen mestarin Oulun Kärpät Raksilassa. Pelicans iski Kärpille luun kurkkuun jo avauserässä.

Oulun Kärpät pelaa neljän kotiottelun viikkoa. Torstain Pelicans-peli näytti olevan ainakin oululaisyleisölle vain välietappi kohti lauantain Jari Viuhkola -spesiaalia. Raksilan lehtereille oli eksynyt torstaina virallisen ilmoituksen mukaan vain 4453 katsojaa. Todellisuudessa väkeä oli paljon tätäkin vähemmän.

Pelicans pelasi eilen Vaasassa pitkän kaavan kautta ja yöpyi Kalajoella matkallaan Ouluuun. Lähtökohtiin nähden vieraat saivat otteluun lentävän lähdön. Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin Pelicansin kolmen maalin johdossa.

Toiseen erään arki näytti koittaneen molemmille joukkueille, kun Kärpät nousi jo maalin päähän. Pelicans kuitenkin iski vielä kertaalleen, joten kotijoukkueelle jäi paljon kirittävää päätöserään.

− Se oli todella iso maali meille. Toisen erän alku oli meiltä todella huono. Siinä tuli ehkä vähän hyvänolon tunnetta ja jännitystä meille. Jäimme poteroihin makaamaan, Pelicans-hyökkääjä Antti Erkinjuntti kertasi alustamaansa maalia.

Kolmannessa erässä Kärpät nousi jälleen maalin päähän. Sen lähemmäs pisteitä Kärpät ei tänään kuitenkaan päässyt.

Ottelun jälkeen Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ihmetteli erikoista avauserää.

− Tilastojen valossa kummallinen erä. Huippupaikat meille 4-1, mutta taululla erän jälkeen kolme nolla, Marjamäki tuskasteli.

Kärppien maalilla aloitti tänään ensimmäistä kertaa Niko Hovinen. Vaikkei tappiota voi Hovisen piikkiin laittaa, ei kärppädebyytti ollut missään nimessä onnistunut. Hovisen saldoksi jäi kolme torjuntaa ja kolme päästettyä maalia.

− Paska peli, eipä siinä muuta. Toinen ja kolmas maali olisi pitänyt napata, ne olivat aika helppoja kuteja, Hovinen tukisti itseään.

Ottelua ei voi tylsäksi väittää hyvällä tahdollakaan. Ote vaihtui kesken ottelun melko selkeästi puolelta toiselle. Maalejakin nähtiin keskiverto liigakamppailua enemmän.

− Pelimme ei ehkä ollut kaunista, emmekä hallinneet peliä. Työmäärämme oli kuitenkin tuon verran Kärppiä kovempi. Veikkaanpa, että tuolla meidän kopissa on enemmän hikeä ja jääpusseja kuin Kärppien kopissa, Erkinjuntti summasi illan ottelun.

Tuomaritoiminta herätti tunteita etenkin oululaisyleisössä. Mika Pyörälän läpiajon päätteeksi syntyneen maalin hylkäys ja Pyörälän saama pikkukakkonen kuumensi vähälukuisen yleisön.

− Sanoivat, että kiekko oli maalissa ennen kuin Pyörälä edes koski siihen. Sitten ne antoivat meille kaksi minuuttisen estämisestä. Se oli semmoinen tuomio, Marjamäki kertasi avauserässä Raksilaa kohauttanutta tilannetta.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejä lauantaina kotiottelulla. Kärpät isännöi Raksilassa Ilvestä. Pelicansin vieraaksi matkustaa puolestaan JYP.