Luvassa vähämaalinen ottelu?

LIIGA / Ennakko
Joulutauon jälkeen totuttua heikommin pelannut Ässät saa vieraita itärajan tuntumasta. Seitsemän ottelun tappioputkessa Poriin saapuva SaiPa pyrkii kääntämään maalin tappiot viimein voitoksi.

Kuntokäyrät

Ässien peli on ollut vaisua joulutauon jälkeen, mutta viime viikko antoi viitteitä paremmasta. Porilaiset nappasivat ensiksi täyden pistepotin Tampereelta Ilveksen vieraana ja torstaina joukkue voitti HIFK:n ehjän esityksen jälkeen. Lauantaina Kärppiä vastaan joukkue kuitenkin romahti ja pisteet jäivät ansaitusti Ouluun.

SaiPalla on takanaan vaisu jakso. Viime viikolla sputnikit keräsivät kolmesta ottelusta vain yhden pisteen. Tiistaina kotikentällään SaiPa hävisi Pelicansille lukemin 2-3 ja torstaina Tapparaa vastaan numeroin 3-4. Lauantaina lappeenrantalaiset nappasivat kotikentältään pisteen, kun SaiPa taipui Bluesille vasta voittomaalikilpailun jälkeen.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti. Ensimmäisellä kerralla Ässät oli Lappeenrannassa vahvempi lukemin 6-3, mutta joukkueiden edellisessä mittelössä SaiPa kaatoi uneliaan patapakan numeroin 2-1.

Ratkaisun paikat

Ässien peli-ilme on ollut joulutauon jälkeen aneeminen. Viime viikolla ilme oli jo parempi, mutta suurin kiitos parantuneille esityksille kuuluu maalivahti Antti Raannalle, joka on ottanut lukuisia tärkeitä koppeja vastustajien päästessä hyville maalipaikoille. Omassa päässä Ässien esityksen tuleekin parantua, tai muuten porilaisten maalivahdille tulee jälleen työntäyteinen peli.

Porilaisten maalinteko on ollut pitkään harvojen harteilla. Maalipörssiä johtavan Tomas Zaborskyn takana on ollut pitkään yllättävän hiljaista. Kaivattua lisätukea on nyt kuitenkin löytynyt, kun Aki Juuselan, Severi Sillanpään ja Jesse Laaksosen trio on osoittautunut toimivaksi. Myös nuorten MM-kisoissa lukuisia tärkeitä maaleja iskeneen Joel Armian paluu tuo lisää leveyttä maalintekorintamalle.

Ässillä on kuitenkin ollut ajoittain suuria ongelmia kotiotteluissa. Erityisesti sarjataulukon häntäpäässä olevat joukkueet ovat osoittautuneet porilaisille melko hankaliksi vastustajiksi. Porilaiset eivät ole aina kunnolla syttyneet kotiotteluihinsa, minkä vuoksi Ässiltä ei kannata odottaa kovin montaa maalia.


SaiPan pelaajilta on puuttunut terävyys maalipaikoissa.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

SaiPalle tyypillistä on taistelu loppuun saakka. Yrityksen puutteesta lappeenrantalaisia ei voi syyttää, sillä hyvällä asenteella pelaava joukkue ei ole ollut helppo vastus kenellekään. SaiPa onkin kyennyt pitämään ottelunsa pääosin vähämaalisina ja tasaisina hyvän liikkeen ja karvauspelin ansiosta.

Lappeenrantalaisten ongelmana on ollut koko kauden ajan maalinteko. Joukkue onnistuu luomaan maalipaikkoja, mutta ei kykene hyödyntämään niitä tarpeeksi hyvin. Omat kädet eivät tunnu riittävän tekemään useampia maaleja ottelussa, minkä seurauksena ottelun lopulla lappeenrantalaiset huomaavat vastustajan tehneen yhden maalin enemmän. Ongelmaa ei helpota se, että alkukaudella hyvin toiminut ylivoima on viime aikoina pahasti yskähdellyt.

Kokoonpanot

Ässien kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten vuoksi pitkäaikaispotilaat Ryan Caldwell, Jani Honkanen ja Tuomas Santavuori. Joukkue saa kuitenkin kaivattua maalintekovoimaa, kun Joel Armia palaa kokoonpanoon nuorten MM-kisojen päätyttyä.

SaiPan kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Anssi Löfman, Roberts Jekimovs sekä nuorten MM-kisojen jälkeen Lappeenrantaan lepovuoroon jätetty Richard Ullberg. Pauli Levokari, Ville Koho ja Antti Aarnio sen sijaan saattavat tehdä paluun kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle