Blues ei jäänyt odottamaan HPK-rangaistuksia

Miro Aaltonen iski voittomaalin heti tämän taklauksen jälkeen.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues oli sisuuntunut heikosta Tappara-ottelusta ja esitti kotiyleisölle ehjän ottelun. Maalintekovastuu jakautui leveälle rintamalle, kun HPK kaatui maalein 6-3.

Lukuisien tuhlattujen paikkojen jälkeen Blues ratkaisi ottelun toisen erän lopussa iskemällä nopeaan tahtiin kolme maalia.

Ensin Blues hyödynsi jo toistamiseen ottelun aikana siirretyn rangaistuksen. Jens Westin ei onnistunut makeasta paikasta, mutta Juuso Ikonen nosti lopulta kiekon ohi jäässä maanneen Mikko Tolvasen.

Erää oli jäljellä reilu minuutti, kun vähän aikaisemmin tolppaa kilauttanut Henri Laurila osui maaliin ylivoimalla. Lopuksi Miro Aaltonen iski HPK-vahti Tolvasen kautta kiekon neljännen kerran vierasjoukkueen maaliin ja peli oli käytännössä ratkennut.

– Meillä oli hyvä pelisuunnitelma tähän otteluun. Ote kuitenkin löystyi toisessa erässä, puolustus ja jopa asenne, HPK:n valmentaja Ari-Pekka Selin näki.

Nieminen aloitti, vanhempi Sallinen lopetti

HPK aloitti ottelun vahvalla karvauksella, ja Jani Hakanpää otti ensimmäisen ottelun kolmesta rangaistuksestaan. Ylivoimaansa vieraat eivät käyttäneet, ja Otto Paajasen joutuessa istunnolle Blues iski. Toinen rangaistus oli tulossa Juha Kiilholmalle, kun Laurila laukoi siniviivalta ja viime kauden HPK-mies Niko Nieminen ohjasi kiekon maaliin.

Bluesilla oli useita paikkoja, mutta hyvien kuvioidenkin jälkeen laukaukset menivät usein ohi. HPK loi vastaavia tilanteita vain yhden, mutta sen tuloksekkaasti, kun Teemu Rautiainen tasoitti pelin.

Toisessa erässä HPK laukoi kohti Antti Orea useasti, mutta tarkkuus oli heikkoa. Erän lopulla Blues otti ohjat käteensä kolmella maalillaan.

Kolmannessa erässä HPK nousi kahdesti kahden maalin päähän, onnistujinaan Joni Tuominen ja Marko Luomala, mutta molemmilla kerroilla Tomi Sallinen lisäsi Blues-johtoa uudestaan. Jälkimmäinen osumista syntyi tyhjään maaliin.

– Pelasimme vauhdikasta kiekkoa. Luotiin paikkoja, meillä oli hyvä lataus. Ei pelistä saa mitään negatiivista, eikä tarvitsekaan, päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitteli Blues-esitystä.

Joukkueet kohtaavat uudelleen jo lauantaina. HPK:n riveistä putosi pelin aikana aivotärähdyksen saanut Antti Aarnio. Hänen paikkansa lauantain kohtaamisessa ottanee Robert Leino. Marjamäki lupaili muutoksia myös Blues-kokoonpanoon, joten huilivuorossa olleet Matti Järvinen ja Harri Ilvonen ovat tarjolla pelaamaan.

Ottelussa nähtiin jo lähes vuosikymmenen kestäneen tuomarivaihdon satoa, sillä toinen päätuomareista tuli Sveitsistä. Selin antoi kehuja ottelun tuomareille Didier Massylle ja Aleksi Rantalalle.