Tuomas Tarkki nollasi Ilveksen Hakametsässä

JYP pääsi juhlimaan Hakametsän illassa kolmesti.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves ja JYP kohtasivat Tampereella tuplapelien ensimmäisessä osaottelussa. Hajuttoman, mauttoman ja värittömän ottelun vei nimiinsä vierailija JYP maalein 0-3 (0-1, 0-1, 0-1).

Ilveksen päävalmentaja Raimo Helminen hehkutti jatkoaikavoittoon päättyneen Kärpät-ottelun jälkeen Hakametsässä tarjottavan niin hyvää viihdettä, ettei parempaa olekaan. JYPiä vastaan tätä viihdettä ei ollut jäljellä murustakaan.

Ottelun koko kuva saatiin jo alkuminuuteilla, kun Ilves-puolustus sekoili ja JYP pääsi iskemään ottelun voittomaaliksi jääneen ensimmäisen maalin. Miika Lahti syötti Olli Sipiläisen vapaaksi maalin eteen. Sipiläinen vei kiekon rystylle ja nosti tyylikkäästi ohi Miika Wiikmanin.

JYP rankaisee alivoimalla

Toinen erä noudatti hyvin pitkälti ensimmäisessä erässä nähtyä kaavaa. JYP aloitti vauhdikkaasti ja peli pyöri erän alussa pitkälti Ilveksen päädyssä. Jyrki Välivaara otti kesken pyörityksen hyökkäyspäädyssä rangaistuksen, joka lopulta koitui JYPille onneksi.

Ilves-ylivoima pelasi pehmeästi viivassa ja hurrikaanipaidat pääsivät karkaamaan 2-1-hyökkäykseen. Jyväskyläläisten NHL-apu Rich Peverley tarjoili Ossi Louhivaaralle paikan maalin eteen, eikä Louhivaara erehtynyt vaan tilanne oli 2-0.

JYP-käskijä Jyrki Aho pitikin Peverleyn esitystä hyvänä.

- Hän tarjoili viisi-kuusi hyvää maalipaikkaa ottelussa ja Louhivaara teki yhden maalinkin. Kyllä Louhivaara ja [Max] Wärnkin alkavat kohta saada niitä sisään, Aho heitti paineita ykkösnyrkkinsä suuntaan.

Käsikirjoitus ottelun eriin oli kirjoitettu vain kertaalleen. Jo kahdesti nähty kaava toistui kolmannessakin erässä. Jyväskyläläiset aloittivat vauhdikkaasti ja Ilves toimi ottavana osapuolena.

Paluun Ilves-paitaan tehnyt Erkki Rajamäki otti rangaistuksen ja JYP kiitti ylivoimamahdollisuudesta. Ramzi Abid peruutti voimalla maalin eteen ja Petr Hubacek iski irtokiekon ohi Wiikmanin.

Wiikman loukkasi tilanteessa jalkaansa ja ontui maalin jälkeen suoraan pukukopin puolelle. Ilves-leiristä ei ottelun jälkeen otettu mitään kantaa Wiikmanin vamman vakavuuteen.

Ottelun jälkeen vakavana pysynyt Helminen tarjoili mielenkiintoisimman kommenttinsa Masi Marjamäen tilanteesta kysyttäessä.

- Sanotaan vaikka, että sillä on ylävartalovamma, "Raipe" kommentoi.

Ilveksen verkkosivuilla ennen ottelua Marjamäen vammaa luonnehdittiin kuitenkin alavartalovammaksi. Marjamäen pelaaminen huomenna on Helmisen mukaan kuitenkin edelleen auki.

JYP-valmentaja Aho oli luonnollisestikin tyytyväinen joukkueensa otteisiin, mutta antoi tunnustusta myös vastustajalle.

- Ei Ilves meitä tänään helpolla päästänyt. He painoivat kovaa päälle ja ajoivat vahvasti maalille, Aho kertoi.

- Meidän on parannettava meidän peliämme lauantaiksi, sillä Ilveskin aikoo varmasti parantaa, JYPin pääkäskijä jatkoi.

Helminen oli realistisempi omassa näkemyksessään.

- Ei meillä ollut oikeastaan yhtään kunnon maalipaikkaa lopulta. Puolustajat pääsivät muutaman kerran kävelemään b-pisteiden väliin, mutta ei maali ollut silti lähelläkään, Ilves-legenda ruoti joukkueensa otteita.

Paluun Ilvekseen tehnyt voimahyökkääjä Rajamäki pelasi Ilveksen kolmosketjussa Lassi Kokkalan ja Jesse Niinimäen kanssa.

- Kyllä hän ihan hyvin pysyi vauhdissa mukana, Helminen tyytyi kommentoimaan vahvistuksensa otteita.

Junioripainotteisesta kokoonpanosta huolimatta Ilvekselle ei ole luvassa helpotusta hankintojen muodossa.

- Näillä mennään, ei ole ketään tulossa, Helminen painotti.

Joukkueet kohtaavat uudelleen huomenna Jyväskylässä.