Pelicans rangaistuslaukausten jälkeen parempi

LIIGA / Raportti
Ilveksen erinomainen avauserä ei riittänyt, kun sarjakärki Pelicans tuli takaa ja vei ottelun nimiinsä rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 2-3.

Pelicansin nousu otteluun alkoi toisesta erästä. Ensimmäistä erää mielin määrin hallinnut Ilves jäi alakynteen, kun lahtelaisjoukkue osoitti miksi se on tässä vaiheessa kautta sarjakärki.

lisää

Kuvakooste
[katso kuvat]

Kirin aloitti toisen erän puolivälissä ylivoimalla Marko Jantunen, joka ohjasi Mikko Kousan siniviivavedon ohi Ilveksen maalissa torjuneen Tero Leinosen. Uransa ensimmäistä liigaottelua pelannut Kousa pääsi siis heti tehopisteille. Nuorukaisen otteet lahtelaisten takalinjoilla olivat muutoinkin mallikkaat.

Pelicansin tasoituksen iski kolmannessa erässä Ville Uusitalo erinomaisella rannelaukauksella, joka painui Ilves-maalin yläpesään.

Yksittäinen jäähy voi pelin muuttaa

Jääkiekossa usein haetaan yksittäisiä tilanteita, jotka voivat kääntää ottelun kulun. Lauantai-iltana tällaisen tarjosi Ilveksessä koeajalla oleva Tony Voce, jonka typerän hyökkäyspään jäähyn vuoksi Pelicans pääsi ylivoimalle ja Jantunen iski avausosuman.

Jäähyä edeltäneet reilut 26 minuuttia Ilves oli ottelussa selvästi parempi. Ottelun avauserä oli Ilveksen täydellistä näytöstä, lahtelaiset pääsivät hädin tuskin kiekon kanssa keskialueen yli.

Ottelun avausmaalin iski ylivoimalla Pasi Määttänen hieman onnekkaastikin. Arto Tukio laukoi viivasta, kiekko kimposi Pelicans-puolustaja Tuukka Mäkelän jalasta Määttäselle, joka pisti kiekon tyhjään reppuun.

Ilveksen illan viimeisen osuman iski ensimmäisen erän lopussa huippuvireeseen äitynyt Marko Anttila. Pelicansin Jani Forsström antoi kaamean harhasyötön suoraan Pelicansin maalin eteen luistelleelle Anttilalle, joka napautti rannelaukauksen ohi Antti Niemen.

Ilveksellä oli erässä muitakin erinomaisia maalipaikkoja, muun muassa Toni Koivisto ampui kertaalleen tyhjästä maalista tolppaan.

– Ensimmäinen erä oli meiltä terhakka ja hyvä erä. Jäi päälle hyvä vaihde torstain IFK-pelistä, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Sakari Pietilä.

– Yritettiin tauolla muistuttaa, että pidempi matka on kotiin, mutta se ei riittänyt. Meillä ei ollut tarpeeksi kylmäpäisyyttä.

Pelicansin Hannu Aravirralla oli selitys joukkueensa huonoon avauserään ja sen jälkeiseen uuteen nousuun.

– Aika kameleonttimainen muutos ensimmäisen erän jälkeen. Totaalisesti Ilveksen erä, torjunnat 3-12. Haimme hyvää latausta, mutta luulen että se meni yli. Tuli luonnotonta pelaamista.

Ratkaisu rankkareilla

Joukkueet joutuivat selvittämään lopullisen paremmuusjärjestyksensä rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Pelicansista onnistuivat Karo Koivunen ja Marko Jantunen. Kun Ilveksen kolmesta ampujasta ainoastaan Tony Voce onnistui ohittamaan Antti Niemen, vei Pelicans kaksi sarjapistettä Lahteen.

– Kävin sen verran katsomassa You Tubea, että pistin miehen ampumaan. Se veti saman patenttiharhautuksensa, Pietilä sanaili Vocen yrityksestä.

Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta oli syystäkin tyytyväinen omiensa suoritukseen. Kahden maalin takaa-ajoasemasta kaksi pistettä maistuivat lahtelaisille.

– Osasimme rauhoittua ensimmäisellä erätauolla. Luulen että alkusyksyn kokemukset auttoivat, meillä oli itseluottamusta ja pystyimme nousemaan. Piikki osoitti ylöspäin koko pelin ajan. Saimme enemmän ja enemmän tilannetta haltuun ja ansaitsimme niin niukan voiton kuin tämä oli.

– Tampereen jäähalli on ollut meille vaikea paikka ja puhuimme siitä palaverissa ennen peliä. Yleensä täältä on tultu kotiin huuli lerpattaen ja nyt voimme lähteä pystyssä päin.

Pietilää ei yksi sarjapiste juurikaan lohduttanut.

– Kyllä mä uskoin, että me oltaisiin saatu jatkoajalla maali. Harmittaa hävitä toista kertaa putkeen arpajaisten jälkeen. Rankkarit on ihan arpomista, sä valkkaat sormituntumalla kolme ampujaa ja sitten arvotaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle