Ässät hakee kauden ensimmäistä kotivoittoaan

LIIGA / Ennakko
Lauantai-iltana Porissa kohtaavat Ässät ja HPK. Patapakka ei ole vielä tällä kaudella voittanut kotiluolassaan, eivätkä hämeenlinnalaiset ole onnistuneet vielä tekemään vierasmaalia.

Kuntokäyrät

Ässät on kerännyt aiemmin viikolla pelatuista kahdesta otteluista neljä pistettä. Porissa Pelicans voitti patapaidat voittolaukauskilpailun jälkeen numeroin 2-1. Espoossa joukkue sen sijaan taisteli itselleen kolme pistettä, kun Blues kukistui lukemin 3-1.

HPK:n viikko alkoi todella heikosti, kun Jokerit voitti kotikentällään hämeenlinnalaiset murskanumeroin 6-0. Joukkue koki kuitenkin kotikentällään muodonmuutoksen. Kauden vahvasti aloittanut Kärpät taipui ritarinuttujen käsittelyssä jatkoajan jälkeen.

Joukkueet kohtasivat viimeksi toisensa harjoituskauden lopulla. Tuolloin Hämeenlinnassa Ässät oli HPK:ta vahvempi ja haki 5-3-voiton.

Ratkaisun paikat

Ässien pelistä näkee hyvin sen, että kausi on vasta alussa. Erityisesti joukkueen hyökkäyspelistä löytyy paljon parannettavaa. Puolustus sen sijaan on jo nyt ollut tiivistä, eivätkä vastustajat ole päässeet helposti porilaisten maalin eteen.

Ritarinuttujen peli oli Kärppiä vastaan voitosta huolimatta ajoittain varsin sekavaa. Porilaisten tavoin myös HPK:n hyökkäyspelistä löytyy lukuisia kehittämisen kohteita. Myös puolustuspelaamisessa on parannettavaa, sillä Kärpät sai Hämeenlinnassa monta laadukasta maalipaikkaa. Tähän ei ole lauantai-iltana Porissa varaa ja joukkueen tiukan karvauspelin olisi toimittava parhaalla mahdollisella tasolla.


Janne Laakkonen ratkaisi viime pelissä HPK:lle voiton.

Joukkueiden ylivoimapeli ei ole toistaiseksi häikäissyt. Kumpikin joukkue on toistaiseksi onnistunut ylivoimamaalin teossa vain kerran. Joukkueiden ylivoimapelin toimimattomuutta korostaa vielä se, että ylivoimamaalit syntyivät heti avauskierroksella. Tuon jälkeen joukkueet ovat pelanneet kolme ottelua ilman onnistumista.

Alivoimassa sen sijaan on selkeä ero. Heikon ylivoiman vastapainoksi Ässät on pelannut laadukasta alivoimaa.
Toistaiseksi vain paikallisvastustaja Lukko on onnistunut tekemään maalin porilaisten pelatessa vajaalla miehistöllä. HPK:n verkkoon sen sijaan on tehty lukuisia maaleja erikoistilanteista. Hämeenlinnalaisten kannalta positiivinen asia on kuitenkin se, ettei Kärpät onnistunut perjantaina ylivoimamaalin teossa.

HPK ei ole vielä toistaiseksi tällä kaudella onnistunut tekemään vierasmaalia, vaan sekä Ilvestä että Jokereita vastaan joukkueen maalisaldo näytti pyöreää nollaa. Tähän joukkue haluaa varmasti mahdollisimman nopeasti muutoksen. Ritaripaidat eivät välttämättä saa Porissa montaa laadukasta maalipaikkaa ja ne vähäiset paikat olisi hyödynnettävä.

Kokoonpanot

Ässien kokoonpanosta puuttuvat toistaiseksi loukkaantumisista toipuvat Miko Malkamäki ja Ryan Caldwell. Kahtena peräkkäisenä päivänä pelattavien otteluiden vuoksi porilaisten ketjut saattavat myös pieniä muutoksia. Lopullinen kokoonpano selviää kuitenkin vasta pelipäivänä.

HPK:lla on hyvä tilanne, sillä koko joukkue on terveenä. Ässien tavoin myös HPK pelaa kahtena peräkkäisenä iltana, joten mahdolliset muutokset kokoonpanoon selviävät ottelupäivänä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Ville Uusitalo 0 8 8
2.Kristian Kudroc 0 4 4
3.Radek Smolenak 3 1 4
4.Tomáš Záborský 3 1 4
5.Mika Niemi 2 1 3
HPK M S P
1.Alex Leavitt 2 3 5
2.Mathias Porseland 1 2 3
3.Marko Luomala 2 1 3
4.Janne Laakkonen 1 2 3
5.Arsi Piispanen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle