Ilves Lahteen ensi kertaa tällä kaudella

LIIGA / Ennakko
Pelicansin alkaneen vuoden ensimmäinen koetinkivi on Lahteen saapuva Ilves. Kauden aiemmissa Tampereella pelatuissa kahdessa pelissä molemmat joukkueet ovat voittaneet kerran. Tiukkaa matsia on taas kerran helppo ennakoida.

Ilves liitää kolmen ottelun voittoputkessa. Makeimmalta varmasti tuntui rankkarivoitto sarjajohtaja Kärpistä juuri vuodenvaihteen alla. Valmentaja Sakari Pietilän kanssa syntyi jatkosopimus. Kummelihahmo Timo Silakan sanoin voisi todeta, että “kotiasiat on kunnossa ja urheilu maistuu”. Hyvä niin.

”Ilves on aina paha.”

Vanha lahtelainen sananlasku sanoo, että Ilves on aina paha. Takavuosina Ilves kyykytti Pelicansia melkein aina. Pelit olivat tiukkoja ja vähämaalisia, mutta jotenkin Ipa aina väänsi vähintään sen yhden maalin voiton. Tämä historia taitaa olla nyt jo taakse jäänyttä, sillä parin viime vuoden keskinäisten otteluiden tilastot ovat hyvin tasaiset.

Ilves on löytänyt peli-ilon. Maalivahti Pasi Häkkinen pelaa illasta toiseen vahvasti ja hänen tekemiseensä kenttäpelaajat luottavat. Myös ulkomaanhankinnat ovat onnistuneita – kenties ruotsalaista Henrik Malmströmiä lukuun ottamatta. Mike Bishai ja Cameron Mann ovat sitten olleet tehokkaita hänenkin edestään.

Turusta onnekkaat pisteet

Pelicansin voitto TPS:stä oli osin onnekaskin. Liki sadan minuutin maalittoman jakson mursi TPS:n Mikko Rautee leipomalla aloituksen suoraan omaan maaliin. Vielä toisenkin maalin vastustajat tarjosivat ennen kuin Pelicansille muistui mieleen, kuinka maaleja tehdään.

Kaanien suurimmat ongelmat ovat olleet nimenomaan maalinteossa. Alkukauden vapautuneisuus on tipotiessään. On kuitenkin hyvän joukkueen merkki, että pisteitä tulee tasaisesti välillä vähän huonommallakin pelillä.

Pelicansilta puuttuvat nuorten kisoissa vastuuta kantavat Joonas Jalvanti ja Mikko Kousa. Ilveksen merkittävin poissaolija on niinikään Tsekeissä kovia minuutteja pelaava Joonas Lehtivuori.

» Lähetä palautetta toimitukselle