Vauhdikkaasti maaleitta

LIIGA / Raportti
Pelicans ja HPK pelasivat täydet 65 minuuttia ilman maaleja, vaikka vauhtia ottelusta ei puuttunut. Voittomaalikilpailun ratkaisijana pöytäkirjoihin nimensä sai Pelicansin Vili Sopanen. Todelliset sankarit olivat kuitenkin tolppien välissä.

Pelicansin 20-vuotias maalivahti Niko Hovinen loi nahkansa nopeasti uudestaan torstain Blues-tappion jälkeen. Tuolloin Hovinen päästi neljä maalia ja pomputteli paljon kiekkoja, mutta nyt hän esiintyi maalinsuulla eleettömästi ja jätti HPK:n nollille.

kuvakooste

Kuvaajan otokset
[katso kuvat]

− Joo, kyllä se meni paljon paremmin, ja varmasti näytti varmemmalta katsomoonkin, tyytyväinen Hovinen huokaili.

− Tämä oli ensimmäinen liigavoittoni, ei olisi voinut tulla parempaan paikkaan. Ihan mahtava suoritus koko jengiltä.

Varsinaisella peliajalla Hovinen ei kuitenkaan venynyt sellaisiin torjuntoihin kuin virkaveli Teemu Lassila. 25-vuotias HPK-vahti oli itse rauhallisuus, vaikka ajoittain Pelicans-hyökkääjät pääsivät huseeramaan lähietäisyydellä vaarallisesti.

Harvinaisen tapahtumarikkaalla jatkoajalla molemmat veräjänvartijat joutuivat venymään avaintorjuntoihin, mutta ottelun ainoa maali syntyi voittomaalikilpailun kolmannella kierroksella. Vili Sopanen laukoi kiekon näyttävästi Lassilan hanskakäden yläkulmaan.

− Olen tyytyväinen joukkueen näyttämään fiilikseen. Totesimme edellisestä pelistä enemmänkin hyviä asioita emmekä jääneet rypemään niihin huonoihin. Joukkue vastasi huutoon hyvin, kiitteli Pelicans-luotsi Hannu Aravirta.

Heikot ylivoimat

Kamppailun molemmilla osapuolilla oli kovasti halua, mutta vähän malttia. Vaikka peli aaltoili nopeasti päästä päähän, huipputason maalipaikat olivat kortilla. Kummankaan kiekollinen peli ei ollut kypsää.

− On selvää, että tässä vaiheessa kautta vielä peli aaltoilee paljon, mutta ei siellä katastrofaalisia vaiheita ollut. Ajankohtaan nähden tämä oli ihan hyvää peliä, Aravirta näki.

Samoilla linjoilla oli HPK:n päävalmentaja Jukka Rautakorpi, joka oli tyytyväinen pisteeseen sarja-avauksesta.

− Kokonaisuutena erittäin laadukas jääkiekko-ottelu molemmilta joukkueilta. Meillä etenkin pelaajien sitoutuminen pelitapaan oli erinomaista, ja siihen olen tyytyväinen.

Pelin heikko kypsyystaso näkyi kuitenkin selvästi etenkin ylivoimilla. Kahdestatoista kaksiminuuttisesta huolimatta kumpikaan ei saanut pakkopelistään palkinnoksi maaleja − eikä kumpikaan liiemmin sellaisia olisi ansainnut.

− Ylivoima ei huoleta minua, Aravirta vakuutteli.

− Pitää vain tehdä töitä. Ylivoima menee eteenpäin, meni tänään pelin aikanakin. Se vaatii lisäksi myös pelikokemusta, sillä pelkät harjoitukset eivät riitä.

Tuulolan tulokseton unelmasyöttö

Ottelun näyttävin ja hallituin kuvio nähtiin jo kuudennella minuutilla. Pelicansin pelatessa vajaalla Marko Tuulola puhkaisi erinomaisella läpisyötöllä Pelicansin keskialueen ryhmityksen. Keskelle leikannut Joonas Vihko karkasi läpiajoon, mutta hänen laukauksensa jäi Niko Hovisen suojiin.

Pelicans puolestaan sai ensimmäisen maalipaikkansa täydellisenä lahjana. HPK-vahti Lassila lähti seikkailemaan kulmaan ja purki huolimattomasti, mutta ehti nipin napin takaisin maalinsa suulle Karo Koivusen laukauksen tielle.

Sen jälkeen alkoi ylivoimien tuhlailu. Erityisesti Pelicansin pelinrakentelu oli heikolla tasolla, ja se tuntui latistavan innon myös tasakentällisin pelaamisesta.

Toisen erän alussa joukkueet pelasivat ensimmäiset viisi minuuttia erittäin sekavaa peliä. Pelicansin Jani Forsströmin jäähyn aikana HPK löysi hieman juonta ja peli järkevöityi hieman, mutta erän anti katsojille jäi hyvin vähäiseksi.

Jalkoja liikkeelle

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet löysivät juonta. Pelicans esitti viimein kelvollista ylivoimapeliä sekä Jari Kauppilan että Toni Koivusen johtamilla viisikoilla, mutta Lassilan hyvä torjuntapeli pelasti Kerhon. Ylivoimien jälkeen erinomainen paikka avautui paluukiekosta kotijoukkueen Henri Heinolle, mutta hän pöllytti verkkoa väärältä puolelta.

Hallinta kääntyi HPK:lle yhden hienon hyökkäyksen myötä. Joonas Kemppaisen erinomainen nousu ei aivan tuottanut maalia, mutta ylivoiman kuitenkin. Kohtalaisen pakkopelin jälkeen peli tasaantui hieman. Varsinaisen peliajan viimeinen kymmenminuuttinen oli vieraiden lievää hallintaa.

− Olimme lähempänä voittoa, etenkin kolmannessa erässä, mutta ihan hyvä startti tämä oli meille kuitenkin, Rautakorpi sanoi.

− Muutamat jäähyt jäivät harmittamaan. Kärkipelaajat eivät tehneet riittävästi jaloillaan töitä ja käyttivät sitten mailaansa. Ne pitää saada pois, ja pelinopeutta pitää nostaa.

Halliremontin vuoksi HPK on evakossa kotiluolastaan ja pelaa ensimmäiset kymmenen otteluaan vieraissa. Rautakorven mielestä joukkue on latautunut tilanteeseen hyvin.

− Tunnetila on hyvä. Tässä ei ole mitään arkea, että oltaisiin jossain peliputkessa. Pystymme lähestymään jokaista peliä yksittäisenä tapahtumana.

» Lähetä palautetta toimitukselle