Lauantain jumbofinaali

LIIGA / Ennakko
Lahdessa iskevät yhteen liigan häntäpäässä keikkuvat Pelicans ja SaiPa. Molemmat joukkueet kaipaavat kuumeisesti pisteitä, jotta tappioiden värittämä synkkä alkutalvi saisi edes pienen valonpilkahduksen.

Kuntokäyrät

Isäntäjoukkue Pelicans on onnistunut voittamaan edellisestä kuudesta ottelustaan ainoastaan yhden. Itsenäisyyspäivän aattona pussinokat kävi noukkimassa pisteet Lappenrannasta. Muutoin Pelicansin pistepussi on karttunut vain yhdellä pisteellä tappiosta voittomaalikilpailussa TPS:aa vastaan.

SaiPa on sukeltanut edellisissä otteluissa vielä isäntäjoukkuetta syvemmälle. Edellisistä kahdeksasta ottelusta Sputnikeilla on vain kaksi voittoa. Niistä JYPin kaatamista voi pitää hyvänä suorituksena, mutta liigan kehnoimman kotijoukkueen Ässien voittaminen vieraissa vasta jatkoajalla ei kelvanne kovin suureksi meriitiksi.

Ratkaisun paikat

Molemmat joukkueet vaeltelevat syvällä varjojen mailla. Sputnikit ovat lentäneet matalalla ja vaarassa molskahtaa pian ulos pudotuspelitaistoista, jos otteet eivät parane. Sama uhka on olemassa myös pelikaanien lennossa, joka on ollut mollivoittoista räpiköintiä verrattuna kauden alla asetettuihin odotuksiin.

Illan ottelussa molemmilla joukkueilla on kasvojen pesun paikka. Voitto toisi kahmalo kaupalla lisää itseluottamusta, mutta tappio veisi yhä syvemmälle heikon itsetunnon kurimukseen vuoden synkimpänä aikana.

Ottelun alku on joukkueille tärkeä, sillä avausmaalintekijä pääsee tuskaisten joukkueiden kohtaamisessa niskanpäälle.

Kokoonpanot

Pelicans esittelee illan ottelussa uuden vahvistuksen, kun Jakub "Jaromirin poika" Sindel debytoi pelikaanipaidassa.

Pelicansilta sivussa ovat ainakin Kari Haakana ja Lasse Pirjetä sekä pelikieltoa kärsivä Kari Sihvonen. Marko Jantunen puolestaan saattaa palata pussinokkien kokoonpanoon.

SaiPan lähtökohdat otteluun ovat erittäin vaikeat, sillä pahimmassa tapauksessa poissa on kymmenkunta normaalikokoonpanon pelaajaa. Shayne Toporowski on poissa kymppitilin täyttymisen vuoksi, ja flunssan kouriin joutuneiden Tero Koskirannan ja muutaman muun pelaajan pelaaminen on epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle