KalPa kettujahtiin Niiralassa

LIIGA / Ennakko
Kotijoukkue KalPa saa vieraakseen Rauman Lukon. Kettupaidat haluavat venyttää eroa pudotuspeliviivan alapuolella majailevaan SaiPaan. KalPa puolestaan pyrkii jättämään Ässät liigan jumbosijalle.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun takanaan tappio edellisestä ottelusta. KalPa joutui nöyrtymään HIFK:lle Niiralan montussa peräti maalein 1-7. Lukko kävi puolestaan häviämässä Espoossa Bluesille maalein 4-0.

Molemmilla joukkueilla on vielä runsaasti panosta jäljellä olevissa otteluissa. KalPa halajaa jättää Ässät liigan viimeiseksi. Ennen KalPa-Lukko –ottelua kuopiolaiset ovat neljä pistettä edellä porilaisia. Lukko puolestaan majailee sarjataulukossa yhdeksäntenä, seitsemän pistettä edellä yhdentenätoista olevaa SaiPaa. Lukko käytännössä varmistaisi voitolla paikkansa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Mainetta palauttamaan

Kotijoukkue koki edellisellä kierroksella todellisen nöyryytyksen HIFK:ta vastaan. Niiralan monttuun oli saapunut kauden ennätysyleisö, joka sai todistaa helsinkiläisten vahvan vireen. Kotijoukkueella oli ottelussa etsikkoaikansa, mutta kokeneemmat vierailijat käyttivät tylysti maalintekotilanteet hyväkseen.

KalPa on kokenut kauden aikana kotiotteluissa kaksi todellista selkäsaunaa. Syksyllä rakas paikallisvastustaja JYP nöyryytti kilpipaitoja maalein 1-8 ja samalla KalPa ajautui kuuden ottelun tappioputkeen. Nyt kotijoukkueella ei ole varaa moiseen taapertamiseen, mikäli kilpipaidat haluaa välttää viimeisen sijan.

Valmentaja Pekka Virran onneksi joukkue on miltei terve. Ainoastaan laitahyökkääjä Jyri Junnila on loukkaantuneena sivussa. Edellisen ottelun murskatappio saattaa laittaa ketjukoostumukset uusiksi. Olkapäävammasta toipunut Timo Salo on esittänyt pirteitä otteita kentällä ja saa varmasti paljon peliaikaa.

Kuopiolaiset ovat kierrättäneet kokoonpanossaan tasaisesti A-nuorissa lahjakkuuksia. Parhaillaan joukkueen kokoonpanossa on ollut melkein kymmenen nuorten joukkueen pelaajaa. Kotijoukkue tuskin kuormittaa liikaa nuoria pelaajia, koska nuorten pudotuspelit alkavat lähestyä.

Kausi yhtä vuoristorataa

Kuluvalla kaudella raumalaisten otteet ovat olleet erittäin vaikeasti ennustettavissa. Hyvän alkukauden jälkeen Lukon peli ovat olleet melkoista vuoristorataa, kun parhaillaan Lukko pelasi yksitoista peliä vuoron perään voittaen tai häviten. Viimeisestä kuudesta ottelustaan Lukko on hävinnyt viisi ja onnistunut voittamaan ainoastaan pudotuspeliviivan alapuolella majailevan SaiPan.

Raumalaisten peli on ollut viime aikoina melkoisessa takalukossa. Joukkueen maalinteko on yskähdellyt pahasti, kun loukkaantuneena oleva ykköshyökkääjä Juha-Pekka Haataja on jo päättänyt kautensa. Viimeisissä kuudessa ottelussa Lukko on onnistunut viimeistelemään ainoastaan kymmenen maalia.

Lukon vahvuuksiin on läpi kauden kuulunut hyvä maalivahtipeli. Maajoukkueeseenkin noussut Petri Vehanen on ollut kettulauman sankari monta kertaa kauden aikana. Vehanen joutuukin varmasti venymään parhaimpaansa, kun edellisessä ottelussa nöyryytetyt kuopiolaiset haluavat näyttää tasonsa.

Raumalaisten kokoonpanosta puuttuu pelikiellossa oleva Shayne Toporowski. Lisäksi kautensa jo päättäneet Juha-Pekka Haataja ja Doug O´Brien, angiinaa poteva Janis Sprukts sekä nivusvammasta kärsivä Miikka Tuomainen ovat poissa vierailijoiden miehityksestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle