Ilves löi Klotenin kuumassa harjoitusottelussa

Ilves osoitti orastavaa nousukuntoa liigakauden alla ja löi värikkäässä ja ajoittain tunteitakin kuumentaneessa harjoitusottelussa sveitsiläisen Kloten Flyersin lukemin 4-2 (1-1, 2-1, 1-0).

Tampereen Ilves pelasi kauden viimeisen harjoitusottelunsa Pirkanmaalla, kun se kohtasi Suomessa leireilevän sveitsiläisseura Kloten Flyersin Kangasalan jäähallissa. NHL-sopimuksen Dallas Starsin kanssa tänä kesänä solminut Ilves-puolustaja Jyrki Jokipakka osoitti oivaa pelisilmää antamalla maalisyötöt Ilveksen kolmeen ensimmäiseen osumaan.

Ottelulle vauhdikas alku

Ottelun harjoitusluonne näkyi pelin alussa ja varsinkin junioripitoisella ryhmällä liikkeellä ollut sveitsiläisjoukkue pelasi ajoittain todella kehnosti yhteen. Ilves hyödynsi vastustajansa epävarmat otteet ja Mikael Kuronen veikin kotijoukkueen johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen Jokipakan ja kotiyleisön suosikin, kangasalalaissyntyisen Tommi Välimaan syötöistä.

Avausmaalin jälkeen Klotenkin sai pelin juonesta kiinni. Sveitsin maajoukkueessa viime kevään MM-kilpailuissakin esiintynyt Denis Hollenstein riisti kiekon oman maalin edessä vaarallisesti harhautelleelta Konsta Mäkiseltä ja pääsi nokikkain Ilves-vahti Miika Wiikmanin kanssa, mutta laukaus lähti reilusti yli maalin.

Mäkisen ja Miro Hovisen muodostama Ilveksen kolmospuolustajapari oli vaikeuksissa koko ottelun ajan. Vain muutama minuutti edellisestä tilanteesta maajoukkuekonkari Marcel Jenni tarjoili Hollensteinille komean läpisyötön Ilveksen siniviivalle, mutta jälleen Wiikman veti pidemmän korren.

Ilveskin pääsi erän lopulla yrittämään maalia läpiajosta, kun Ville Korhonen karkasi Kloten-puolustajilta Antti Kangasniemen kiekonriiston jälkeen alivoimalla. Korhosen yrityksen kuitenkin torjui Klotenin maalilla aloittanut Ronnie Rüeger.

Kloten nousi erän lopussa tasoihin puolustaja Lukas Stoopin päästessä iskemään kiekon takatolpalta tyhjään maaliin ylivoimalla.

Ilves karkaa vierailtaan

Toisen erän alku oli lähes toisinto ensimmäisestä erästä. Sveitsiläisten peli oli epävarmaa ja Ilves pääsi pitämään kiekkoa pitkiä aikoja. Kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen Ilves onnistuikin jälleen maalinteossa. Jokipakka nousi vahvasti laitaa pitkin Kloten-maalille ja jälkitilanteesta Teemu Huhtala iski kiekon verkon perukoille.

Kuten ensimmäisessäkin erässä, Ilveksen maalin jälkeen Kloten piristyi. Peli aaltoili puolelta toiselle, eikä kummallekaan joukkueelle syntynyt erityisen vaarallisia maalipaikkoja.

Erän puolen välin jälkeen Jenni koukkasi Ilves-pelaajan nurin vaarattomassa tilanteessa Ilveksen puolustusalueella ja Ilves pääsi pelaamaan ylivoimaa. Pyöritystä ei kestänyt kauan, kun Ville Koistisen rannelaukaus upposi kevyen maskin läpi klotenilaismaalille vaihdetun Lukas Meilin selän taakse.

Erän lopulla Kangasalan jäähallissa koettiin jälleen ensimmäisestä erästä tuttu yhdistelmä. 18-vuotias Ilves-puolustaja Aleksi Orenius antoi näyttävän läpisyötön Kangasniemelle, jonka rystynosto kimposi tolpasta ulos. Lähes välittömästi tämän jälkeen Kloten iski jälleen. Moninkertainen MM-kisakävijä Félicien Du Bois lähetti Yannick Herrenin läpiajoon Ilveksen vaihdon ollessa kesken ja 2-3-kavennus syntyi vain puoli minuuttia ennen erän loppua.

Tunteet kuumenevat

Kolmannessa erässä tunteet kuumenivat molemmin puolin. Erän ensimmäisellä puoliskolla kakkosia jaettiin tasapuolisesti molemmille joukkueille. Varsinkin ensimmäisessä erässä maalipaikkoja tuhlaillut Hollenstein kunnostautui jälkitilanteissa.

Ottelun viimeisen kymmenminuuttisen lähdettyä käyntiin Ilves tarjosi Klotenille tilaisuuden tasoittaa ottelu. Sekä hyvässä että pahassa ottelussa esillä ollut Du Bois syötti Matthias Bieberin läpiajoon, mutta Wiikman venytti patjansa kiekon tielle viime tipassa.

Ottelun viimeisen maalin iski maalinedusruuhkasta Ilves-hyökkääjä Michael Keränen. Tähän osumaan ei syöttäjiä löytynyt.

Tämän jälkeen ottelussa keskityttiinkin lähinnä jäähyilemään. Viisi minuuttia ennen erän päätöstä klotenilaispuolustaja Nicholas Steiner ajettiin ulos hänen lyötyään Masi Marjamäkeä rumalla viikateiskulla ranteeseen. Marjamäki yritti etsiä tilanteen jälkeen sveitsiläisistä tappelukumppania, mutta kukaan ei vastannut voimahyökkääjän tanssiinkutsuun.

Vain minuutti ehdittiin pelata Ilveksen ylivoimaa, kun seuraava pelaaja ajettiin ulos. Teemu Huhtala taklasi sveitsiläispelaajaa Ilves-vaihtoaition edessä kovalla vauhdilla ja seurauksena oli viiden minuutin rangaistus laitataklauksesta ja automaattinen käytösrangaistus.

Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty ja voitto matkasi näin Tampereelle.

Ilveksen harjoitusottelut jatkuvat ensi viikolla ottelulla ruotsalaista Växjö Lakersiä vastaan Lohjalla.