Kierrokset nousevat

LIIGA / Ennakko
Pudotuspelien kotietua tähyävä Hämeenlinnan Pallokerho saa vieraakseen Lahden Pelicansin. Jos joukkeiden otteet jatkuvat samansuuntaisina kuin viime kierroksilla, on edessä vauhdikas kultakypärien kamppailu.

Kuntokäyrät

HPK on noussut ennen viimeisiä kierroksia liigassa jo neljänneksi, ja taistelee vahvasti kotiedusta pudotuspeleihin. Hämeenlinnalaiset ovat ottaneet voiton viimeisistä neljästä ottelustaan, ja pisteiden lisäksi peliesitykset ovat olleet pirteitä.

Kauden ylämäki-alamäki-joukkue Pelicans on intoutunut viimeisten kierrosten aikana myös vauhdikkaaseen menoon. Viime ottelussa kaatui pudotuspelipaikasta kamppaileva Ässät näytöstyyliin. Pelicans onkin tällä hetkellä vahvimmin pysymässä play-out-viivan yläpuolella viivan tuntuman joukkueista.

Ratkaisun paikat

Molemmilla joukkueilla muutamat tähtipelaajat ovat olleet viime otteluissa tulikuumia. Kotijoukkeen Jussi Makkonen, Steve Kariya ja Mikko Mäenpää ovat kohentaneet pörssipisteitään neljän ottelun voittoputken aikana. Pelicans heittää kolmikkoa vastaan panosten koventuessa vauhtiin yltyneet Marko Jantusen, Jesse Saarisen ja Jan Latvalan.

Tehokkaiden otteiden takana on molemmilla ryhmillä ollut ennen kaikkea ylivoimapelin parantuminen. Erikoistilannepelaaminen onkin ottelussa jopa suuremmassa roolissa kuin yleensä.

Pysäyttääkseen Makkosen ketjun Pelicansin tulee antaa painetta HPK:n kiekollisille puolustajille. HPK:lla on edelleen ollut vaikeuksia omalla siniviivalla vastustajan päästessä nopeisiin pelin kääntöihin keskialueella. HPK:n valtiksi muodostunee leveämpi materiaali, joskin vierailta löytyy röyhkeyttä isäntien pelin sekoittamiseen laajalla rintamalla.

Kokoonpanot

Lauantain Pelicans-ottelusta HPK:lta sivussa ovat polvivammasta kärsivä Joonas Kemppainen ja sormivammainen Joe Rullier. Jukka-Pekka Laamanen ja Niklas Sirén jättivät torstain ottelun kesken, ja heidän pelaamisensa varmistuu ottelupäivänä.

Toni Koivusen palattua riviin edelliseen Ässät-otteluun, ovat Pelicansilta sivussa kautensa päättäneet Lasse Pirjetä ja Michal Birner. Viime otteluista puuttuneiden Erik Kakon ja Kari Haakanan pelaaminen on epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle