Vieraskoreutta ilmassa

LIIGA / Ennakko
Ottaako SaiPa jälleen pisteitä kotiottelusta kuten on viime aikoina ollut tapana vai jatkuuko näiden joukkueiden kauden trendi ja kaikki pisteet lähtevät vierasjoukkueen matkaan? Jompi kumpi näistä putkista katkeaa perjantai-iltana.

Kuntokäyrät

SaiPa on totuttu pitämään kovana kotijoukkueena ja tuota uskomusta on joukkue alkanut palauttaa vuonna 2012. Viimeisessä kymmenessä kotipelissään keltamustat ovat jääneet pisteittä vain kerran. Tuohon kovaan saldoon kun lisää sen, että viimeisestä kuudesta on viisi päättynyt SaiPan voittoon varsinaisella peliajalla, niin voi todeta että helpolla ei Kisapuistosta pisteitä haeta.

Se on kuitenkin varmaa, että Ässät ei tule helposti taipumaan, sillä ovathan porilaiset sarjan paras vierasjoukkue. Vain viidesti on Ässät jäänyt kokonaan ilman pisteitä kun se on vastustajansa kotiluolassa vieraillut. Hieman yllättäväkin tilasto joukkueesta jota on aina pidetty kovana nimenomaan kotikentällään.

Ratkaisun paikat

Molemmat joukkueet ovat sen verran kovassa vireessä, että selvää suosikkia on todella vaikea nimetä, vaikka vai sarjataulukon eri päissä majailevatkin. Kun marginaalit ovat pienet, niin pienet asiat nousevat isoihin rooleihin.


Tuttu näky viime aikoina, Markku Flinckillä kiekko lavassa ja vastustajalle on tiedossa ongelmia.

Selvää on, että erikoistilanteet näyttelevät suurta osaa kun vastakkain ovat kaksi joukkuetta jotka pystyvät laadukkaaseen peliin viidellä viittä vastaan. SaiPan ylivoiman tehokkuus on prosenteissa mitattuna SM-liigan parasta. Vastaavasti alivoimalla kotijoukkue on eräs liigan heikoimmista.

Ässillä ei vastaavaa eroa erikoistilannepelaamisessa ole, mutta se ei myöskään kuulu sarjan parhaimmistoon kummassakaan kategoriassa. Mutta kun poraudutaan hieman syvemmälle tilastoihin, niin sieltä löytyy porilaisten hallitsemia tilastoja. Ässät on tehnyt eniten alivoimamaaleja ja se ei ole päästänyt yhtään maalia pelattuaan kahden miehen alivoimalla. Löytyykö pelin ratkaisu kenties näistä pelin osa-alueista?

SaiPa on ollut kotikentällään koko kuluvan vuoden erittäin kärsivällinen. Pelit eivät ole olleet todellakaan SaiPan marssia kohti voittoa alusta alkaen, vaan joukkue on useamman kerran pystynyt nousemaan takaa-ajoasemasta voittoon. Tämä asia on se suurin muutos siihen SaiPaan joka nähtiin vielä edellisen vuoden puolella, jolloin yksikin takaisku saattoi lannistaa joukkueen.

Ässät on kahdessa viime kohtaamisessaan SaiPaa vastaan saanut aikaiseksi vain yhden maalin peliä kohden, joten porilaiset eivät takuulla lähde aliarvioimaan kotijoukkuetta. Kun ensimmäinen tauon jälkeinen peli Porissa HPK:ta vastaan päättyi 1-2 tappiolukemiin, niin Ässät on varmasti latautunut kamppailuun.

Näiden joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Lappeenrannassa tällä kaudella ratkesi SaiPan hermokontrollin pettämiseen ja Ässien tehokkaaseen ylivoimapeliin. Tuon pelin jälkeen SaiPa on kahdesti siis hyydyttänyt Ässien pelaamisen täysin, joten molemmilla joukkueilla lienee selvä suunnitelma siitä kuinka peli voitoksi käännetään.

Kokoonpanot

SaiPalta sivussa loukkaantuneina ovat Anssi Löfman ja Jere Pulli. Jere Myllyniemi oli tiistaina kuumeessa, joten hänen mukana olonsa on epävarmaa,

Ässienkään poissaoloijoiden lista ei ole pitkä. Tuomas Santavuoren paluu on lähellä ja Mika Niemi on kuumeen kourissa. Lisäksi Aki Juusela on toipumassa aivotärähdyksestä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Ville Koho 1 2 3
2.Roberts Jekimovs 1 2 3
3.Jesse Mankinen 2 1 3
4.Brian Salcido 1 1 2
5.Jarno Koskiranta 0 2 2
Ässät M S P
1.Ryan Caldwell 1 3 4
2.Ville Uusitalo 1 2 3
3.Joel Armia 2 1 3
4.Mark Lee 2 1 3
5.Tomáš Záborský 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle