KalPa Kettuja kiusaamaan

LIIGA / Ennakko
Liigan hännillä roikkuva Kuopion KalPa saapuu alkuviikon kierroksella kotijoukkue Lukon motivaationmittaajaksi.

Tasaisessa keskikastissa keikkuvan Lukon ja pohjalle vajonneen KalPan piste-ero on huikeat 24 pistettä! KalPa putoaa näillä näkymin pahasti muiden kyydistä jo ennen joulutaukoa. Helppo vastustaja KalPa ei kuitenkaan ole; joukkue ei varmasti taivu muiden pisteautomaatiksi, vaan kuopiolaisia vastaan on tehtävä sama määrä töitä kuin muitakin liigaseuroja vastaan.

Tasonmittaus

Lukkoluotsi Mika Toivola ei lähde henkselit paukkuen ja fanfaarit soiden KalPan kaatoon.

- KalPa on henkisesti aivan yhtä vaikea vastustaja kuin esimerkiksi ensitorstainen vastus Lahden Pelicans, Toivola vertaili.

Joukkueiden viime kohtaaminen päättyi numeraalisesti Lukon selvään 6-2-voittoon, mutta toisinkin olisi voinut käydä. Syyskuun lopulla pelatussa ottelussa KalPa oli nousta kamppailemaan ottelun voitosta, mutta tärkeä kavennusmaali hylättiin, kalpalainen tuomittiin jäähylle, jonka aikana Lukko siirtyi ratkaisevaan kolmen maalin johtoon. Myös Toivola muistaa tämän.

- KalPa pelaa hyvin, niin kuin pelasivat viimeksikin meitä vastaan. Mutta meidän täytyy vain pelata hyvin, sen pitäisi riittää jokaista joukkuetta vastaan. Kevättä silmällä pitäen olemme alkaneet keskittyä enemmän omaan peliimme kuin vastustajan tekemisiin, Toivola katsoi jo ensi vuoteen.

Lukko jatkaa melko lailla samanlaisin koostumuksin kuin aiemmissa otteluissa. Mikko Viitanen ja Greg Jacina ovat edelleen sivussa. Heidänkin kohdallaan Toivola puhuu ensi keväästä.

- Viitasen ja Jacinan panos pudotuspeleissä on erittäin tärkeä. Siksi heidät ajetaan rauhallisesti sisään joukkueeseen.

- Petri Vehanen on pelannut niin hyvin, että hänen lepovuoronsa on vain vapaapäivinä. Mikael Vuoriolle haetaan peliaikaa muualta, jonka jälkeen mies on valmiimpi palaamaan taas meille. Yleisesti kokoonpano selviää huomenna. Jotain pikkuvammaa löytyy, mutta pääosin äijät ovat terveinä. Pakkiparit pysyvät samoina, Toivola summaa.

Mitan taso

KalPan syksy ei ole edennyt ruusuisesti. Voittoja on kertynyt neljä, tappioita seitsemäntoista. Illan vastus Lukko sai katkaistua orastavan tappioputkensa lauantaina. Kysymys kuuluukin, onko KalPalla riittävästi arsenaalia katkaista oma putkensa - tai syöksykierteensä - Lukkoa vastaan.

Joukkue on tuskaillut koko kauden maalinteon kanssa, ja sillä onkin kasassa vähiten tehtyjä maaleja koko liigassa. Kilpipaidoista löytyy neljä miestä, jotka ovat tällä kaudella takoneet kaksinumeroiset pisteet, Lukolta vastaava luku on seitsemän pelaajaa.

Reippaalla ja yritteliäällä potkulla liikkuva KalPa-rintama ei käytä paikkojaan tarpeeksi tehokkaasti hyväkseen, jolloin vastustajat käyttävät omat mahdollisuutensa ja vievät pisteet kuopiolaisten nokan edestä. Niin on käynyt jo liian usein tällä kaudella.

Joukkue saapui Raumalle valmistautumaan jo maanantaina. Jeremy Stevenson palaa jälleen joukkueen vahvuuteen. Sen sijaan nuori hyökkääjälupaus Timo Salo on poissa ensi vuoden puolelle olkapäävamman vuoksi. Slovakkilaituri Jiri Bicek hakee Lukkoa vastaan lisää näyttöjä 10 pelin koeajallaan.

Nuorukainen Mika Järvinen pelasi erinomaisesti KalPan maalilla joukkueen hävitessä niukasti Helsingin Jokereille viime lauantaina, joten on todennäköistä, että Järvinen jatkaa maalilla Lukkoakin vastaan. Varsinkin, kun kuopiolaisten viime visiitillä kumpikaan ”päävahdeista”, Mika Oksa tai Tuomas Nissinen, eivät vakuuttaneet.

» Lähetä palautetta toimitukselle