Katkaiseeko SaiPa tappioputkensa?

LIIGA / Ennakko
Sarjassa toisena majaileva Ässät saa jälleen vastaansa sarjataulukon peräpäässä majailevan joukkueen. Tällä kertaa patapakan vieraaksi saapuu liigassa viimeiseksi pudonnut SaiPa.

Kuntokäyrät

Porilaisten viime viikko toi seitsemän pistettä kolmessa ottelussa. Tiistaina patapakka kaatoi Pelicansin vieraskentällä ja perjantaina Ässät nappasi täyden pistepotin voittamalla Ilveksen numeroin 5-2. Lauantain ottelu Ilvestä vastaan oli porilaisilta heikko ja yksi piste oli peliesitykseen nähden erinomainen tulos.

SaiPa on tällä hetkellä tappioputkessa. Maajoukkuetauon jälkeen sputnikit ovat hävinneet viisi ottelua peräkkäin, vaikka joukkueen esitykset eivät ole olleet huonoja. Viimeksi lappeenrantalaiset joutuivat kahdesti peräkkäin toteamaan KalPan niukasti heitä vahvemmiksi, kun kuopiolaiset veivät kummatkin joukkueiden väliset kohtaamiset lukemin 3-2.

Ratkaisun paikat

Vaikka vierasjoukkue SaiPa on tappioputkessa, niin yrityksen puutteesta ei joukkuetta voi syyttää. Peli-ilme on ollut sputnikeilla poikkeuksetta hyvä. Joukkue pelaa illasta toiseen aktiivisesti ja suoraviivaisesti, sekä taistelee loppuun asti jokaisesta irtokiekosta. Myös porilaiset ovat parhaimmillaan todella aktiivisia ja taistelevia, mutta patapakalla on ollut usein vaikeuksia syttyä liigan peräpään joukkueita vastaan

Joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa kumpikin joukkue oli latautunut. Se näkyi hyvän peli-ilmeen lisäksi myös muuten tunnepitoisessa pelaamisessa, jossa ei ylilyönneiltä vältytty. Tuolloin ottelun toisessa erässä nähtiin peräti kolme ulosajoa, kun SaiPan Richard Lintner ja Ville Paalanen sekä Ässien Stephen Dixon komennettiin pukuhuoneen puolelle miettimään tekojaan. Lokakuun lopulla pelatun ottelun voitti lopulta Ässät lukemin 6-3.


Stephen Dixon ajettiin ulos joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

SaiPan taisteluilme ei kuitenkaan ole viime otteluissa aivan riitänyt, sillä sputnikkien pelaajamateriaali on rajallinen. Joukkueella on koko kauden ajan ollut ongelmia maalinteossa, eivätkä lappeenrantalaiset ole kyenneet tappamaan peliä heidän siirryttyä useamman maalin johtoasemaan. SaiPan tarvitseekin kyetä parhaimpaansa koko 60 minuuttisen ajan, jotta he voisivat voittaa hyvävireisen porilaislauman.

Ässien kotiottelut ovat olleet vierasotteluita selvästi vaikeampia. Patapakka on kerännyt tällä kaudella kotiluolassaan selvästi vähemmän pisteitä kuin vieraskentillä. Kotijoukkueen otteet ovat usein olleet vaisuja erityisesti puolustusvoittoisia vastustajia vastaan. Huolimatta porilaisten vieraskaukaloita heikommista kotiotteista, tällä kaudella vain kymmenen pisteitä vieraskentiltä napannut SaiPa tulee otteluun selvänä altavastaajana.

Kokoonpanot

Patapakan sairastuvalle tuli lisäystä, kun maalivahti Antti Raanta kärsii pienestä ylävartalovammasta. Hänen paikkansa porilaisten maalivahtikaksikosta ottaa vasta 17-vuotias Atte Tolvanen. Myös Ryan Caldwell joutui kahden kuukauden tauolle. Sami Mutanen on sairastuvalla todennäköisesti joulutaukoon asti.

SaiPan Elmeri Kaksonen ja Anssi Löfman kärsivät kylkivaivoista ja he eivät todennäköisesti ole pelikunnossa. Myös Antti Aarnion pelaaminen on epävarmaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Jesse Saarinen 0 3 3
2.Ville Koho 0 3 3
3.Richard Lintner 2 1 3
4.Tomi Leivo 1 2 3
5.Brian Salcido 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle