SaiPa ja Pelicans iskevät yhteen

LIIGA / Ennakko
Lappeenrannan Kisapuistossa kohtaavat perjantai-illan kuumassa kamppailussa rakkaat kaverukset SaiPa ja Pelicans. Joukkueille kohtaaminen on kauden toinen. Mielenkiintoa peliin lisää Lahdessa pelattu joukkueiden ensimmäinen keskinäinen kahina, josta ei ilman jälkipyykkiä selvitty.

Kuntokäyrät

Joukkueiden kuntokäyrät osoittavat eri suuntiin ja tätä taustaa vasten kotijoukkue SaiPaa voi pitää ottelussa ennakkosuosikkina. Sputnikit ovat loukkaantumisista huolimatta pystyneet viime otteluissa voittoihin ja tappiot ovat pääasiassa tulleet sarjan kärkijoukkueista tiukkojen vaiheiden jälkeen.

Pieni tahra tähän tuli kuitenkin viime lauantaina. Lappeenrannassa vieraillut Lukko haki pisteet hienolla pelillä väsyneestä SaiPasta. Tämän jälkeen lappeenrantalaisten pistepussi kasvoi kahdella tärkeällä liigapisteellä tiistaina, kun Ässät kaatui Porissa jatkoajalla. Joukkueen sankariksi nousi liigadebyyttinsä tehnyt slovakki Tomas Jasko, jonka hankinta toi selvästi uutta energiaa SaiPan hyökkäyspeliin.

Vierailija Pelicansin lento on ollut pahasti takkuilevaa. Joukkue rämpii tällä hetkellä neljän ottelun tappioputkessa. Lahtelaisilla on ollut ongelmia etenkin kotikentällään, sillä edellisestä kotivoitosta on venähtänyt jo hyvä tovi. Perjantaista ottelua silmällä pitäen onkin mielenkiintoista, että tuo voitto tuli juurikin SaiPasta lokakuun loppupuolella.

Vieraskentällä Pelicans on pelannut ryhdikkäämmin, vaikka pussinokkien peliote olikin pahasti hukassa tiistaina Tampereella. Ilveksellä ei loppujen lopuksi ollut suurta ongelmaa turhautuneen Pelicans-lauman kaatamisessa ja pisteet jäivät Hakametsään 5-2-lukemin.

Ratkaisun paikat

Pelicansin ylivoimapeli on viime aikoina ontunut pahasti. Joukkueiden edellisessä kamppailussa Lahdessa SaiPa sortui jäähyilyyn ja vielä tuolloin Pelicans rankaisi tehokkaasti, mutta tällä hetkellä jyvä on kadoksissa. Avainasemassa onkin, että pystyykö Pelicans käyttämään ylivoimamahdollisuudet hyväkseen, sillä loukkaantumisista kärsivä SaiPa joutuu varmasti kuormittamaan avainmiehiään ja tämä taas johtaa rikkeisiin.

Pelillisesti SaiPalla pullat ovat hieman paremmin uunissa. Joukkue on pystynyt haastamaan vastustajan kuin vastustajan ja valmennus Ari-Pekka Selinin johdolla on löytänyt SaiPalle toimivan pelitavan. Lukko ja Jokerit pystyivät pysäyttämään Sputnik-pyörremyrskyn tehokkaalla puolustamisella loistavien maalivahtiensa johdolla ja näillä osa-alueilla myös Pelicans tulee tarvitsemaan onnistumisia, mikäli se aikoo pisteistä Kisapuiston hornankattilassa taistella.

Kokoonpanot

Loukkaantumistilanteet ovat molemmilla joukkueilla surullista luettavaa. Tässä kohtaa tasoitusta antaa enemmän kuitenkin SaiPa, jonka riveistä ovat varmuudella pois Juho Mielonen, Kimmo Vesterinen, Jarkko Immonen, Elmeri Kaksonen, Anssi Löfman ja Miikka Jouhkimainen. Uusimpana miehenä pitkäaikaiselle sairaslomalle joutui Pauli Levokari, joka loukkasi polvensa Porissa. Todennäköisesti poissa ovat myös Joni Yli-Torkko ja Petri Koskinen.

Lahtelaisten riveistä poissa ovat varmuudella Kari Haakana, Toni Koivunen ja Lasse Pirjetä. Ykkösmaalivahti Tommi Nikkilä oli Ilvestä vastaan sivussa kuumeen vuoksi ja Nikkilän torjuminen perjantaina on epävarmaa. Marko Jantunen on kärsinyt selkävammasta ja näin ollen joutunut huilaamaan viime ottelut. Lohtua loukkaantumistilanteeseen toivat tiistaina Olli Julkunen ja Jari Kauppila, kun miehet palasivat kaukaloon.

Muuta

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli varsin lämminhenkinen. Pelicansin ja SaiPan välille on kehittynyt viime vuosien aikana jännitettä, joka on poikinut viihdyttäviä taistoja. SaiPan kultakypärä Shayne Toporowski ajettiin Lahdessa suihkuun epäonnistuneen tappeluyrityksen jälkeen ja hermokontrolli nouseekin perjantaina arvoon arvaamattomaan.

Pelicansin ykkösärsyttäjä Kari Sihvonen on pelikiellossa ja tämä auttanee SaiPan syömähampaita keskittymään olennaiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle