Ilves päätti runkosarjan kunnialla – HIFK aneeminen

Ilves juhli Helsingissä runkosarjan päätteeksi.
Kuva © Tomi Hänninen
Helsingin IFK:lle runkosarjan viimeisellä ottelulla oli ennakkoon suuri merkitys. Suoralla kolmeen pisteen voitolla joukkue olisi voinut päästä vielä suoraan pudotuspelipaikkaan kiinni. Ilves oli kuitenkin eri mieltä ja takoi taululle 4-6 (1-0, 1-3, 2-3)-lukemat. Voittokaan ei tosin olisi helsinkiläisiä enää säälipleijareilta pelastanut, sillä HPK kaivoi omassa ottelussa tuiki harvinaisen voiton Pasilan Areenasta Jokerien vieraana.

Isäntäjoukkue HIFK aloitti ottelun erinomaisesti. Joukkue oli tamperelaisvieraiden niskan päällä tukevasti heti ensiminuuteista alkaen ja sai palkintonsa ajassa 7.07. Pitkän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi Kimmo Kuhta ja Eero Somervuori kaivoivat kiekon maalin eteen Corey Elkinsille, joka ujutti kiekon hienosti Ville Kolppasen haarovälistä sisään. Kotijoukkue johti ansaitusti 1-0.

- Peli olisi voinut olla 5-0 ekan erän jälkeen, Kolppanen piti meitä hengissä, Ilves-luotsi Tuomas Tuokkala pohti ottelun jälkeen.

Kotijoukkueelle on ollut tällä kaudella ominaista otteiden suuri ailahtelevaisuus, eikä tiistai-ilta tuonut tehnyt tähän trendiin muutosta. Toiseen erään luisteli unelias kotijoukkue, joskin myös vierailija pystyi otteitaan parantamaan vaisuhkosta avauserästä.

- Pystyttiin parantamaan toiseen erään, myös Tuokkola vahvisti.

Ilves on jo tovin tiennyt joutuvansa liigakarsintaan, mikä on viime aikoina näkynyt vapautuneisuutena otteissa. HIFK:lla näkyi puolestaan ottelun merkitys. Tämä yhdistelmä oli kotijoukkueen kannalta petollinen tiistaina. Ilves onnistui toisessa erässä pelisuunnitelmassaan huikeasti.

Ensin Ville Koistinen ja Lassi Kokkala kaatoivat ison saavillisen kylmää vettä isäntien niskaan 23 sekunnin välein tulleilla maaleillaan. Ville Varakas vastasi 2-2-maalilla vain tovia myöhemmin, mutta ajassa 28.14 oli jälleen Ilveksen ja Tuomas Huhtasen vuoro.

- Aloitettiin hyvin ensimmäinen erä, hyvää peliä. Ote katosi tokassa erässä. Ilves pakotti virheisiin, tehtiin itsekin virheitä, Raimo Summasta lehdistötilaisuudessa tuurannut HIFK-valmentaja Joonas Tanska tuumaili.

Ilves päättää HIFK:n pyristelyt, Kuhdalle hieno kunnianosoitus

Ottelun kolmas erä ei juuri muutosta käsikirjoitukseen enää tuonut. HIFK jatkoi uneliasta koomailuaan, eikä tuntunut saavan omasta pelistään lainkaan kiinni. Punapaitojen otteet muistuttivat pimeästä syksystä, jolloin helsinkiläisten peli oli pahiten sekaisin. Joukkue yritti kyllä ainakin näennäisesti, mutta tulostaululla se ei näkynyt – ainakaan siinä sarakkeessa, mitä helsinkiläiset olisivat toivoneet.

Martti Järventie valoi kotijoukkueeseen vielä uskoa kuin tyhjästä, kun maskiton laukaus yllätti hyvän ottelun pelanneen Ville Kolppasen. Ilveksen kuitti tuli kuitenkin välittömästi, kun vain tovia myöhemmin Erkki Rajamäki katkaisi isäntien selkärangan lopullisesti. Tämän jälkeen tamperalaiset onnistuivat vielä kaksi kertaa tyhjään rysään.

Kolmannesta erästä ei vaikuttanut jäävän kotiyleisölle muuta käteen kuin luu, mutta HIFK ja Kimmo Kuhta olivat päättäneet toisin. 56.31 HIFK-ikoni Kimmo Kuhta riisui kypäränsä ja kaarteli Nordenskiöldinkadun hallin jään ympäri. Koko halli antoi seisaaltaan suosionosoitukset 729 ottelua HIFK:ssa tahkonneelle legendalle.

- Hieno kunnianosoitus Kuhdalle, urheilukulttuuria faneille ja meille. Hieno pelaaja, Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola ylisti.

-Hieno ele Kibelle, totesi myös HIFK-valmentaja Tanska.

Kuhta ja HIFK eivät voi laakereillaan vielä levätä, sillä kausi jatkuu jo torstaina säälipleijareiden ensimmäisellä osaottelulla SaiPaa vastaan. Ilveksen kausi jatkuu liigakarsinnoissa, jossa vastaan tulee joko Mikkelin Jukurit tai Kouvolan KooKoo.