Peruspeli

LIIGA / Ennakko
SM-liigan kiivas tammikuu jatkuu Helsingissä lauantain ottelulla HIFK-SaiPa. Viime aikoina ailahtelevasti esiintynyt kotijoukkue yrittää paikata mainettaan kun taas SaiPan viime aikojen vire on ollut hyvä.

Kuntokäyrät

SaiPa on viime peleissä ollut kovassa vireessä. Viisi viimeistä ottelua ovat tuottaneet neljä voittoa, ja joukkue on hilannut itsensä taistelemaan toisissaan paikasta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Joukkueen viimeiset voitot ovat tulleet numerollisesti tiukoista otteluista, jotka SaiPa on nyt onnistunut kääntämään hyväkseen.

HIFK:n puolella käyrät ovat olleet jyrkät. Joukkue hävisi joulukuussa viisi peräkkäistä ottelua, sitten voitti viisi putkeen ja hävisi taas neljä peliä. Torstain ottelusta Kärppiä vastaan tuli vakuuttava voitto, ja käyrä osoittaa ainakin toistaiseksi ylöspäin. Joukkueella on haarukassa paikka kuudenkin joukkoon, mutta ailahtelevien otteiden on jäätävä ehdottomasti pois.

Ratkaisun paikat

SaiPan vierailut Helsingin Jäähallissa ovat olleet lähes poikkeuksetta energisiä. HIFK:n tämän kauden vuoristorataotteiden takana puolestaan näyttäisivät ajoittain olleet tietynlainen perusrutiinin ja ammattimaisen pelaamisen puute. Nyt kun "edarin jätkiä" on ollu loukkaantuneena parin pelin ajan, ovat joukkueen nuoret pelanneet pirteästi ja kovalla moraalilla.

Mikäli HIFK haluaa ottaa pelistä pisteet kotiin pitää sen jatkaa samalla suoraviivaisella tyylillä kuin torstaina. Ylivoimapelin paranemisestakaan ei olisi haittaa. SaiPalle pelkkä kärsivällisyys ja paketin pitäminen kasassa ovat jo hyvät valtit. HIFK on kotipeleissään sortunut usein hyvänkin ensimmäisen erän jälkeen huonoihin suorituksiin, mikäli se ei ole saanut heti alussa useampaa maalia.

SaiPa on pyörittänyt maalillaan onnistuneesti kahta kassaria. Isokokoinen Ville Hostikka torjui kolme peräkkäistä voittoa, mutta Tappara-pelissä maalilla oli jälleen kevään siirtomarkkinoiden kuuma nimi Iiro Tarkki. HIFK:n puolella maalivahtipeli on ollut viime aikoina Jani Niemisen harteilla. Kun HIFK:n hyökkäysosasto on vajaa, voi vastustajan hyvä maalivahtipeli tuskastuttaa joukkuetta.

Kokoonpanot

Joukkueiden loukkaantumislistat ovat pitkät. HIFK:n listaa ruuhkauttavat hyökkäyspään nimimiehet Shawn Bates, Kimmo Kuhta, Lennart Petrell ja Matias Loppi ja lisäksi ulkomaalaisvahvistukset Dan Hacker ja Tom Walsh. Helpotustakaan ei ole tulossa aivan heti, sillä keskivartalovammoista kärsivät Bates, Hacker ja Loppi ovat palaamassa ensimmäisinä parin viikon päästä. Kimmo Kuhdan koko kausi saattaa olla paketissa nivusvamman takia.

SaiPan laastarilistalla ovat puolustajat Juho Mielonen, Pauli Levokari ja Kimmo Vesterinen ja hyökkääjistä Ville Koho ja Valtteri Tenkanen. Kolossihyökkääjä Jonne Virtanen on vielä lauantaina lainassa Titaaneissa. Takalinjojaan SaiPa on kaapannut vahvistamaan Mikko Pukan, joka pelasi ensimmäistä kertaa Tappara-ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle