Ilves teroitetuin kynsin HIFK:n kimppuun

LIIGA / Ennakko
Tällä kaudella HIFK:n maalilla on ollut tapahtumia
Kuva © Teemu Eirtovaara
Lauantai-iltana Helsingin Jäähallissa kohtaa kaksi alavireisesti kautensa aloittanutta joukkuetta. Ilves on korjannut kurssiaan kauden edetessä, HIFK:kin palasi voittokantaan perjantaina Pelicansia vastaan.

HIFK aloitti kautensa räväkällä voitolla Jokereista. Sen jälkeen tahti on ollut mollivoittoisempi.

Ilves aloitti kautensa siihen malliin, että kausikortin lunastaneet miettivät varmasti sijoituksensa kannattavuutta. Kahden ensimmäisen ottelun jälkeen Ilveksen maaliero oli karua luettavaa: tehdyt 1, päästetyt 10.

Ensimmäisen voittonsa Ilves otti tiistaina Pelicansin kustannuksella. Torstaina KalPaa vastaan Ilves otti komean 5-3 -voiton kuopiolaisista.

Helsingin IFK taas kynti jäätä kotonaan SaiPaa vastaan ollen vastaantulija lähes kaikessa. Myös HIFK:lla on takanaan voitto Lahden Pelicansista, kun helsinkiläiset kylvettivät perjantaina pussinokkia Lahdessa jatkoajalla tulleella voitolla.

Ilves terävänä HIFK:n kimppuun

Ilveksen peli on parantunut kauden mittaan. Tiistain Pelicans-voitossa oli paljon mukana lahtelaisten huonoa asennetta, mutta torstaisessa KalPa-voitossa nähtiin aivan erilainen Ilves. Vastustajalle annettiin paine ylhäällä ja karvattiin agressiivisesti. Hyökkäyksiinlähdöt olivat aikaisempaan nähden nopeita ja hyökkäykset tapahtuivat enemmän viisikkoina kuin yhden miehen sooloina.

Valmentajaduo Raimo Helminen ja Vesa Viitakoski ovat saaneet tartutettua joukkueeseen vahvan uskon omaan peliin.

Ilveksen pelaajistosta esiin ovat nousseet Michael Keränen (3+1) ja Vaasan Sportista täksi kaudeksi Tampereelle saapunut Lassi Kokkala (1+2).

Ilvekseltä pelikiellon takia sivussa on Masi Marjamäki. Joukkueen kokoonpanosta puuttuvat edelleen Teemu Kesä, Jesse Niinimäki ja Niko Peltola.

HIFK-otteluun Ilves lähtee luottavaisena.

- HIFK:lla on vielä asiat aika sekaisin, kommentoi Ilveksen kapteeni Martti Järventie Ilta-Sanomille torstain ottelun jälkeen.

Petrell herättelemään HIFK:ta

Lauantaina HIFK esittelee miellyttävän paluumuuttajan Lennart Petrellin,  joka palaa kasvattajaseuraansa työsulun ajaksi. Lauantai-iltana päähuomion HIFK:ssa vienee Petrell, joka on Nordenskiöldinkadun yleisön suuri suosikki.

Onnistujia HIFK:n joukkueesta on tällä hetkellä vaikea löytää. HIFK:n ykköskolmikko, jonka keskellä pelaa Tyler Redenbach laidoillaan Ville Peltonen ja Iiro Pakarinen, esitti hyviä otteita ensimmäisessä ottelussa. Sen jälkeen tahti on ollut hiljaisempaa. Maalinteko ja tilanteiden luonti on ollut joukkueelle iso ongelma.

Mielenkiintoista on, muuttaako Petrellin tulo HIFK:n ketjukoostumuksia ja saavatko muut piristysruiskeen yleisön suosikin paluusta, joka varmasti herättää kannattajat horroksestaan.

HIFK:lta sivussa ovat pelikiellossa olevat Siim Liivik, Ilari Melart ja Juuso Salmi.

Ratkaisun paikat

Saako Ilves karvattua HIFK:n jo valmiiksi haavoittuvan avauspelin tehottomaksi? Ilveksen jatkaessa aktiivista karvauspeliään ja liikettä HIFK:n on vaikea löytää aseita tamperelaisryhmän liikettä vastaan. HIFK:n suurin ongelma on hukassa olleet maalintekijät ja pelinrakentaminen. Parhaillaan HIFK voi olla vaarallinen ja fanaattisen kotiyleisön edessä yltää parhaimpaansa. HIFK peli on ollut niin tukkoista, että Ilveksellä on hyvä mahdollisuus haastaa HIFK tasapäisesti.

Seuraa Heitä

Lennart Petrell #32 |

Laitahyökkääjä

Fanien suosikin kotiinpaluu herättää koko joukkueen taistelemaan.

Michael Keränen #71 | Bietigheim

Laitahyökkääjä

Joukkueen paras pistemies. Oli torstain ottelussa suuressa roolissa tehden voittomaalin ja saalistaen lisäksi yhden syöttöpisteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle