Pelicans testaa kotivirettään turkulaisiin

LIIGA / Ennakko
Lahden Pelicans palaa kotikaukaloonsa vieraskiertueeltaan kohtaamaan Turun Palloseuran. Lahtelaiset saavat vastaansa Pekka Virran johtaman turkulaisseuran, joka ei ole saanut peliään vielä oikein kohdilleen.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Pelicans on saanut Kai Suikkasen alaisuudessa kelpo lähdön kaudelleen. Vaikka kausi alkoikin kotitappiolla Espoon Bluesille, pussinokat ovat parantaneet peliään ottelu kerrallaan. Lahtelaisten uusista hankinnoista varsinkin jenkkihyökkääjä Ryan Lasch ja sentteri Tero Koskiranta ovat avanneet kautensa mallikkaasti. JYPiä vastaan Pelicans onnistui ottamaan kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa, joten lauantain päätavoitteena pussinokkaparvella varmasti onkin jatkaa voittojen tiellä.

Turkulaisilla kausi ei ole alkanut suunnitelmien mukaan. TPS on ottanut neljästä pelaamastaan ottelusta vain kolme pistettä ja joukkueen peli on ollut välillä todella hakusessa. Palloseuralla on kuitenkin täysi mahdollisuus ottaa Lahdesta vierasvoitto, mutta se vaatii varsinkin joukkueen ailahdelleen maalivahtipelin korjaantumista


Joutuvatko Aleksis Ahlqvist ja TPS-puolustus antautumaan myös Lahdessa?
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Ratkaisun paikat

Turkulaisten viikonloppu alkoi tuskaisasti täpärällä kotitappiolla SaiPaa vastaan. Joukkueen puolustuksen kahden ensimmäisen erän harharetket kostautuivat helppoina maaleina, joihin ei ole lauantaina varaa.

Lahtelaiset lähtevät otteluun eri merkeissä. Kauden ensimmäisen varsinaisella peliajalla otetun voiton myötä pussinokkalauma on saanut lisää tuulta siipiensä alle ja onkin tällä hetkellä hankala vastus kaikille.

Pelicansin selkäranka on nopea kiekollinen peli sekä maalissa jäätävän hyvin perjantaina pelannut Niko Hovinen. Joukkueen varjopuolet näkyvät puolustuspäässä. Harjoituspeleissä nähty rauhallinen kiekonsiirtely on muuttunut välillä viime kautta muistuttavaksi haluttomaksi surffailuksi.

TPSn mahdollisuudet nojaavat maalivahtipelin onnistumiseen. Jomman kumman maalivahdin on nyt otettava ykkösveskarin vastuu ja torjuttava tasainen peli, jotta turkulaiset saisivat mahdollisuuden voittoon

Myös turkulaisten ykköskäskijä Pekka Virran kuuluttama kaksinkamppailupeli olisi turkulaisten hyvä saada kuntoon. Fyysisyydellä turkulaiset voivat saada lahtelaispuolustuksen arastelemaan omassa päässä ja näin myös heikentää Pelicansin mahdollisuuksia nopeaan avauspeliin.

Kokoonpanot

Pelicansilta kokoonpanosta puuttuvat jo pidempään poissa ollut Matias Loppi ja mahdollisesti myös kovan tällin JYPin Miika Lahdelta saanut Tommi Paakkolanvaara.

Palloseuran aloittavan maalivahdin valinta Aleksis Ahlqvistin ja Marek Schwarzin väillä on yhä kysymysmerkki. Kumpikaan maalivahdeista ei ole esittänyt avausotteluissaan parastaan ja ykkösmaalivahdin paikka onkin vielä kumman tahansa veskarin tavoitettavissa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Ryan Lasch 3 3 6
2.Pekka Jormakka 2 2 4
3.Justin Hodgman 1 2 3
4.Aaron Brocklehurst 0 3 3
5.Arttu Luttinen 3 0 3
TPS M S P
1.Toni Mäkiaho 2 2 4
2.Tomas Mojzis 0 4 4
3.Ryan Stone 2 1 3
4.Ville Vahalahti 2 1 3
5.Michal Birner 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle