Ryanin rankkari ratkaisi

Tällä kertaa HPK:n maalia vartioi Ässien Ville Uusitalo.
Hämeenlinnan turnauksen perjantain iltaottelussa tasaisen väännön vei lopulta nimiinsä vierailija Porin Ässät lukemin 3-4 (2-2, 1-0, 0-1, 0-1). Patapaitojen voiton takuumiehenä hääri täksi kaudeksi Ässiin siirtynyt Michael Ryan. Jo varsinaisella peliajalla jenkkihyökkääjä teki kaksi maalia. Ottelun sinetin Ryan iski voittomaalikilpailussa.

Ottelun avauserän alkua hallitsi vierailija Ässät. Porilaisten kiekollinen peli oli kaunista katseltavaa, kun syötöt löysivät tiensä lavasta lapaan.

Jo vajaan neljän minuutin pelin jälkeen Michael Ryan karkasi läpiajoon ja vei Ässät johtoon. HPK-maalissa Mika Järvinen oli tilanteessa voimaton.

Erän puolivälin jälkeen ritaripaitojen väkkärä Teemu Rautiainen kahvitti ässäpakin käyttämällä hyväkseen maalin takarautaa. Porilaisten vielä ihmetellessä hienoa kikkaa toimitti Rautiainen kiekon maalin eteen saapuneelle Otto Paajaselle, joka löi kiekon verkkoon suoraan syötöstä.

Ottelun komeimmasta maalista vastasi kotijoukkueen Robert Leino, joka löi Paajasen tapaan kiekon suoraan syötöstä maaliin takatolpalta. Upean syötön Leinon lapaan antoi kaukalon kulmasta Tuomas Santavuori.

Ässät ei kuitenkaan maalista masentunut, sillä pari minuuttia myöhemmin Ryan teki jälleen läpiajosta maalin. Erätauolle poistuttiin tasanumeroissa 2-2.

Toisessa erässä nyrkit pystyssä

Ottelun toinen erä oli rangaistusten sävyttämä, mikä johti viisikkopelin rikkonaisuuteen. Niitä hetkiä, jolloin pelattiin tasaviisikoin, leimasi huolimaton kiekollinen peli.

Erän ainokaisesta vastasi HPK:n Marko Luomala komealla ohjauksella suoraan ilmasta ylivoimalla. Syöttöpisteen merkkautti puolustaja Joni Tuominen, joka lähetti kiekon ranteella maalille. Ässien ylivoimapeli oli puolestaan tehotonta, vaikka kiekkoa liikuteltiinkin paikoin todella mallikkaasti.

Lukuisten pienten rangaistusten lisäksi erään mahtui myös ulosajo molemmille joukkueille. Ässien kovanaama Jani Honkanen ja Kerhon pommikone Antti Aarnio selvittivät välejään ilman hanskoja.

Kaksikosta huomattavasti ulottuvampi Honkanen kirjasi nyrkkitalkoista pistevoiton, joskin tappelun molemmat osapuolet palkittiin tasapuolisesti viiden minuutin rangaistuksella väkivaltaisuudesta ja automaattisella pelirangaistuksella.

Ässät rinnalle kolmannessa

Kolmannen erän alussa ritarinutuille tarjottiin pariinkin kertaan mahdollisuutta ratkaista ottelu. Ylivoimahyökkäysten päätökset olivat kuitenkin varsin ponnettomia.

Kolmas erä oli kauttaaltaan väsynyttä pelailua. Molemmilta joukkueilta puuttui selkeä juoni pelistä ja helppoja virheitä sattui puolin ja toisin. Ässien Joel Armia väläytteli muutaman kerran näppärillä käsillään, mutta ilman tulosta.

Erän lopussa vierailijat hakivat tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. HPK haki neljättä maalia liian hanakasti, mikä johti kiekon menetykseen puolustussiniviivalla. Ässät toimitti kiekon nopeasti maalille, mistä Tuomas Pihlman runnoi kiekon reboundista maaliin ja pelin tasoihin.

Voittomaalikilpailussa ainokaisen iski ässähyökkääjä Michael Ryan, jonka läpiajoista kerhovahti Järvinen nähnee painajaisia ensi yönä.

Viisikkotasolla joukkueiden pelistä on turha vetää tämän ottelun perusteella muita johtopäätöksiä, kuin että paljon on vielä töitä edessä. Muutama yksilö kuitenkin nousi esille sekä hyvässä että pahassa.

Ässänipun uudet ulkomaanavut Shaun Heshka ja Michael Ryan vaikuttavat päteviltä vahvistuksilta. Heshkan kiekollinen peli oli rauhallista ja liikkuminen sulavaa.

Ryanin kolme maalia puolestaan tuovat porilaisille toivoa, että Tomas Zaborskyn jättämää aukkoa paikkaamaan on onnistuttu hankkimaan oivallinen korvaaja. Myös porilaisten neloskenttä Sami MutanenSeveri SillanpääSami Lähteenmäki hoiti ruutunsa mallikkaasti sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan

Kotijoukkueesta parivaljakko Robert Leino–Tuomas Santavuori oli erityisesti ottelun alussa näkyvä. Myös pienikokoiset Jesse Saarinen ja Teemu Rautiainen osoittivat kiekollista osaamistaan ja hieman yllättäen myös fyysisen pelaamisen mallia. Sen sijaan try-outilla oleva puolustaja Juha Alén oli paikoitellen todella hukassa.

Turnaus jatkuu huomenna iltapäivän ottelulla Ässät-SaiPa. Turnausisäntä HPK saa huomisen iltapelissä vastaansa Vaasan Sportin.