Jatkuuko HIFK:n kotitaaperrus?

LIIGA / Ennakko
Kotiotteluissaan surkeasti pärjännyt HIFK ja sen vieraaksi saapuva Rauman Lukko suhaavat molemmat liigan sarjataulukon keskivaiheilla. Tasaisessa keskikastissa jokainen piste on elintärkeä, joten perjantai-illan ainoassa liigapelissä riittää panosta.

Kuntokäyrät

Vahvasti kautensa aloittanut Rauman Lukko ei pelannut marraskuussa alkukauden tasollaan. Lukko katkaisi viikonloppuna kuuden ottelun tappioputkensa 2-1-jatkoaikavoitolla Tapparasta. Joukkue jatkoi voittojen tiellä tiistaina jälleen tamperelaisten kustannuksella, kun kotona kaatui Ilves luvuin 5-0.

Raumalaisten ongelmana on ollut maalinteko. Ennen Ilves-ottelun maalijuhlia Lukko pelasi kahdeksan ottelua, joissa se teki korkeintaan kaksi maali.

HIFK:n tilanne on harvinainen. Joukkue on vierasotteluiden pisteissä aivan liigan kärkeä, mutta kotiottelut yskähtelevät pahemman kerran. Viimeksi punapaidat ovat voittaneet kotonaan 18.10. ottelussa JYPiän vastaan. Sen jälkeen on tullut peräkkäin kuusi tappiota.

Putki on pahin seitsemään vuoteen: syksyllä 2001 joukkue hävisi kotonaan peräkkäin seitsemän ottelua, sen jälkeen ei ole nähty läheskään vastaavaa. Vierasottelut ovat kuitenkin sujuneet erinomaisesti, mikä pitää joukkueen liigan keskikastissa.

Ratkaisun paikat

Heikot kotipelit tuovat paineita HIFK:lle. Jokainen omiin menevä maali tuntuu sotkevan joukkueen peliä pitkäksi aikaa. Arat otteet eivät toimi pienessä kotikaukalossa, jossa ei ole aikaa ja tilaa miettiä mitä kiekon kanssa tekisi. Paine kasvaa varsinkin, jos joukkue joutuu pelaamaan tappioasemassa. Hyvä alku olisi HIFK:lle tärkeä.

Lukon maalinteko ei ole ollut kunnossa, mutta joukkueen hyökkäyksessä on paljon potentiaalia. Kotijoukkueen puolustuspelaaminen on ailahtelevaa, joten paikkoja on tiedossa. Samoin HIFK:lla on mahdollisuus iskeä Lukon alakertaan, joka on kokenut suuria myllerryksiä.

Lukon maalilla pelaava Petri Vehanen on pelannut aina erittäin hyvin HIFK:n vieraana. Toisessa päässä kaukaloa Juha Pitkämäki on saanut kiinni pelituntumasta maajoukkuetauon jälkeen. Pitkämäen paremmat pelit ovat tosin osuneet vierasotteluihin: kahdesta edellisestä pelissä Pitkämäki on torjunut Ässien ja Bluesin vieraana 40 ja 51 laukausta.

Kokoonpanot

Ruotsista tullut Veli-Pekka Laitinen ja Tapparassa kauden aloittanut ex-IFK-pakki Charlie Cook ovat pelanneet nyt viisi ottelua kettupaidassa. Perjantaina joukkueeseen liittyy jälleen uusi puolustaja, kun Tomi Pettisen loukkaantumista saapuu paikkaamaan Doug Nolan. 32-vuotias Nolan aloitti kautensa KHL:n Dynamo Miskissä. Puolustuksesta saattaa olla pois myös Esa Lehikoinen.

HIFK:n puolella poissa ovat pitkäaikaispotilaat Matias Loppi, Jermu Porthen ja Aleksi Holmberg. Tiistaina Bluesia vastaan kokoonpanoon palasi puolustaja Hannu Pikkarainen, minkä seurauksena ulkomaalaisista Kip Brennan syrjäytti kokoonpanossa Tom Walshin.

» Lähetä palautetta toimitukselle