Pelicans tiukkaan testiin Ilmalassa

LIIGA / Ennakko
Teemu Pulkkiselta on jälleen uusi mahdollisuus saada "ketsuppipullo" auki tämän kauden osalta.
Kuva © Jussi Kivimäki
Pelicansin alkukausi on ollut suuri pettymys ja nyt pussinokat joutuvat kovaan testiin kääntääkseen kurssinsa. Isäntäjoukkue Jokerit on neljän ottelun voittoputkessa ja janoaa lisää pisteitä saavuttaakseen sarjataulukossa liigan kärkijoukkueita. Mielenkiintoa kamppailuun tuo NHL-maalivahti Antti Niemen paluu lahtelaisten maalin suulle.

Erilaiset lähtökohdat

Lahden Pelicans on saavuttanut alkukauden aikana pelaamastaan kymmenestä ottelusta varsinaisella peliajalla vain kaksi voittoa. Pelaaminen on ollut varsin ailahtelevaa, eikä uusiutunut joukkue ole pystynyt ylläpitämään viime keväänä nähtyä hurmosta. Vieraiden perisyntinä on alkukauden aikana ollut kuriton oman pään pelaaminen. Ennen perjantaina ottelua alla on kuitenkin kotivoitto SaiPasta, joten viitteitä paremmasta on olemassa.

Kotijoukkue Jokerit on parantanut peliään läpi alkukauden. Isännät ovat keränneet voitot viimeisestä neljästä ottelusta ja ovat pelillisesti varsin vahvassa iskussa. Joukkueen materiaali on loukkaantumisista huolimatta tarjonnut ratkaisuvoimaa leveältä rintamalta. Tämän lisäksi joukkueen vahvuus on viimeisissä otteluissa ollut vahva pelikuri ja omaan tekemiseen luottaminen, mikä tuottaa tarvittavan määrän tilanteita otteluiden ratkomiseen.

Mini-playoffit keskellä kautta

Mielenkiintoa perjantain otteluun tuo se, että samat joukkueet kohtaavat uudestaan jo heti lauantaina Lahdessa. Jokereiden päävalmentaja Tomi Lämsä näkee asian mielenkiintoisena.

- Sinänsä tämä ei aiheuta mitään erityisjärjestelyjä, mutta kyseessähän on vähän kuin pienet playoffit tähän kauden keskelle. Ennakkoon mitään muutoksia ei ole kaavailtu, mutta koska pääsemme mittaamaan saman joukkueen heti perään, antaa se myös mahdollisuuden tarvittaessa muutoksille. Hienoa päästä testamaan Pelicansin vire, Lämsä aprikoi.

Lämsällä on selkeät vaatimukset omalle joukkueelle lahtelaisia vastaan.

- Nöyryydestä ja pelikurista tulee pitää Pelicansia vastaan kiinni. He ovat erittäin vahva vastaiskujoukkue, joka rankaisee kyllä armotta. Lisäksi tehokuutta kaivataan vielä lisää. Tuo määrä maalipaikkoja pitää pystyä käyttämään paremmin hyväksi.

Lahtelaisten tulee kiinnittää erityistä huomiota alivoimapelaamiseen, joka ei ole alkukaudesta ollut toivotulla tasolla. Keskiviikkona Jokerit ratkaisi Ilari Filppulan johdolla ottelun Ässiä vastaan käytännössä nopeilla ylivoimamaaleilla, joten tässä vierailijoiden pitää olla erittäin huolellisia.

Alkukaudesta pelaaminen on turhan usein puuroutunut kiekon kuskaamiseksi, eikä viime kaudella nähtyä iloista ja vauhdikasta hyökkäyspelaamista ole nähty. Tältä osin voitokas SaiPa-ottelu antoi viitteitä paremmasta, sillä hyökkäyspelaaminen oli varsin röyhkeää ja intensiivistä. Tällöin Ilkka Pikkaraisen ja Radek Smolenakin tyyppisten voimahyökkääjien panos on erittäin isossa roolissa.

Jokereiden loukkaantumissuma korjaantumaan päin

Jokereiden loukkaantumistilanne on edelleen varsin synkkä. Parannusta on kuitenkin pikkuhiljaa luvassa, kun puolustaja Markus Nordlund on tekemässä paluuta kokoonpanoon. Ben Eavesin ja Tomi Mäen pelikunto alkaa lähestyä, vaikka paluuta jouduttaneen odottamaan myöhemmälle lokakuuhun.

Jokerit teki varsin onnistuneen ketjumuutoksen siirtämällä Valtteri ja Ilari Filppulan eri ketjuihin. Näin joukkue sai lisää leveyttä hyökkäykseen. Tämän lisäksi Riku Hahlin paluu tuo syvyyttä kokoonpanoon.

Pelicansin hyökkääjä Lee Goren on lähellä pelikuntoa ja saattaa pelata perjantaina. Poissa ovat varmuudella hyökkääjät Vili Sopanen sekä Joni Isomäki.

Vieraiden mielenkiintoisin yksittäinen pelaaja on ehdottomasti San Josen NHL-maalivahti Antti Niemi, joka tekee paluun SM-liigajäille perjantain ottelussa.

Seuraa Heitä

Antti Niemi #31 |

Maalivahti

Stanley Cup mestariveskari tekee paluun SM-liigaan. Kunto on arvoitus, mutta nostaa jo läsnäolollaan lahtelaisten luottamusta omaan tekemiseensä.

Teemu Pulkkinen #6 | Kunlun Red Star

Laitahyökkääjä

Alkukausi ollut tehopisteiden suhteen tuskaista puurtamista. Saa kuitenkin vastuuta ja sitä myötä paikkoja joten on vain ajan kysymys kun työ alkaa tuotamaan hedelmää tehopisteiden muodossa.

Jari Kauppila #30 |

Keskushyökkääjä

Myös Jokereissa aikanaan pelannut Kauppila teki yllätyspaluun SM-Liigaan. AIkanaan näyttäviä jalkakikkoja esittänyt peluri on nykyään ehkä hieman malitillisemmassa roolissa, mutta kokemuksensa turvin tärkeä pelaaja Pelicansin yrittäessä kääntää kurssiaan.

# |

Yksi Jokereiden tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia. Kärsinyt alkukauden loukkaantumisesta ja edessä vasta kauden toinen täysi ottelu. Johtaa Jokereiden kolmosketjua tyylikkäästi ja tehokkaasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle